סליחה לחצתי אינטר בטעות..

  • אני לא מצליחה להבין מה ההבדל בין משכנתא למשכון...ומה ההגיון בל  לת
    ליה | 09/04/2008 20:14

    • סליחה לחצתי אינטר בטעות..
      ליה | 09/04/2008 20:16

      מה ההגיון מאחורי פרעון מלוא החוב ולא רק החוב שבפיגור???

      • לליה הוצל"פ
        לינה1 | 09/04/2008 20:24

        אם אני מבינה נכון למה את מתכוונת- אז התשובה, פרעון מלא החוב- זה פרעון כל ההלוואה שנלקחה מהבנק, פרעון רק של החוב- זה חוב שנוצר ולא שולם במשך 6 חודשים (או יותר, תלוי מתי הבנק הגיש תביעה)... ההגיון- נותנים לחייב הזדמנות לשלם רק עבור החוב שזה נגיד לדוג' זה חוב עבור 6 חודשים ,סך של 10,000 ש"ח) במקום להעמיד את הכל לפרעון מלא של החוב ולהשאיר את האדם ברחוב ללא דירה....

    • משכנתא משכון - ההבדל
      אריאל טל | 09/04/2008 20:26

      משכנתא היא הלוואה כספית מבנק בעטייה ממושכנים טובין או מקרקעין משכון הוא החפץ או הרכוש המוצע לשעבדו לטובת המלווה

    • תשובות...
      אייל | 09/04/2008 20:27

      משכנתא ומשכון הם דרך להבטיח את החוב בעזרת נכס ששייך לחייב. ההבדל היחידי בין משכנתא למשכון הוא סוג הנכסים המובטחים למימוש החוב. במשכנתא זה יהיה אך ורק מקרקעין רשומים. משכון זה יתר הנכסים. ההגיון? אם יש חוב של 2,000,000 ש"ח וביום 1.1.2007 הייתי אמור להחזיר לחייב 1,000,000 ש"ח ורק ביום 10.6.2008 (מעניין מה קורה בתאריך הזה?) אני אמור להחזיר את המיליון השני לא הגיוני שנמכור את הבית של בעל החוב ונפדה רק את המיליון שהוא לא החזיר לי בזמן. אם כבר מכרנו את המקרקעין שלו, עדיף שנקבל כבר את כל ה-2,000,000 ופשוט נחזיר לחייב הפרשי הצמדה וריבית. מקווה שזה היה מובן.

      • לאייל..מה שבטוח שבתאריך הזה אתה תהייה עו"ד..אמן, בנוגע לשאלה..
        ליה | 09/04/2008 20:59

        התכוונתי בשאלה לכך, שישנם מקרים חריגים בהם הזוכה יוכל להגיש בקשה לביצוע מיידי של משכנתא על " מלוא" חוב ההלוואה. אחד החריגים למשל כאשר יש בבעלותי דירה אחרת, ז"א שאם לקחתי הלוואה של מליון ש"ח וכבר החזרתי חצי, אצטרך להחזיר מליון ש"ח??? מה ההגיון, הרי כבר פרעתי חצי מהסכום?? זה כאילו סנקציה?? אם כן אז שאר החריגים, מצדיקים את הסנקציה הזו, למשל עזיבת הארץ, הונאת הנושים, מינוי כונס נכסים בהליך אחר, או צו כינוס כללי..אבל למה אם בבעלותי דירה נוספת אני נענשת בהחזרת מלוא החוב של ההלוואה ולא החוב בפיגור??

        • לא הבנתי כ"כ את דברייך...
          אייל | 09/04/2008 22:12

          אין מצב שבו הנושה אמור להחזיר לחייב סכומים למעט הפרשי הצמדה וריבית במצב שבו כתוצאה ממימוש המשכנתא לפני המועד שבו היה אמור בעל החוב לשלם לנושה. אין מצב שבו החייב אמור להחזיר יותר מהסכום שהוא התחייב להחזיר (ודוק, לא מדובר על הסכום שהלוו לו, אלא על הסכום שהוא התחייב להחזיר לנושה).

