• הכנה לבחינת הלשכה

    לכל הלומדים בהצלחה!!! לאור נסיונכם- האם אפשר לוותר על המסלולים המלאים של חברות ההכנה למבחנים ז"א האם מספיק ללמוד חדשיים עצמאית + שיעורי תגבור במסגרת החדשיים ולוותר על לימוד של 5 חדשים קודם פעמיים בשבוע?

    • 1223
      עו"ד איטה יעקבי | 08/04/2008 16:26

      ראשית אפשר ללמוד רק לפי הספרים +עדכוני חקיקה ופסיקה מבלי ללכת לקורס. לא יודעת עד כמה הקורס יעיל, אישית השתתפתי ונהנהתי משום שהייתי בקורס במהלך ההתמחות - כל מה שלימדו בסד"א מאוד עזר לי, אבל היו גם מרצים שלא ממש שלטו בחומר ואפילו בלבלו, לעומת זאת אחרים מאוד עזרו כמו למשל המרצה בפלילי - תחום בו לא עסקתי בהתמחות. אבל אם חושבים בצורה שקולה, אזי מבינים כי בשעות הרבות שנמצאים בקורס ניתן ללמוד את החומר לבד. אז לשיקולך ובהצלחה.

    • דעתי אולי משוחדת אבל
      עו"ד דוד צורי | 08/04/2008 16:44

      אני חושב שבסופו של דבר הרעיון הוא לעשות הכל כדי לעבור בפעם אחת את הבחינה. ולאחר שאמרתי את זה - יש אנשים שלא צריכים את הקורסים ויש אנשים שחייבים את הקורסים, זה תלוי במידת ההיכרות עם תחומי המשפט השונים, הנסיון, ויכולת הקליטה וההבנה. אין ספק שאת החלקים בקורס שחוזרים על עצמם גם בספרים ניתן ללמוד לבד, אבל ישנם תחומים שעם מבינים את הדינמיקה בתחום או את הרעיונות העיקריים שעומדים מאחורי ההסדרים שנקבעו באותו תחום, זה עוזר לא רק להבין את החוקים והתקנות, אלא גם לזכור אותם וגם להפעיל את ההגיון המתאים במקרה של שאלה שעוסקת במשהו ספציפי שלא למדת או שסתם שכחת במבחן. החודשיים של הלימוד מהספרים הוא מספיק בהחלט, אלו אמנם חודשיים מאד לחוצים, אבל אם מפזרים את הקריאות על זמן ארוך יותר היעילות שלהן פוחתת (את זה כבר ניסו וזה לא הצליח). באופן עקרוני ניתן לעבור את הבחינה בלי הקורסים וגם בלי הספרים, ניתן ללמוד את החוקים עצמם, אבל זה פשוט קשה יותר, אפילו הרבה יותר. באופן אישי, כשאני למדתי לבחינה, לקחתי חבילה כוללת ולא ניצלתי הכל, כי חשבתי שבנושאים מסויימים אני מעדיף ללמוד בבית באותו זמן. עם יד על הלב - ה"זמן" לא נוצל ללימוד, אלא נמרח והתמוסס. ובבחינה עצמה היו לפחות שתי שאלות שכל מה שזכרתי בהן היה את מילותיו של המרצה וזה מה שפתר לי את השאלות. ולא בגלל שהיתה שם איזושהי אנקדוטה או בדיחה, סתם בלי שום הסבר, זה מה שקפץ לי לראש בזמן המבחן. שתי השאלות האלו לא היה מה שהעביר אותי את הבחינה, אבל הן בהחלט עזרו למאמץ הכולל. בכל מקרה שתהיה לך בהצלחה, עם ו/או בלי קורסים.