לאייל

  • מה ההבדל בין הודית חוץ של נאשם לבין עדות על הודאת בעל דין?
    אייל | 08/04/2008 20:47

    שלום לכולם, קיימות שתי עדויות על אמירה של בעל דין שיתקבלו כראיה קבילה במשפט: 1. הודית חוץ של נאשם (לפי סע' 12 לפקודה) 2. עדות על הודאת בעל דין - על זה נכתב במחשבות "עדות חוץ של בעל דין - בעל פה, בכתב או בהתנגות הינה קבילה כראיה להוכחת אמיתות תוכנה של ההודאה"). [אני מפנה את המתמחים שלומדים עם מחשבות לסעיפים ד' ו-ה' בעמוד 222 בספר השני] ואני שואל, מה ההבדל בין הודית חוץ של נאשם לבין עדות על הודאת בעל דין? אני יודע מה צריך לעשות כדי שהודית חוץ תהיה קבילה, אבל אני לא מוצא הבדל בין שני הסוגים של העדויות הללו... תודה לכולם מראש. אני לא כ"כ מבין מה ההבדל בין הודית חוץ של נאשם לבין עדות על הודאת בעל דין (אני מפנה את המתמחים שלומדים על מחשבות לעמוד 222 סעיפים ד' ו-ה').

    • לאייל
      לינה | 08/04/2008 21:37

      אני חושבת שההבדל הוא בין האזרחי לפלילי...ס' 12 מתייחס לפלילי והודאת חוץ של בעל דין זה באזרחי... בכל מקרה קראתי את סעיפים ד' ו-ה בע"מ 222 אולי 10 פעם ועדיין לא הצלחתי להבין עד הסוף... הכי מרגיז זה בדברים שקשה להבין לפעמים לא מביאים דוג' ובדברים טריוויאליים מביאים הרבה דוג'.

      • המשך
        השורד | 08/04/2008 21:57

        אם במקרה של זה שישב עם הנאשם בכלא..אותה הודאה---תתתקבל---היא יכולה בעצם להתפרש כהודייה.. מיקרה של ס12 פשוט...הודייה במשטרה....הוא הודה...נביא את השוטר מקסימום יהיה משפט זוטא לגביי קבילות ההודייה

    • איילי
      השורד | 08/04/2008 21:46

      עדות על הודיית חוץ של נאשםס12 לדברי הספרים המקרה השכיח הוא של נאשם נמודה בעבירה במהלך חקירת משטרה,ואילו בעדותו בבית המשפט מכחיש כי ההודיה הייתה חופשית ומרצון במקרה כזה התביעה רשאית לזמן חוקר המשטרה..שגבה ההודית כדי להעיד על תוכנה ועל הנסיבות שבהן ניתנה. עדות על הודאת בעל דין במשפט של בעל דין ניתן להביא עד(למשל מישהו שישב עם בעל הדין בכלא)כדי שיעיד על אמרה ששמע בכלא מפי בעל הדין(נגיד הם ישבו באותו תא,ובעל הדין אמר לעד...כי הוא לא מחבב מישהו מסוים)כעבור שבוע אותו מישהו נרצח. לעניין זה בלבד......|אמרת"הנאשם יכולה להיות בע"פ בכתב או בהתנהגות(למשל תנועה המסמלת שיסוף גרון) יש לציין כי אם האמרה בע"פ--חייב העד לבוא ולהעיד ששמע.

      • אני התכוונתי כמובן רק להליך פלילי  לת
        השורד | 08/04/2008 21:50

        • לשורד
          לינה1 | 08/04/2008 21:58

          טוב אז כנראה אני לא הבנתי טוב, אני פשוט ממש מתבלבלת בנק' הזאת כל פעם... אם תוכל להסביר שנית, אני אודה לך כי עדיין לא הבנתי