          • לאייל..
            ליה | 09/04/2008 22:33

            בסעיף 81ב1(ב)(5) לחוק הוצל"פ נאמר שזכאי יכול לפרוע את מלוא חוב ההלוואה מהתמורה שתתקבל ממכירת דירת מגורים של יחיד. מה ההגיון בסעיף אם נגיד החייב שילם כבר שליש מההלוואה? מדוע לא נאמר מלוא החוב שבפיגור?

            • הכוונה היא רק לאותו חלק שהחייב עוד לא שילם...
              אייל | 09/04/2008 23:02

              "חוב" הכוונה לחלק שהוא עדיין לא החזיר. החלק שהוא החזיר כבר איננו בגדר "חוב". ויש להוסיף ולהדגיש שבמקרה הזה "חוב" כולל גם חובות אשר טרם הגיע מועד פירעונם. לדוג', אם תשלום אחד אני אמור לשלם ב1.1.06 ואת התשלום השני אני אמור לשלם ב-1.1.09 ועדיין לא שילמתי את החוב של ה-1.1.06, הנושה שלי יוכל לקבל גם את הכספים שהייתי אמור לשלם לו ב-1.1.06 (ולא שילמתי) וגם את הכספים שאני אמור לשלם רק ב-2009 (כאשר יהיה על הנושה לשלם לי את הפרשי הריבית וההצמדה).

              • תודה רבה רבה..:-)  לת
                ליה | 09/04/2008 23:12

        • ותודה על הדברים
          אייל | 09/04/2008 22:32

          אני בטוח שגם את :-)

        • בואו נעשה סדר בבלגן, כי אני רואה שאתם קצת מפספסים.
          המנוסה | 09/04/2008 23:08

