לאני

  • יאוש, יאוש ועוד קצת - יאוש....
    אני | 08/04/2008 08:14

    אתמול נסעתי את כל הדרך הארוכה והמייגעת לבחינת הסימולצייה של המתמחה... התאכזבתי... מ-ע-צ-מי!!! בקושי עברתי את הבחינה וזאת, לאחר שגם בבחינת מאי 2003 גירדתי את ה-60 בקושי.... אני בסוף הקריאה הראשונה בלבד, לא מצליחה לעמוד בתוכנית ובמילים אחרות, מיואשת!!! אני נותנת 100% מעצמי, לומדת, פותרת שאלות אמת, נכנסת לגלימה ואף נעזרת (באופן פאסיבי עד עתה) מחברי הפורום המבריקים... ועכשיו לשאלתי? האם יש סיכוי לעבור את הבחינה או שהנני רחוקה אלפי שנות אור מהגלימה הנכספת???

    • לאני
      השורד | 08/04/2008 08:26

      הדבר היחידי שאת רחוקה לדעתי...זה מהגלימה...אבל אני מתכוון ...חברת גלימה...:) אין ברירה עלינו ללמוד ...יש עוד בגדול כמעט חודש גם אני לא מרוצה מהתוכנית שלהם כמו שהבהרתי אתמול.אבל כרגע אין לי זמן לחשוב..האם זה טוב או רע...אני אתן המקסימום.....וגם את....אני מקווה שיהיה בסדר...תתרכזי במטרה..ולימדי..ויהיה בסדר פסח---פשוט תיזכרי שיש חג כזה בתנך

      • לשורד....
        אני | 08/04/2008 08:30

        תודה על התייחסות והאמפתיה.... נכון לעכשיו הפאסימיות חוגגת, מקווה שהאופטימיות תבוא לבקר בקרוב.... בהצלחה!

        • אני לא להרים ידיים
          עו"ד איטה יעקבי | 08/04/2008 09:02

          זה רק משבר קטן וזה חולף...

          • אויי איטה איזה כייף שאת פה---הפיה הטובה
            השורד | 08/04/2008 09:59

            היה לי לחץ בימים האחרונים.... עכשיו נרגעתי.חזרתי לעצמי .. יום נעים מזה חלץ כמו האזעקה עכשיו ב10.אם זה יהיה אמיתי.זה לחץ

            • היי שורד
              עו"ד איטה יעקבי | 08/04/2008 11:43

              נעים לחשוב על עצמי כפיה טובה, במיוחד שבחדרי הררי תיקים של לקוחות ואני טובעת באוקינוס של מסמכים וכתבי בי דין. איך הולך?

            • זו תקופה לחוצה ומלחיצה, אבל זה יעבור.
              עו"ד דוד צורי | 08/04/2008 11:43

              אין כל ספק שתקופה זו של אמצע הלימודים לבחינה היא תקופה לחוצה שמעוררת את הפסימיות והחששות שמצויים ברמה זו או אחרת אצל כולם. אמנם צרת רבים היא נחמת שוטים, אבל במקרה הזה זו לא באמת צרה, זה פשוט המצב הטבעי והנורמלי. לענין תוכנית הלימוד,(והדברים יפים, לדעתי ביחס לכל החברות) מי שמתקשה שידע שזה בסדר, זה לא אמור להיות קל. למי שלא מצליח למרות שעשה כל מאמץ ניתן לפנות לחברה ולקבל התאמה אישית של התוכנית. וכמו שגל ציינה בתגובתה היא עשתה לבד תוכנית שמתאימה לה (זה טוב, אבל אני ממליץ בכל זאת להתייעץ עם החברה בסופו של דבר הרי אתם תעשו מה שאתם תחליטו, לא מזיק לשמוע כמה עצות). לגבי בחינת אמצע - קשה או קל זה דבר יחסי - יש מי שעבר בקלות ויש מי שעבר בקושי ולמצער יש גם מי שנכשל, כל אחד צריך להסיק מסקנות בהתאם לתוצאה שלו - מי שהצליח שימשיך בעבודה הטובה שעשה גם הלאה, כי כנראה שזה עובד. מי שבקושי הצליח שינסה להתאמץ קצת יותר ויבדוק עצמו לענין שיפורים באופן הלימוד (כאן בפורום היו המון עצות לשיפור הטמעת החומר, אולי כדאי לנסות ליישם). ומי שלא הצליח כדאי בכבר עכשיו יעשה בדק בית וימצא מה בלימוד שלו לא מביא אותו לניצול מלוא היכולת שלו ולשם כך שינקוט בכל האמצעים (התייעצות עם החברה בה הוא לומד, התייעצות עם חברים שהצליחו טוב, אולי הוא לא באמת נתן את המקסימום וצריך היה את הבחינה שתנער אותו ואולי הוא מתאמץ יותר מדי ומתיש את עצמו, כל מקרה צריך להבחן אינדיבידואלית) בכל מקרה לעשות בחינת אמצע קשה שרק תפחיד את כולם בשלב שממילא הוא מורט עצבים, זה לא פרודוקטיבי, הרמה צריכה להיות הרמה הסבירה של בחינות הלשכה באופן שיתן לך תמונה ראלית של מצבך, כדי שתוכל להפיק מכך תועלת לגבי המשך הלימוד. חשוב שתזכרו שאתם לא לבד במערכה, כל החברות מעניקות סיוע וייעוץ ואם מישהו מרגיש שבשלב כלשהו הוא סתם ביזבז זמן, שיתקשר לייעוץ של החברה שלו והם יסבירו לו איך לנצל את הדברים כדי למקסם את סיכוייו לעבור את הבחינה. כמובן שלא הכל מתאים לכולם, אבל תפקידכם הוא לנסות לנצל את המקסימום מכל מה שנותנים לכם. (הדברים שנכתבו כאן הם על דעתי האישית בלבד ואינם משקפים דבר פרט לדעתי האישית). משהו לעידוד - כבר ראיתי אנשים (סלחו לי על הביטוי) כל כך "אהבלים" שעברו את הבחינה, שאני בטוח שכל אחד מכם גם יכול לעבור אותה, זו רק שאלה של השקעה וקצת מזל. המון בהצלחה.