סייגים להגשת קובלנה

  • פתקית - קובלנה פרטית
    גל | 08/04/2008 16:08

    העבירות שניתן להגיש בגינן קובלנה פרטית- קובלנה פרטית- החוק מתיר לאדם פרטי לפתוח בהליכים פליליים בעבירות מסוימות שאינן פשע (חטא/עוון) ע"י הגשת קובלנה. קראתי את התוספת השנייה לחוק סדר הדין הפלילי וכתבתי את העבירות שניתן להגיש בגינן קובלנה פרטית. *** אם מישהו יחבר ראשי תיבות על מנת לזכור את העבירות הנ"ל, אודה לו אם יעדכן אותנו בעניין. עבירות המנויות בחוק העונשין, לפי התוספת השנייה לחוק סד"פ- 189. כניסה בכוח - הנכנס למקרקעין בדרך אלימה כדי להחזיק בהם, בין שהאלימות היא בהפעלת כוח למעשה נגד אדם אחר ובין שהיא באיומים או בפריצה או בכינוס אנשים במספר בלתי רגיל, דינו - מאסר שלוש שנים, אף אם הוא זכאי להיכנס לאותם מקרקעין, זולת אם המקרקעין היו שלו אבל מוחזקים בידי עובדו או שלוחו. 190. אחיזת מקרקעין בכוח - האוחז, ללא אבק זכות, מקרקעין של אדם הזכאי להחזיק אותם על פי דין, ועלול בכך להביא לידי הפרת השלום או לחשש סביר של הפרת השלום, דינו - מאסר שלוש שנים. 192. איומים - המאיים על אדם בכל דרך שהיא בפגיעה שלא כדין בגופו, בחירותו, בנכסיו, בשמו הטוב או בפרנסתו, שלו או של אדם אחר, בכוונה להפחיד את האדם או להקניטו, דינו - מאסר שלוש שנים. 194. מהומה ועלבון במקום ציבורי - (א) המקים שאון או מהומה במקום ציבורי, בלי סיבה סבירה ובאופן העלול להפריע לתושבים או להביא להפרת השלום, דינו - מאסר שלושה חדשים. (ב) המעליב אדם במקום ציבורי באופן העלול לעורר אדם הנוכח אותה שעה להפר את השלום, דינו - מאסר שלושה חדשים. 196. השחתת פני מקרקעין -הכותב, מצייר משרטט או חורת על מקרקעין של זולתו שלא כדין, או מדביק עליהם שלא כדין כל כתב או שלט, דינו - מאסר שנה אחת. 223. מלאכות פוגעות - המקים לצרכו רעש גדול או מפיץ לצרכו ריחות פוגעים או מזיקים, במקום ובנסיבות המטרידים בני אדם מן השימוש בזכות הרבים, דינו - מאסר שנה אחת. 334. פציעה - הפוצע חברו שלא כדין, דינו - מאסר שלוש שנים. 336. שימוש ברעל מסוכן - הגורם שלא כדין שיפעילו על אדם או שאדם ייקח רעל או דבר מזיק אחר, בכוונה לפגוע בו או בזולתו או להרגיזם, דינו - מאסר שלוש שנים. 379. דין תקיפה סתם - התוקף שלא כדין את חברו, דינו - מאסר שנתיים, והוא אם לא נקבע בחוק זה עונש אחר לעבירה זו מחמת נסיבותיה. 380. תקיפה הגורמת חבלה ממשית - התוקף חברו וגורם לו בכך חבלה של ממש, דינו - מאסר שלוש שנים. 447. הסגת גבול כדי לעבור עבירה - (א) העושה אחת מאלה כדי להפחיד מחזיק בנכס, להעליבו, להקניטו או לעבור עבירה, דינו - מאסר שנתיים: (1) נכנס לנכס או על פניו; (2) לאחר שנכנס כדין לנכס נשאר שם שלא כדין. 452. היזק בזדון - ההורס נכס או פוגע בו במזיד ושלא כדין, דינו - מאסר שלוש שנים, והוא אם לא נקבע עונש אחר. 494. כניסה לשטח חקלאי - (א) העושה אחת מאלה, ואין בידו להוכיח הרשאה או הצדק כדין, דינו - מאסר שלושה חדשים:(1) נכנס לגן, או לקרקע זרועה או מוכנה לזריעה או שיש בה קמה או עשב שנזרע למרעה, או שוהה בגן או בקרקע כאמור;(2) גורם שחיה תיכנס לגן או לקרקע כאמור בפיסקה (1) או לקרקע שהייתה מעובדת תוך שנים-עשר החדשים שקדמו לכניסה, או שתשהה שם, או מניח שחיה שלו או שברשותו תיכנס או תשהה כאמור.