          אני מניח שאנחנו בהוצל"פ. בהוצל"פ ניתן לבצע רק משכנתא הרשומה בלשכת רישום המקרקעין (טאבו). [זו למעשה המשכנתא האמיתית היחידה, יש עוד שני רישומים המכונים משכנתא למרות שהם לא ממש משכנתא והם רישום במנהל מקרקעי ישראל ורישום בחברה משכנת) מהי משכנתא? מקרקעין רשומים (דירה, בית, מגרש וכן זכות שכירות רשומה למשל) המשמשים כבטוחה לפרעון הלוואה (שלא חייבת להיות מבנק למרות שזה הכי נפוץ). משכון הוא מטלטלין (כולל זכויות חוזיות וכדו')המשמש כבטוחה לפרעון הלוואה או חוב. משכון נרשם ברשם המשכונות. לגבי מימוש משכנתא יש להבדיל בין מימוש משכנתא על דירת מגורים לבין מימוש משכנתא על נכס מקרקעין שאינו דירת מגורים (ניתן להוסיף: יחידה). המשותף למימוש משכון ומימוש משכנתא הוא שהפרעון הוא מתוך הנכס הממושכן בלבד. לדוגמה: לקחתי הלוואה של מליון ש"ח וכבטוחה משכנתי את הפורשה קאיין (שלצערי אין לי, אבל לחלום מותר). התחלתי לשלם לאט לאט ובינתיים עשיתי כמה תאונות קטנות עם האוטו. ואז גם הפסקתי לשלם. המלווה הגיש את המשכון לביצוע בהוצל"פ - הוא יכול להפרע רק ממכירת האוטו, שבינתיים כבר שווה פחות מחצי ואינו מכסה את החוב שלי. האוטו ימכר והוא יקבל את תמורת המכירה אבל לגבי שאר החוב הוא יצטרך להגיש כנגדי תביעה לביהמ"ש. ומהבחינה הזאת גם משכנתא היא באותו רעיון, אפשר לבצע רק את הנכס שמושכן או הזכות במקרקעין שנרשמה עליה משכנתא. בכל מקרה אחרי מכירת הנכס הזוכה מקבל רק את יתרת החוב שקיימת באותו מועד. ז"א תשלומים ששולמו על חשבון החוב הפחיתו את גובה החוב וכאשר אומרים מלוא חוב ההלוואה הכוונה היא כל החוב שנותר, להבדיל מהחוב שבפיגור. הסבר: אם לקחתי הלוואה של מליון והחזרתי עד ינואר 300 אלף ואז הפסקתי לשלם את התשלומים החודשיים של 10,000 ש"ח וביוני מגישים את הבקשה למימוש המשכנתא אז החוב שבפיגור הוא 60,000 ומלוא החוב הוא 700 אלף ולא מליון. אבל זה הבדל גדול אם דורשים ממני לשלם מיידית 60 אלף או 700 אלף. אז לגבי דירת מגורים הכניסו לא כ"כ מזמן תיקון שבא להקל על נוטלי המשכנתאות למינהם ושמו הגבלות על מימוש משכון או משכנתא של דירת מגורים. ההגבלות הן שניתן להגיש בקשה למימוש רק לאחר שחלפו 6 חודשים ממועד אי התשלום. (סתם לידיעה כללית: בפרעון משכנתא בבנק שיטת זקיפת התשלומים היא כזו שאם לא שולם ינואר ושולם פברואר אז מה ששולם בפברואר נרשם לזכות ינואר, כך שלא יחלפו 6 חודשים עד שלא יצטברו 6 חודשי אי תשלום). גם אחרי שחלפו 6 חודשים ממועד אי התשלום הבקשה לביצוע תוגש תחילה רק על החוב שבפיגור בלבד ולא על מלוא יתרת ההלוואה. ז"א שאם החייב ישלם את החוב שבפיגור לא ימכרו את הדירה והוא יוכל להמשיך ולשלם את התשלומים החודשיים כרגיל. בשלב זה החייב יכול לבחור אם הוא רוצה לשלם את החוב שבפיגור (יש לו 20 יום לצורך כך בתאוריה, למעשה הוא יכול למשוך זמן) ואם הוא מחליט שהוא לא יכול לפרוע את החוב שבפיגור, אז יצטרכו לממש את המשכנתא ולמכור לו את הדירה, אבל מאפשרים לו במסגרת ה 20 ימים להודיע לראש ההוצל"פ שהוא רוצה למכור את הדירה בעצמו (דבר שצפוי להכניס תמורה גבוהה יותר מהמכירה). כשמוכרים נכס ממושכן או מקרקעין לצורך מימוש משכנתא, מהמכירה תשולם לזוכה מלוא יתרת החוב (ולא רק החוב שבפיגור) וזה מאד הגיוני בגלל שהנכס שימש כבטוחה להלוואה וכאשר מכרנו את הנכס אין יותר בטוחה להלוואה, ולכן גם אין הצדקה שתשאר הלוואה. גם במימוש של דירת מגורים יש חריגים בהם ניתן להגיש לביצוע באופן מיידי את מלוא יתרת החוב ולא רק את החוב שבפיגור. קודם כל אם שוכנע ראש ההוצל"פ שבבעלות החייב דירה אחרת שיכולה לשמש למגוריו (ההגיון הוא שההגנה מיועדת למי ישאר ללא דירת מגורים את יממשו את הדירה שלו, מי שיש לו עוד דירה שיעבור לגור בה, אין צורך להגן עליו). אפשרות נוספת היא כאשר משכנעים את ראש ההוצל"פ שהחייב הוא סוג של רמאי שהונה או בכוונתו להונות את המלווה.(שוב אחד כזה לא ראוי להגנה) אפשרות שלישית: החייב עזב או עומד לעזוב את הארץ לתקופה ממושכת מבלי לפרוע את החוב.( אם הוא עוזב את הארץ הוא לא ישתמש בדירה למגורים ולכן אינו זכאי להגנה) יש חזקה שאם עזב לשלושה חודשים אז כנראה שעזב לתקופה ממושכת. (אבל כל זמן שהוא ממשיך לשלם את התשלומים החודשיים זה לא משנה אם הוא בחו"ל גם שנה) אפשרות רביעית: אם מונה כונס נכסים על הדירה או על כלל נכסי החייב, שלא בהוצל"פ. כאן לא נותנים את ההגנה, כדי שלא יווצר מצב של הפרעה לפעולותיו של הכונס ו/או פגיעה בזוכה שהבטוחה שלו עלולה להמכר מבלי שהוא יקבל את יתרת חוב ההלוואה. אפשרות חמישית: אם מדובר בהלוואה בתשלומים וסכום החוב עולה על 10% מיתרת מלוא חוב ההלוואה. מסובך ואני לא מאמין שישאלו על זה. בכל האפשרויות האלה ניתן להגיש לביצוע את המשכון או המשכנתא על דירת המגורים באופן מיידי (לא צריך לחכות 6 חודשים) ועל מלוא יתרת חוב ההלוואה (ולא לאפשר לחייב לשלם רק את החוב שבפיגור ולהמשיך עם התשלומים). מקווה שזה היה מובן ועשה לכם סדר.