          • היי לינה
            השורד | 08/04/2008 22:33

            ראשית יש לציין כי אני לומד בחברה אחרת...וזה מה שאני הבנתי...אין לי את מראה המקום של מחשבות אבל בגדול ס12 אדם מעיד במשפט לגביי הודיית חוץ של נאשם ההודייה---זה פשוט הודייה רגילה....נאשם שהודה בחקירת המישטרה... ההודייה תהא קבילה:התובע יביא עדות בדבר הנסיבות שבהן ניתנה ההודיה .וגם בית המשפט ראה שההודיה היתה חופשית ומרצון. בדרך כלל את מי נביא?התביעה רשאית לזמן את חוקר המישטרה שגבה את ההודיה כדי להעיד על תוכנה ועל הנסיבות שבהן ניתנה. שימי לב כי הרשעה על סמך הודיית חוץ נדרשת תוספת של דבר מה נוסף. כעת נעבור לחלק השני....שהוא גם בהליך הפלילי אנו נתייחס הפעם למונח:אמרה או הודאה(שימי לב זה שונה מאותה הודייה שנתן החשוד במישרה בס 12) אסביר: כעת אנו מדברים על אמרת חוץ של נאשם...שכדי להוכיחה יש להביא את העד ששמע אותה.. ועכשיו נחלק זאת אם הנאשם נתן את האימרה בעל פה או בהתנהגות--(למשל עשה סימן..של תנועה כזאת(ליד הצוואר) שהוא עומד להרוג מישהו. נביא את אותו עד..שבמיקרה זה ראה את אותו אדם עושה זאת...ואותה אימרה(שנעשתה אומנם בהתנהגות..היא לא נאמרה היא לא נכתבה....צוכל לבוא לחובתו של הנאשם)(שימי לב לא יהיה קביל לזכותו. כעת..לחלק האחרון הוכחת אמרת חוץ של נאשם. שניתנה בכתב נוכיחה ב3 אפשריות.... עדות של מי שנכח במעמד שבו היא נמסרה(למשל אותו אדם רשם לי כי הוא עומד לירצוח מישהו(ולא סתם סימן כמו מקודם שיסוף גרון) ואפשר גם להוכיח אותה אימרה...(אותו פתק שמישהו רשם לי)....בתצהיר בכתב...קרי--אף אחד לא צריך לבוא 2 אפשריות במיקרה זה:נאשם מיוצג...סניגור היסכים(להגשת התצהיר) או הנאשם אפילו לא מיוצג...בעבירות חטא ועוון...(ובכפוף לתנאים בית המשפט .הסביר לנאשם את זכותו לחקור את נותן התצהיר.הנאשם אישר שקרא את האימרה.הנאשם לא כופר באימרה שהיא אימרתו...והנאשם ויתר על חקירת מקבל האימרה או ההודיה...((שימי לב האימרה יכולה להיות הודייה בכול המיקרים הללו) לעומתס' 12 שמדבר רק על הודייה לדוג' השוטר שלנו מסעיף 12 יכול לבוא כאן בס' 11 ולתת עדות או אפילו לא לבוא ותת תצהיר...על ההודעה..ולא הודייה.... מבלבל אומנם אבל בסוף זה ייכנס לראש לא לדאוג

      • תודה, אבל אני לא בטוח שירדת לסוף שאלתי...
        אייל | 08/04/2008 22:04

        ואני מודה שזה באמת קשה להבין את הכוונה שלי כשהספרים לא מונחים לך מול העיניים. אם הבנתי נכון את דבריך, האבחנה שעשית בין השניים היא האבחנה שבין הודית חוץ של נאשם (ס' 12) לבין אימרת חוץ של עד (ס' 10א לפקודה) ולאבחנה הזו אני מודע. אני מתכוון למצב שבו עד מעיד על משהו שאמר לו בעל הדין והיא תחשב עדות קבילה ולא על מצב שבו מישהו מעיד על משהו שאמר עד ולאחר מכן העד התכחש לכך או לא הופיע במשפט. תודה בכל מקרה :-)

        • אייליי
          השורד | 08/04/2008 22:39

          הבנתי אותך מצויין וכול מה שתיארתי...לא מדבר על סעיף 10 א קרא בשנית את מה שכתבתי כעת ללינה. ס 10 א שונה ממה שתיארתי..אני תיארתי בדיוק אותו מיקרה....הוא לא מיתכחש לאימרתו....

        • המצב שתיארתי סעיף 11,סעיף 11 סיפא מול סעיף 12  לת
          השורד | 08/04/2008 22:42

          • אוקי הבנתי למה התכוונת ובכל זאת...
            אייל | 08/04/2008 23:02

            שים לב שהאמור בסעיף 11 לפקודה הוא אך ורק על עדות על אמירת הדברים ולא על כך שהדברים התרחשו. ניתן דוג' ואז נוכל להבין אחת את השני יותר טוב: ראובן רצח את שמעון (היי, אם השמות האלה טובים לברק, הם טובים גם בשבילי :-)). ראובן הגיע למשטרה והודה ברצח בפני השוטר. כאן זה מתחלק לשניים: הוראות סעיף 11 מורה לנו כיצד עלינו להעיד על ההודיה של ראובן בפני השוטר. ודוק, גם אם הלכנו לפי סעיף 11, העדות הנ"ל לא תהווה ראיה לכך שהדברים באמת נעשו, כלומר שראובן באמת רצח את שמעון, אלא אך ורק שראובן אמר לשוטר שהוא רצח את שמעון. לעומת זאת, אם נעמוד בתנאי סעיף 12 העדות הנ"ל תחשב עדות קבילה למעשה הרצח עצמו. כלומר כאילו שמעון הגיע למשפט ואמר "אני רצחתי". שוב, לפי סעיף 11 אתה רק מוכיח שראובן אמר לשוטר שהוא רצח - לא מעבר לזה. וזה נחשב עדות שמיעה, כי השוטר לא ראה שראובן באמת רצח, אלא רק שמע שהוא הודה על כך. לעומת זאת לפי סעיף 12 אתה כאילו מביא את ההודיה במשטרה למשפט עצמו, כאילו ראובן עמד על דוכן העדים ואמר "אני רצחתי את שמעון".