(ב) בהמה שנכנסה לקרקע מוכנה לגידולים או שיש בה גידולים, וגרמה נזק לקרקע, לגידולים או לדבר מכון לצרכי גידולים, או שנכנסה לשטח המוחזק למרעה, ורעתה בו - בעל הבהמה או המחזיק בה, דינו - מאסר חודש ימים, זולת אם הוכיח להנחת דעתו של בית-המשפט שנקט אמצעים סבירים למניעת כניסתה כאמור. 496. גילוי סוד מקצועי - המגלה מידע סודי שנמסר לו אגב מקצועו או מלאכתו, שאינו סוד רשמי כמשמעו בסימן ה' לפרק ז', ואינו נדרש לגלותו מכוח הדין, דינו - מאסר ששה חדשים. ובעבירות בחיקוקים ספציפיים- 1. עבירות לפי חוק מניעת מפגעים, בסייגים האמורים לפי סעיף 11 לחוק כאמור. 2. עבירות לפי ס' 61(ג) , (ד), (ה) לחוק זכויות יוצרים. 3. עבירות לפי סעיף 3 לפקודת סימני סחורות. 4. עבירה לפי ס' 23 (1) לחוק הגנת הצרכן, מחמת הפרה של סעיפים 17 או 18 לחור האמור או של צו שניתן לפי סעיף 17 האמור. 5. עבירות לפי סעיף 60 לפקודת סימני מסחר. 6. עבירות בשל העברת חזקה, סיוע לקבל חזקה וקבלת חזקה לפי ס' 108 לחוק הגנת הדייר. 7. עבירות לפי חוק בחירות לכנסת. 8. עבירות לפי חוק הרשויות המקומיות. 9. עבירות לפי חוק הגנת הפרטיות. 10. עבירות לפי חוק הבחירות לגופים ציבוריים. 11. עבירות לפי פקודת הידיעות הטלגרפיות לעיתונות. 12. עבירות לפי חוק שמירת הניקיון. 13. עבירה לפי ס' 2 לחוק מניעת זיהום הים ממקורות יבשתיים, בסייגים האמורים בס' 8 לחוק כאמור. 14. עבירה לפי סימן א 1 לחוק המים. 15. עבירה לפי חוק איסוף ופינוי פסולת למחזור שנעברה ברשות היחיד של הקובל. 16. חוק צער בעלי חיים בסייגים האמורים בס' 15 לחוק האמור. 17. חוק החומרים המסוכנים, בסייגים האמורים בסעיף 15 ב לחוק האמור. 18. עבירה לפי סעיף 204 לחוק התכנון והבניה, בנוגע להתקנת צלחת קליטה כמשמעותה בפרק ב 2 סימן ב לחוק הבזק, ובסייגים האמורים בסעיף 266 ב. 19. עבירה לפי חוק הגבלת הפרסומת למוצרי טבק לעישון, בסייגים האמורים בס' 11א. 20. עבירה לפי סעיף 204 לחוק התכנון והבניה, בנוגע למיתקן גישה אלחוטית כמשמעותו בפרק ו' סימן ה' לחוק התקשורת (בזק ושידורים), ובסייגים האמורים בסעיף 266 ג לחוק תכנון ובניה. ***בנוסף אציין כי ישנם חוקים, כגון: חוק הגנת הפרטיות וחוק איסור לשון הרע, בהם נקבעו שלושה מסלולי תקיפה משפטיים בשל פגיעה בזכות המוגנת: תביעה אזרחית, כתב אישום וקובלנה פרטית. *** כמו כן, כאשר הוגש כבר כתב אישום בשל עניין מסוים, לא ניתן עוד להגיש קובלנה באותו עניין.

    • סייגים להגשת קובלנה
      גל | 08/04/2008 18:23

      ***אין להגיש קובלנה נגד קטין בשל עבירה שבעת ביצועה לא מלאו לו 14 שנה. ***אין להגיש קובלנה נגד עובד מדינה בשל מעשה שעשה תוך כדי מילוי תפקידו, אלא בהסכמת היועמ"ש.

      • סייגים בעניין העבירות המנויות בתוספת השנייה
        גל | 08/04/2008 18:36

        ***אין להגיש קובלנה בגין מספר עבירות אלימות המנויות בתוספת השנייה נגג גופו של אחר או נגד מקרקעין שלו, כאשר אותן עבירות נעשו תוך כדי שימוש בנשק. ***אין להגיש קובלנה בגין מספר עבירות אלימות המנויות בתוספת השנייה,כאשר אותן עבירות נעברו נגד בן משפחה.