          • טוב בזמן שכתבתי את המגילה התקדמתם ואני רואה שאתם כבר לא מפספסים  לת
            המנוסה | 09/04/2008 23:10

            • אחלה "מגילה" - אני מציע להוסיף את זה לקובץ הפיתקיות...
              אייל | 09/04/2008 23:22

              זה עושה אחלה סיכום לעניין מימוש משכנתא. תודה לך, המנוסה :-)

          • ורק אוסיף שזה לא סוף הסיפור...
            אייל | 09/04/2008 23:19

            כי לא יהיה ניתן למכור את דירת המגורים כל עוד לא יהיה לחייב ולבני המשפחה מקום חלופי במקום הדירה הנ"ל או פיצוי כספי שישלמו להם.

            • זה אכן לא סוף הסיפור ויש עוד ועוד
              המנוסה | 09/04/2008 23:38

              אם החייב הודיע לראש ההוצל"פ על רצונו למכור וכו' יעכב ראש ההוצל"פ וכו' ואח"כ יש מינוי כונס ונותים לחייב עוד 90 יום לפרוע את החוב שבפיגור או מחציתו ובלבד שהובטח שהמחצית השניה תשולם תוך 6 חודשים. לפני מכירה מקבלים הערכת שמאי וגם על זה יכול החייב להגיב בהערכת שמאי משלו ולעכב עוד ועוד את מימוש הדירה. אבל זה בטח כתוב לכם בספרים, אם תצטרכו הסבר, אני כאן.

              • זה פשוט מגניבבב...
                ליה | 09/04/2008 23:47

                הלוואי והספרים היו כתובים בשיטה הזו..של סיפורים והגיון, אני מוצאת בעיה ללמוד עם הספרים, כי הם מחולקים לסעיפים בלי הקשר..אם זה היה כתוב כמו ספר, כאילו הגיון וזה..היה יותר נחמד ללמוד, החלוקה לסעיפים מתישה וגם מפחידה, כי ככל שיש יותר סעיפים, יש יותר מה לדקלם..זה באמת היה טוב יותר אם זה היה כתוב בצורה אחרת, כמו לקרוא ספר שיש השתלשלות של העניינים.. טוב, זה מה יש, אולי להבא ילמדו שההגיון מאחורי הדברים והבנתו חשוב יותר ..גם למקצוע בהמשך.

                • ניסיתי פעם ...
                  המנוסה | 10/04/2008 00:02

                  ללמד סטודנטים בצורה של סיפור, הם לא אהבו את זה, טוב, הם לא טרחו לקרוא את הסיפור. אבל כסטודנטים הרי כל מה שרוצים זה מחברת בחינה דקה ככל האפשר שניתן ללמוד אותה יומיים לפני המבחן ולהצליח גם אם לא היתה באף הרצאה. אבל אני חושב שאם היו כותבים ככה אז הייתם צריכים לקרוא מאות עמודים ביום ולא "רק" עשרות.

        • שלמה
          שלמה | 10/04/2008 13:12

          כתוב: מלא חוב ההלואה - דגש על החוב

          • אז מה אם כתוב מלוא חוב ההלוואה?  לת
            המנוסה | 10/04/2008 22:10