            • נכון אייל
              השורד | 08/04/2008 23:30

              ס11 מדבר על הוכחת אמרת חוץ ... ס12 מדבר על עדות הודיית חוץ של נאשם אבל אייל שים לב לעניין ההוכחה: הודיית חוץ של נאשם היא בגדר "אמרה"ועל כן ניתן להוכיחה בדרך המקובלת להוכחת אמרת חוץ של הנאשם---דהיינו בעדות של אדם ששמע אותה או בעדות של אדם שנכח בשעה שנרשמה או בתצהירו בכתב..(ההוכחה בהודייה לגבייה היא לפי ס11 ..והנסיבות שבה ניתנה ההודייה וגם חופשית ומרצון ס12. קרי ממה שאני מבין ס12 --אדם שמעיד במשפט לגביי הודיית חוץ של נאשם--מסביר מתי תהא..עדותו של אותו אדם(קרי השוטר)..קבילה... ס11-ההוכחה של אמרת חוץ של נאשם..ולעניין הקבילות האם האימרה תהא קבילה לחובתו.

              • תיקון קטן
                השורד | 08/04/2008 23:45

                אייל שים לב...לסיכום. עדות על הודיית נאשם כי עבר עבירה(אני רצחתי)תהא קבילה...בהתקיים 2 תנאים1 התובע..הביא עדות בדבר הנסיבות שניתנה ההודיה.2.בית המשפט ראה שההודיה חופשית ומרצון. וכעת הק'ץ אם אותה הודייה לפי ס'12(אני רצחתי) נרשמה .יהיה ניתן להוכיחה לפי כללי הוכחה של ס' 11..קרי מפי עד שהיה נוכח שעה שנמסרה ונרשמה או תצהירבכתב של אותו שוטר וגם סניגור או שאר התנאים....שבסופם הנאשם ויתר על חקירת מקבל ההודייה. קריי---אם זה אימרה\הודעה ס11 אם זה הודייה--עדות עליה ס12 אם נרשמה וגם נירצה להוכיחה---נלך לפי הדרך המקובלת להוכחת אמרת חוץ של הנאשם(שמןסברת בס'11 וכאמור יכולה להיות גם הודייה) מאשר????????

                • אייל שים לב
                  השורד | 08/04/2008 23:50

                  גם ס11 וגם ס12 מהווים הריי חריג לעדות השמיעה ובשניהם.....בשל היותם חריגים הם קבילות לשם הוכחה לאמיתות תוכנם........ השאלה....איך מוכיחים

                  • אני לא מסכים איתך בנקודה הזו...
                    אייל | 09/04/2008 00:51

                    כמו שאני מבין את זה סעיף 11 איננו מהווה חריג לעדות מפי השמועה משום שאותו אדם באמת שמע את הנאשם אומר את הדברים, ולכן זו עדות קבילה ולא עדות מפי השמועה באשר לעצם אמירת הדברים אך לא לעצם עשייתם (סעיף 11 לא נועד על מנת להוכיח את עצם עשיית הדברים, אלא אך את הדרך שבה יש להביא עדות על אמירת הדברים בלבד). אבל נעזוב את זה. תודה בכל אופן על המאמץ וההשקעה הרבה בהסברים :-)

                    • אייל צודק נעזוב את זה
                      השורד | 09/04/2008 01:42

                      ניראה לי ששנינו הבנו את זה....אני פשוט הסתבכתי קצת בלהסביר את מה שהבנתי.... העיקר...יהיה בסדר אני משתדל לא להיות בלחץ...אני יודע שגם אתה...אבל..דיי שייגמר כבר התקופה הזאת...יאלה מה הלוז 26 ימים קטן עלינו

    • לאייל..
      ליה | 08/04/2008 22:20

      נראה לי ההבדל הוא ברמת ההוכחה, בהודיית חוץ של נאשם, מי שמעיד על אותה אמירה אינו יכול להעיד על אמיתות תוכנה.. מנגד, עדות על הודאת חוץ של בעל דין, תהיה קבילה כראיה לאמית תוכנה.. אבל אני לא כל כך בטוחה בתשובתי..כיוון שאני רחוקה שנת אור מסד"פ..