לשורד

  • שורד יקר
    ליאת | 08/04/2008 09:41

    השורד, אתה חושב שהתכנית של המתמחה לחוצה. אין לך למה להשוות. אני לומדת פעם שנייה, בפעם הראשונה עם מחשבות והתכנית של המתמחה אמנם די לחוצה אבל יותר רגועה מהתכנית של מחשבות. גם אני לא הוצאתי ציון משהו במפגש אמצע (73) אבל הוא היה לי מועיל מאוד. אין מה לעשות בחינות הלשכה זה לא פיקניק וצריך לעבוד קשה... אני מבינה שאתה לחוץ אבל אני אומרת לך כמי שמכירה את שתי החברות שתיהן די בסדר אבל לדעתי המתמחה עדיפים. הם סופר רציניים והם גם עושים מעל ומעבר שנצליח, ולא היתה לי תחושה כזאת עם מחשבות. חוץ מזה מחשבות בכלל לא עושים מפגש אמצע. אתה מגיע רק בסוף ונלחץ הרבה יותר...

    • לשורד
      לינה1 | 08/04/2008 10:41

      בוקר טוב! רק עכשיו התעוררתי, לא יכולה להתעורר לפני 10....לא צריך להילחץ, גם במחשבות התוכנית היא לחוצה, עכשיו הכל נראה מלחיץ.... בקשר לבחינות, ב-17 נדבר ואז נראה איך נעביר את הבחינות, אם בסורק (שאין לי, ואז ליה תעזור) או בפקס (אין לי בעיה). דרך אגב, לא לזלזל במתמחה, אני שמעתי שמבחן שעבר הם קלעו להרבה יותר שאלות במבחן סיום מירוץ מאשר מחשבות...ככה שאני אשמח גם אם תעביר לנו למחשבות את הבחינה שלכם!

      • היי לינה 1..
        ליה | 08/04/2008 10:47

        אני גם עכשיו התעוררתי..כנראה שאני לא היחידה שמתעוררת מאוחר.. אגב, שוב אין לי בעיה לעזור.. אם אני לא אהיה פיזית בסיום המירוץ, כי נורא קשה לי בנסיעות עכשיו, במיוחד לת"א שזה רחוק מאוד בשבילי, אני סיכמתי עם מחשבות שמישהו מטעמי ילך לקחת לי את המבחנים והחומר שייחלקו..אז אולי אעזר בכם עם הפתרון..אבל עוד לא סגור, נראה מה יהיה עד אז..

        • לליה
          לינה1 | 08/04/2008 10:50

          אני גם לא מסוגלת להתעורר מוקדם..ממש בעיה וגם לא מסוגלת ללכת לישון לפני 3, ממש בעיה...אבל לא נורא, כל אחד והלו"ז שלו.... אני אהיה ביום סיום מירוץ, כתוב בהזמנה שיהיה מבחן אחד ואת השני יתנו הביתה לעשות....מקווה שילך בסדר, כי אם לא, זה ילחיץ עוד יותר!.. איך את מרגישה, ואיך מתקדמת.? דרך אגב, באיזה עיר למדת את הקורס?

          • החלפות
            ליאת | 08/04/2008 10:56

            היי לינהץ.אני מוכנה להעביר את המבחן שהמתמחה מחברים במפגש הסיום שלהם. אשמח אם את תוכלי להעביר לי את של מחשבות, אם זה בסדר מבחינתך.

            • ליאת
              לינה1 | 08/04/2008 11:00

              אין לי בעיה, סיכמנו...רק שאין לי סורק, אז תצטרכי לתת לי מס' פקס או כתובת, אני אשלח, לא בעיה.... בכל מקרה, הבחינה שלנו ב- 17 לאפריל.... האימייל שלי הוא livnat02@netvision.net.il, את יכולה לכתוב לי שם מס' פקס או טל', אם לא בא לך פה וניצור קשר... אגב, מתי היום סיום מירוץ שלכם?

              • סבבה
                ליאת | 08/04/2008 11:10

                סגור מבחינתי. חוברת המבוא בבית ואני לא זוכרת את התאריך. אני חושבת שב-סביבות ה-20 באפריל. ברגע שיהיה לי אני אסרוק ואשלח לך במייל. אשמח אם תשלחי לי בתשובה את הבחינה שלך. שיהיה בהצלחה! הגיע הזמן להעלות איהלוך...

          • ללינה1..
            ליה | 08/04/2008 11:11

            תודה על השאלה לשלומי..אני בסדר, עדיין קשה קצת.. למדתי בחיפה..ואת???

            • לליה
              לינה1 | 08/04/2008 11:12

              למדתי בראשל"צ...אני שמחה שאת מרגישה טוב יותר!

