שיטת הפתקים עובדת - מנסיון אישי. אבל...

  • מצאתי איזה פיתרון מעודד בזכותכם. לשינון שמצדיק את נושא הפתקים
    השורד | 24/03/2008 21:25

    חשבתי איך על ידיי התבוננות חוזרת בפתקים, (בשירותים מטבח וכו')האם אוכל ליזכור אותם בעוד חודש והגעתי למסקנה בזכות הפורום כאן שכןןןן.הסבר: 1.נשווה את הפורום כאן לסוג של פתק .נאמר שאנחנו נכנסים לפורום מספר פעמים ביום,(כמו מספר פעמים שנסתכל על הפתק) 2.בפורום ישנם לעניות דעתי כ 10-15 משתתפים פעילים 3.לכול אחד יש שם שונה ואין בניהם קשר מסויים בן השמות . 4.כעת נסו לירשום בלי לראות את שמות האנשים שהינכם זוכרים המשתתפים בפורום 5.אם הצלחתם מעל 8 נגיד,למעשה זכרתם רשימה של שמות שאני אשווה אותה לרשימה של מסמכים שנסתכל עליהם כל יום בפתק. 6.מסקנת שהגעתי.שאפשר ליזכור רשימה ללא משמעותת וללא קשר ,על ידיי זיכרון ..תוך התקלות בו מספר פעמים. 7.אם למשל אגיד כי בפורום יש אדם שקוראים לו מלכישוע .כולכם תדעו שזאת טעות ..ואין אדם כזה (אותו להשוואה נסמן כתשובה במבחן הלישכה. 8.הגעתי מסקנה זאת בזכותכם,תבורכו. בהצלחה

    • שיטת הפתקים עובדת - מנסיון אישי. אבל...
      המנוסה | 24/03/2008 23:19

      אני לא מסכים איתך ששמות האנשים הפעילים בפורום היא ללא קשר, היות וכאשר קוראים את ההודעות בפורום כן חשוב לקורא לשייך את ההודעה לשם וזאת מפני שיש רצון לשייך את האמירות של אותו אדם ליצירת מעיין קלסתרון שלו/ה. יש בנו את הרצון להכיר במידה מסויימת את האנשים שמאחורי השמות וזה לא היה אפשרי אילולא הטרחנו את עצמנו לזכור מי אמר מה (לא ברמה פרטנית אבל באופן כללי) כך למשל ניתן לראות שכאשר האינפורמציה שמשיגים מתוך קריאת ההודעות והתגובות לא היתה מספיקה לספק את הרצון להכיר, באה בקשה למתן פרטים נוספים (ראה דוגמת הרצון לדעת פרטים אישיים על אייל) ולכן קשה לי להשוות את זה עם האינפורמציה היבשה והמשעממת שאותה תרשום על הפתקים. אבל אני מזכיר שזה עובד, בדוק מנסיון אישי. זה כמו עינוי סיני אבל זה מכניס את רוב הדברים לראש אם לא ברמה של דיקלום אז לפחות ברמה של להזכר בכך בשעת האמת. ואם אתה רוצה לשפר את התוצאות צרף לפתק גם מדבקה או תמונה קטנה שתהיה שונה מפתק לפתק, לא יודע בדיוק למה, אבל זה עובד.

      • זה קצת מוזר לי..
        ליה | 24/03/2008 23:31

        אני לא מצליחה להתחבר לשיטה..כי כל פרט קטן בעיניי הוא חשוב..צריך לשנן הכל..בכך כל הבית יתמלא פתקיות.. למשל ברישום מקרקעין, על כל דבר שאתה צריך לבקש רישום, אתה צריך לצרף רשימת מסמכים שמספיקה לעמוד A4, ומועדים בסד"א..אני חושבת שצריך למצוא מכנה משותף לדברים..ועל זה לבנות את הפתקית..אם מישהו הכין פתקית ממצא..אז יעזור מאוד אם יעלה אותה לפורום לדוגמא.. ואם הפורום הוא מקום שנכנסים אליו די הרבה, וישנם 8 משתתפים פעילים, אז בוא נחלק את המטלה, כל משתתף יקח שני נושאים, וכל פעם שהוא נכנס ירשום איזה פתקית או דבר שחשוב לזכור..גם כך נכנסים לכאן.. בסוף הקריאה השנייה, אם תרצה למשל לראות את כל הפתקיות שהועלו ע"י ליה..תרשום ליה בשורת החיפוש שמצד שמאל..וכך תקבל את כל מה שרשמתי..אולי לא רעיון טוב אבל..בניתי אותו על סמך הממצא שלך. שוב, אם למישהו יש איזה דוגמא לפתקית טובה שרשם..יהיה יפה מצידו לשתף אותנו..