לאבי זה מופיע בספרי מחשבות כך שלא נראה לי שזה חדש אלא אם כן תיקנו את החוק...בכל מקרה תודה

  • מידע מודיעיני: חוק הנכים
    אבי | 08/04/2008 22:14

    הייתי שלשום בשיעור של פרקטיס ונמסר לנו שם שכנראה תשאל בבחינה שאלה על חוק הנכים (תגמולים ושיקום) והדבר יפורט בחוברת עדכוני החקיקה. לאחר שניסתי "לסחוט" מהמרצה מידע נוסף הוא הפנה אותי ל-2 סעיפים רלוונטיים בחוק, נוסחם כדלהלן: 12א. (א) חייל משוחרר או חייל בשירות קבע וכן קצין תגמולים רשאים לערער על החלטת ועדה רפואית עליונה לפני בית המשפט המחוזי, בנקודה משפטית בלבד. (ב) בית המשפט הדן בערעור רשאי לאשר את החלטת הועדה הרפואית העליונה, לבטלה, לשנותה או להחזירה לועדה. (ג) שר המשפטים רשאי לקבוע בתקנות את המועד להגשת הערעור לפי סעיף קטן (א), את אופן הגשתו ואת סדרי הדין בו. 34. (א) התובע או קצין התגמולים רשאים לערער על החלטת ועדת ערעור לפני בית המשפט המחוזי, בנקודה משפטית בלבד. (ב) בית המשפט המחוזי ידון בערעור בשלושה, והוא רשאי לאשר את החלטת הועדה, לבטלה, לשנותה או להחזירה לועדה. (ג) שר המשפטים רשאי לקבוע בתקנות את המועד להגשת ערעור לפי סעיף קטן (א), את אופן הגשתו ואת סדרי הדין בו. (ד) פסק דינו של בית המשפט המחוזי ניתן לערעור לפני בית המשפט העליון, אם ניתנה רשות לכך מאת שופט של בית המשפט העליון. (העתקתי מהנבו) לידיעתכם...

    • לאבי זה מופיע בספרי מחשבות כך שלא נראה לי שזה חדש אלא אם כן תיקנו את החוק...בכל מקרה תודה  לת
      לינה1 | 08/04/2008 22:23

      • החידוש
        אבי | 08/04/2008 22:27

        החידוש הוא לא בתוכן אלא בכך שיש מידע (לדברי המרצה של פרקטיס) שהדבר ישאל...

        • אבי- אוקיי תודה רבה  לת
          לינה | 08/04/2008 22:29

    • לאבי
      נעמה | 08/04/2008 22:36

      אני לא יודעת אם ישאלו על זה אבל יש לי טיפונת להוסיף (התעסקתי בזה בהתמחות קצת), אין לי אסמכתאות, אני מקווה שאני לא מטעה אבל קחו אותי בערבון מוגבל: ההסדר דומה לנכי משרד הביטחון ולניצולי שואה (אם כי נקבע בחוקים ותקנות שונות כמובן) ניתן לערער על שני סוגים של החלטות: החלטה של ועדה רפואית עליונה (שהיא קובעת למעשה את הנכות הרפואית של הנכה) והחלטה של קצין תגמולים (שקובע אם יש קשר סיבתי בין הנכות לשירות הצבאי). על החלטה של ועדה רפואית עליונה אפשר לערער בנקודה משפטית בלבד למחוזי, שידון בדן יחיד. על החלטה של קצין תגמולים מערערים לועדת ערעור (ועדה של 3 חברים, בהם שופט שלום ורופא). על החלטה של ועדת הערעור אפשר לערער למחוזי, גם כן בנקודה משפטית בלבד, וזה ידון בהרכב של 3.

      • תודה על הפירוט  לת
        אבי | 08/04/2008 23:52

    • תודה אבי :-)  לת
      אייל | 08/04/2008 23:32