              • תודה ובהצלחה..  לת
                ליה | 08/04/2008 11:16

                • ללינה1 וליה בוקר אור
                  עו"ד איטה יעקבי | 08/04/2008 11:47

                  טוב שאתן לא נוסעות, האמינו לי הנסיעה רק בזבוז זמן, כן חשוב לעשות את המבחן אבל עדיף בבית בשקט ולא בתוך הלחץ של היום המרוכז והמתיש הזה, בתנאים מאוד מאוד לא נוחים, כשיש המון רעש וקשה להתרכז וזה ממש לא דומה לתנאים בבחינת הלשכה עצמה. כמו כן, קחו בחשבון שהמבחן שמחברים מחשבות בד"כ קשה יותר מהבחינה של הלשכה לא מבחינת הנושאים אלא בעיקר בכל הנושא הלשוני, דקדוקי, כי הם לא מומחים לחיבור בחינות, אז חשוב שהציון יהיה סביר, אבל לא להלחץ בהצלחה.

                  • לעו"ד איטה
                    לינה1 | 08/04/2008 11:54

                    אני כן נוסעת ליום הזה כי חשבתי עד עכשיו שאמרת, שהוא חשוב...אבל אני אחשוב על הרעיון הזה לא לנסוע ושמישהו יקח עבורי....מה את ממליצה?!

                    • לינה1
                      עו"ד איטה יעקבי | 08/04/2008 12:08

                      אם תקראי מה שכתבתי שלשום תראי שהמלצתי לא לנסוע, עדיף לקחת את הבחינה, לעשות בבית בשקט, בתנאי הבחינה עצמה, אבל כן חשוב לקחת ממי שהיה את התשובות + ההסבר. זו דעתי האישית - לי זה לא הואיל כלל, אפילו לא יכולתי לסיים את הבחינה בגלל הרעש, אנשים נכנסו ויצאו מהאולם, לא היו שולחנות (בבחינת לשכה כן היו שולחנות), אנשים לא כיבוי פלפונים, ממש הצטערתי שבאתי. אבל זה אישי ונתון לשק"ד בהצלחה

                      • באמת?
                        אייל | 08/04/2008 12:33

                        עד עכשיו הייתי בטוח שקיימת חשיבות רבה להגיע למפגש הזה. הבנתי שבנוסף לבחינות הללו מחשבות נותנים טיפים אחרונים לקראת הבחינה, נותנים דגשים לקראת הבחינה הנוכחית ויותר מכוונים אותנו לקראת הבחינה לפי הלך הרוחות... גם חשבתי שלעשות את הבחינה בתנאים האמיתיים ולא בסביבה הביתית והנוחה יתרום לי. אני חושב שמחובתה של מחשבות לדאוג שאנשים יכבו את הניידים שלהם והלשתל שהבחינה תהיה בתנאים האמיתיים ככל האפשר... אם אני באמת אראה שזה לא מועיל לי ושזה לא קרוב לתנאים של הבחינה האמיתית, אני באמת אשקול לקחת את הבחינות וחומרי הלימוד הנוספים ולהמשיך את הדברים בבית...

                      • איטה, אני לא יודע איך זה היה במועד שלך אבל...
                        אייל | 08/04/2008 12:36

                        במועד שלנו לא כל המתמחים מגיעים למפגש אחד, אלא יש שני מפגשים באותו היום כאשר חצי מהמתמחים מגיעים בבוקר וחצי מגיעים בערב. איך זה היה במועד שלך? יכול להיות שאם במועד שלך נפגשנו כל המתמחים ביחד, וכעת חילקו את זה לשתי קבוצות בזמנים שונים, ייתכן והתנאים יהיו "תנאי בחינת אמת".

                        • אייל
                          עו"ד איטה יעקבי | 08/04/2008 13:39

                          אצלנו זה התחיל בבוקר בשעה 9 והסתיים בשעה 4. הם לא נתנו טיפים שלא ידענו קודם וכבר נאמר אינסוף פעמים קודם. ציקוני החקיקה וחידושי הפסיקה היו חשובים וגם ההסברים בנוגע לתשובות, אך עדיין מי שקיבל את החומר לביתו עשה בשכל כי היו הרבה שעות "מתות" ושום דבר לא התחיל בזמן. שוב, זו דיעה אישית שלי.

                          • אני נוטה להסכים אם איטה בעניין זה
                            עו"ד לי אלוני | 08/04/2008 17:06

                            אם כי אני חייבת לסייג כי מידיעתי והתרשמותי וביקורות מסטודנטים שלומדים בחברת הכנה אחרת כי זה אכן עזר להם, אז אני מניחה שזה סובייקטיבי. בכל מקרה בחתך כולל, אם אתם לא עומדים בלוחות הזמנים קחו בחשבון כי מדובר על יום דיי מיותר, כי את החומרים אתם יכולים לקבל בכל מקרה. בהצלחה!

