לליה

  • שאלה לגבי הבחינה..
    ליה | 10/04/2008 13:19

    תגידו..על כמה שאלות בערך עולים החברות בבחינות שמחברים בעצמם??? האם זה הצליח להם בבחינה האחרונה?? ז"א על כמה שאלות עלו?? ועל איזה סיכויים מדובר?? כמו כן שמעתי שהלשכה מצמצמת את הופעתן של שאלות חוזרות וכי בבחינה האחרונה לא היו כאלה...האם ז"א שלא היו בכלל או שצימצמו??? בנוסף, בקורס אמרו לנו, כמה שאלות בממוצע יהיו לכל נושא בבחינה, אך אני לא כל כך זוכרת, אם למישהו יש טבלה, או יודע את הסטטיסטיקה או אם ישנו שינוי בהופעתו של נושא מסויים לעומת אחר לאור הבחינה האחרונה יעזור לי מאוד אם יענה לשאלתי.. תודהההה :-)

    • לליה
      לינה1 | 10/04/2008 13:48

      אין לי טבלה של סטטיסטיקה, אבל ממה שאני זוכרת ביום פתיחת מירוץ של מחשבות, סד"א ובתי משפט -30%, פלילי וראיות גם בסביבות 30%, הוצל"פ זה בערך 10-12 שאלות, קניין בסביבות 7-9, משפחה בין 1-5, דיני עבודה בין 2-4, מיסוי מקרקעין -1-3, פשיטת רגל 1-2 (שימי לב שכבר לא היה מזמן פשיטת רגל, אז אומרים שיהיה השנה), חוקי יסוד 1-2, אתיקה בסביבות ה- 10 שאלות., תאגידים 4-5 שאלות..ושוב זה הכל בערבון מוגבל לפי מה שאני זוכרת... לגבי קליעה לשאלות, מחשבות אמרו שמהלך הקורס שהם הצליחו לקלוע ל-25 שאלות, אבל אני לא יודעת כמה זה נכון...25 שאלות כמובן כוללות נושאים דומים פחות או יותר... זה בערך המצב! כמו כן, לפני חודשיים שמעתי ברדיו את יו"ר לשכת עו"ד בראיון שטען כי בכוונתו להקשות עוד יותר על מבחני לשכה, אז זה אומר שחייבים ללמוד כמה שיותר טוב! אין ברירה

      • כל החברות אומרות שהן עלו על כך וכך שאלות, אבל
        המנוסה | 10/04/2008 13:58

        זה רק בדיעבד. הרי כל חברה מציגה ללומדים מאות שאלות, אז זו לא ממש חוכמה גדולה לדלות אח"כ מתוך מאות השאלות כמה שאלות שהיו דומות, קרובות וכו'. בטח שאי אפשר להסתמך על זה והם גם לא באות עם רשימה מתוך 50 שאלות אלו יהיו 10 בבחינה, כי הרי אף אחד לא יודע מה יהיו השאלות בבחינה (גם יורי לא אמור לדעת וגם לא אמורה להיות לו יכולת הכוונה בענין). אל תשכחו למלא לוטו ביום הבחינה. אם לא תצליחו בלוטו אולי בבחינה כן ואם להפך אז מי צריך את הרשיון כשיש את המליון. סתם בצחוק.

        • הבלוף של חברות ההכנה
          בעל ניסיון בבחינה | 10/04/2008 14:06

          כל חברות ההכנה אומרות שביום סיום המירוץ הם קלעו לכך וכך שאלות. כמי שניגש פעם שנייה זה פשוט בלוף. אם לדוגמה יש בבחינה שלהם שאלה על חוק מסוים ובבחינה גם כן הם אומרים שהופיעה שאלה אצלם... עם כל הכבוד להם, אף אחד מהם אין לו באמת מושג מה הולך להיות בבחינה וההוכחה היא הבחינה האחרונה שאף אחד לא הכין אליה כמו שצריך... ואף אחד לא קלע לשאלות שהופיעו בה.

          • לבעל נסיון בבחינה
            לינה1 | 10/04/2008 14:17

            אומנם יש לך יותר נסיון בבחינה ממני, אבל גם אם חברה מסוימת קולעת ביום סיום המירוץ רק לסעיף חוק מסוים ולא לשאלה דומה, זה גם טוב...זה נותן לך אפשרות לחזור על אותו סעיף חוק שוב...

          • לבעל נסיון בבחינה...המשך
            לינה1 | 10/04/2008 14:20

            אם כבר עשית את הבחינה, אפשר לשאול אותך.. אם לאור הקושי בבחינה אחרונה, שונו הספרים או השאלות בהתאם לרמה..או שהספרים נשארו אותו הדבר וגם השאלות לתרגול....ובאיזה חברה למדת?

            • ללינה
              בעל הניסיון | 10/04/2008 16:04

              אני לומד בספרים שכבר מרקרתי. זה לא משנה עם איזו חברה. אני לא רוצה להשמיץ אף אחד. אני רק רציתי להגיד לאנשים לא להיות תמימים. כי החברות אומרות שאיקס שאלות הופיעו אצלם או משהו כזה ואין לזה כיסוי. כאילו שהם נותנים לך 25 שאלות שיופיעו בבחינה כי הם מקבלים מראש את השאלון.... תעשו לי טובה.... אתה בא לבחינה ולא רואה אף שאלה שהופיע ושרוב השאלות הם בכלל על דברים חדשים.

              • התשובה שלך מפחידה..
                ליה | 10/04/2008 19:42

                למה הכוונה שרוב השאלות הן חדשות??? אם זו לא אותה שאלה בדיוק, אז אולי דומה??? יווווווו שזה יגמר כבר, מה שיהיה רק שנתעורר כבר לבוקר של 6 למאי..שזה יהיה מאחורינו..