לליה

  • ערב טוב...
    ליה | 06/04/2008 23:34

    לכל אלה שלומדים עם מחשבות, וגם למי שיכול להציע לי משהו.. אני בקריאה שנייה בהוצל"פ, הולך לי מאוד לאט..נכנסתי לשמירת הריון, וכל יומיים אני נמצאת בבית חולים, אני לא רוצה לוותר, ומאוד רוצה להתפטר מהבחינה..אך מרגישה שהגוף שלי בוגד בי.. כעת אני לא צמודה לתוכנית מסויימת, אני לומדת מתי שמתאפשר ומתי שמרגישה טוב..אבל זה לא מספיק, אני חוששת מאוד, ועייפה נפשית.. חשבתי להמשיך ללמוד את הנושאים החשובים עד ה 20 לחודש, כגון, סד"פ, ראיות, בתי משפט, אתיקה, קניין ותאגידים..ואת שאר הנושאים הקטנים ללמוד תוך כדי פתרון בחינות, דהיינו החל מ- 20 לחודש, כי לפני זה אני לא אסיים את הנושאים הגדולים.. זו פעם ראשונה שאני כל הזמן חושבת שלילי, תמיד על כישלון, אני לא רוצה להרוס לעצמי את השמחה של ילד חדש, ע"י כישלון בבחינה.. מצד אחד, כדאי לנסות, אני לא מפסידה כלום בלגשת, אך מצד שני, אני מכירה את עצמי, ואני אקבל כישלון בצורה מאוד קשה, כמו כן אולי יעלו את הציון ל 70 ואז זה עוד יותר גרוע.. אני אובדת עצות, ולכן אני פונה לעזרתכם, אם הייתם במקומי..מה הייתם עושים??? סליחה שאני מעסיקה אתכם בזמן כזה יקר עם דברים כאלה.. אך הייתי צריכה לכתוב, להוציא את הדברים האלה..אחרת הייתי נחנקת מרוב לחץ..לרוב כתבתי את זה לעצמי..כדי להירגע קצת, אתם לא צריכים להגיב..עמדתם ועזרתם לי בהמון מצבים..ואני לא אשכח זאת אף פעם. בסוף..אני מאחלת לכולכם המון הצלחה..ושתמשיכו להחזיק מעמד..

    • לליה
      לינה1 | 07/04/2008 00:03

      ליה, אין מה להתרגש....נכון שאת חושבת עכשיו שאת לא זוכרת, אבל הבחינה היא הרבה מזל מעבר לזיכרון..וגם זיכרון ויזואלי הרבה פעמים עוזר.... ניסיתי לפתור בחינה 1 בספר הכחול השני והלך בסדר, אפשר לגרד את ה-70...גם אני חשבתי שאחרי קריאה שנייה לא זוכרים, אבל כן זוכרים ואם לא זוכרים מפעילים הגיון (למרות שלא תמיד עוזר).... לא היתי ממליצה לך לוותר בכל אופן, אלא לעשות מה שאת יכולה ותראי שתצליחי...עכשיו נראה קשה אבל יהיה בסדר... ולא הבנתי למה כתבת שיעלו את הבחינה ל-70..גם אם יעלו , לא נראה לי שזה יחול עלינו...