                            • כן ולא וההסבר בפנים
                              המנוסה | 08/04/2008 22:02

                              אני דווקא ממליץ אבל חלקית. מי שלחוץ בחומר ומרגיש שלוותר על יום לימוד אחד זה מאד קריטי בשבילו אז זה סיפור אחר. אבל לאלו שיכולים להשלים את היום הזה מבחינת הקריאה: אני חושב שלפתור בחינה לפחות פעם אחת באווירה מלחיצה כדאי, לא בגלל שזה אותו דבר כמו בבחינה האמיתית (שם באמת יש שקט מופתי לפחות מצד הנבחנים, המשגיחות זה סיפור של מזל) אלא שזה לא בנוחות של הבית שזה לא דווקא בשעות שאתם בשיא שלכם (רלבנטי במיוחד לאלא שלא יכולים לקום מוקדם - ביום הבחינה קמים מוקדם) וגם יש קיזוז מסוים כי בבחינת אמצע וכו' אתם לא מתרגשים כמו בבחינת האמת אבל יש יותר הפרעות. אני למשל, לא יכולתי לשבת בבית ולפתור בחינה שלמה ולהרגיש לחץ של זמן, אצלי זה לא עבד. וההרגשה של הלחץ בזמן היא גם פקטור לטעויות. אז מי שרותה כן לקבל תמונה יותר אמיתית על המצב שלו לדעתי יש לו מה להרוויח מללכת. לגבי רמת הקושי - אכן השמועה אומרת שהבחינות של מחשבות קשות יותר מבחינות האמת, אז מה? אז קחו את זה בחשבון ותפרשו את הציון שלכם בהתאם, ממילא אם סיימתם את הבחינה בציון 65 זה אומר שכדאי שתתאמצו קצת יותר עד לסוף המרוץ ומצד שני אתם יכולים להרגע שזה אומר שיש לכם יכולת לעבור כבר בשלב זה של הלימודים וזה כמובן דבר טוב. מי שנכשל ממש (50 ומטה) צריך להסיק מסקנות או להתכונן לבשורות לא כ"כ טובות בהמשך. ומי שעובר בכיף (75 ומעלה) יכול להרגע ולהמשיך את הלימוד באוירה רגועה יותר (לפחות מבחינה נפשית מהידיעה שמצבו טוב ואולי אפילו טוב מאד). לגבי הפתרון אני באמת לא יודע אם שווה להשאר, אולי עדיף לבקש את הפתרון המודפס ולחזור הביתה. הטיפים וכו' לא עד כדי כך רציניים ששווים את הזמן במיוחד שהיכולת לקלוט משהו אחרי כל מה שעשיתם כבר באותו יום היא ירודה מאד. עקב כמויות האנשים הגדולות אין אפשרות לשאול שאלות וגם ההקשבה הרבה פעמים בעייתית. (אני למשל הלכתי פתרתי, חיכיתי את ההפסקה נכנסתי לפתרון ועזבתי באמצע, כי ראיתי שאני לא מצליח אפילו לשמוע הכל ומאד קשה לי להקשיב ולהתרכז, ללמוד באותו יום כבר לא למדתי - אבל אני הייתי זרקן, לא קראתי קריאה שלישית בכלל וגם בקריאה השניה עשיתי לעצמי הרבה ויתורים, אז לוותר על יום לימוד לא היה ביג דיל מבחינתי, ויתרתי על הרבה יותר מסיבות פחות טובות). לסיכום: אני לא חושב שהמלצה גורפת לא ללכת היא במקום וגם המלצה גורפת ללכת היא לא במקום. כל אחד צריך לעשות את החשבון שלו, ויש המון שיקולים שצריך לקחת בחשבון, אני אנסה למנות חלק מהם. עד כמה אתם יודעים באופן אובייקטיבי את מצבכם מבחינת הידיעות הצלחה בפתרון בחינה שלמה. מה מצבכם בקריאה ומה היכולת שלכם להשלים יום או לוותר על יום. עד כמה זה ינחם אתכם/יעודד אתכם לפגוש פנים אל פנים עוד אנשים שנמצאים בערך במצבכם. כמה זה רחוק בשבילכם להגיע לשם. מהי היכולת שלכם להפיק מבחינה כזאת תועלת? או בקיצור, אני לא יודע אם מה שכתבתי בכלל יועיל לכם, אבל מה האינטרס של החברות לעשות בחינה כזאת (חתיכת הפקה רצינית) אם זה לא היה מועיל לכם במשהו?

      • קזינו
        אבי | 08/04/2008 21:57

        הדיבורים האלו על חברה א' או ב' שקלעה ליותר שאלות בסיום המרוץ שלה הם לא רציניים. בחינות הלשכה הם לא לוטו ולא טוטו. מי שלומד טוב מצליח. ומי שמסתמך על ניחושי החברות - אין לו על מה שיסמוך.