    • ליה.....הייי ....
      השורד | 07/04/2008 00:11

      ראשית אני שמח שאת פה....התגעגעתי...כל השבת רק אני הייתי פה....כולם נעלמו.... אני חשבתי שאת בסוף קריאה שנייה....הריי אמרת שיתכן שיהיו לך איזה 10 ימים מיותרים בסוף....וכעת את אומרת שאת בהתחלה....אז כניראה באמת...היית קצת לחוצה...וההריון כמובן שמשפיע.... תיראי...אציין תחילה שמוסד הנישואין רחוק ממני שנות אור :) ולכן כול מה שנוגע ...לגביי תחילתה של מישפחה קצת רחוק ממני. עם זאת...אני מבין כמה שילד...הריון..וכול ההתרגשות מסביב כה חשובה... לענייננו.יש לי הרגשה..ולא רק ממה ששמתי לב ממך.אלא גם מחברים אחרים .כי ככל שהזמן מיתקרב.אנשים מכנסים לדיכאון,כולם פתאום עם רגשיי אשמה,הרבה רוצים לוותר.הרבה כועסים על עצמם למה לא למדו יותר טוב...קר"למה ישנתי 3 שעות בצהוריים במקום שעה""למה דיברתי בטל חצי שעה""למה ראיתי ארץ נהדרת""למה לא קנתי ב 8 וקמתי ב 11""למה אין לי כח ללמוד מאוחר""למה כול שנייה אני שותה קפה...ומחפש תירוצים למה ולמה..... תשובתי לך:כי נראה לי שמה שאת עוברת הוא תהליך טבעי..תהליך טבעי של חששות ,תהליך של פחד מכישלון..ומשבר אמונה עצמי קטן..עם זאת..לרוביינו יש את זה..ואסור לוותר...אם תוותרי עכשיו..אני מבטיח לך שעוד שבוע וחצי..תצטערי על כך\שלא למדת כי אוטטו הבחינה ... לכן עצתי:::ראשית ---להוריד לחץ(נשימות טובות קצת אוויר מדיי פעם..סרט אוכל טוב וכו') אבל יותר מזה להאמין בעצמך..כי מה שאת חווה הוא משהו שכולם חווים ,קרי כולנו מרגישם אותו הדבר ,כולנן מעט מפחדים ומתוסכלים...אך לבסוף כולנו אלא שנעשה את הבחינה הזאת...והריי מישהו צריך לעבור ליה..."שנסי מותניים 29--יום לפנייך...לימדי כמה שתוכלי..אל תזניחי בריאותך..אך כעת לדעתי עליךך לגשת לבחינה ולסיים זאת,,,אוליי יהיה קל בסוף מקווה שעזרתי ואסיים בבדיחה.... איש אחד רצה להעניש את עצמו ולזדהות במצוקת הצעירים,הוא רצה להרגיש איך זה להיות במאסר בית מספר חודשיים...להבין איך זה להיות כבול...מה עשה האיש??? למד משפטים ביי

    • אל פחד ואל יאוש, מצבך בהכרח טוב יותר מכפי שנדמה לך.
      המנוסה | 07/04/2008 09:42

      אמנם הריונות חוויתי רק דרך אישתי, אבל בלי קשר לזה. בשלב זה של הלימוד לבחינה עוד אין לך את הרגשת הידע שבעצם כן נמצא אצלך בראש, ולכן הרגשתך לגבי מוכנותך לבחינה היא הרגשה מטעה, מצבך טוב בהרבה מכפי שאת מרגישה (זו תופעה מאד שכיחה). אני לא יודע איך, אבל מהלחץ את צריכה להפטר. אם משהו באמת מפריע זה רק הלחץ (גם להריון הוא לא מוסיף) וללחץ אין הצדקה אמיתית. אם לשפוט לפי שאלותיך כאן בפורום ולפי הפתקיות, את כבר במצב של "עוברת" ועכשיו את עובדת למעשה רק על מרווח ביטחון כמה שתצליחי יהיה טוב. לגבי הנושא של ציון מעבר 70 הוא לא יחול לגביך כי הכוונה היא להחילו רק למי שטרם החלו את ההתמחות ואת כבר סיימת אותה. לגופו של ענין - אל תשרפי יותר מדי זמן על הוצל"פ השאלות בתחום זה אינן כה קשות (חוץ מקריאה רגילה של החומר לימדי את הנושא של תביעה על סכום קצוב, כי כאן עלולים להפתיע) ועברי הלאה. סד"א הוא הנושא החשוב ביותר ולכן שווה הכי הרבה השקעה. את שאר הזמן הקדישי בעיקר לאותם פרקים בבחינה בהם את חלשה יותר (כדי שתוכלי לקבל גם בהם ציון של 60 לפחות). ולסיום, הרבה, אבל ממש הרבה יותר חשוב מכל מה שרשמתי למעלה, זה שתשמרי על עצמך ועל ההריון שלך, הבחינה והרשיון הם אפס מאופס לעומת בריאותך ובריאות עוברך. אם יש דרך כל שהיא שבה אוכל לסייע בידייך, אל תתביישי לבקש. המון בהצלחה.

      • למנוסה
        גל | 07/04/2008 09:59

        בוקר טוב, כל הכבוד לך על כך שאתה לוקח חלק פעיל בפורום, מעודד, מייעץ ועונה על השאלות במקצועיות רבה!! תודה רבה!!

        • ליה
          עו"ד איטה יעקבי | 07/04/2008 12:03

          את חזקה משאת חשה כרגע, זה אפשרי, את שולטת ממש טוב בחומר, יש לך זכרון נהדר, יש עןד המון זמן עד הבחינה. יש המון רגעי משבר במיוחד ככל שמתקרבת הבחינה, אבל כמו שאת למדת עד כה את עשית עבודה נהדרת וכברת דרך ארוכה. תמיכי, כולנו איתך, המון המון הצלחה.