אה...ישנה עוד מיטל?? נעים מאוד... :-)

  • שאלה- דיני קניין
    מיטל | 23/03/2008 20:48

    האם ניתן לערער על החלטת המפקח על רישום המקרקעין במסגרת דיון בהתנגדות לרישום ראשון/חידוש רישום/תיקון רישום? הערת מערכת:לקריאה נוספת: רישום מקרקעין

    • אה...ישנה עוד מיטל?? נעים מאוד... :-)  לת
      מיטל | 23/03/2008 20:54

    • למיטל- דיני קניין
      ליה | 23/03/2008 21:58

      תקנה 49 לתקנות הניהול והרישום, קובעת כי כשניתן צו הרישום ע"י המפקח יועבר לרישום לרשם, מקום שאין עליו עוד ערר או ערעור. ז"א שניתן לערער עליו הן בערעור והן בערר. כפי שאת יודעת, המפקח יכול לתת שתי סוגים של החלטות, ניהולית ושיפוטית, על השיפוטיות נמנות 4 חלופות, שההתנגדות אינה אחת מהן, מכאן שמדובר בהחלטה ניהולית של המפקח, שעליה ניתן להגיש ערר בפני הממונה על המרשם (ס' 121 לחוק המקרקעין), הסייג לכך היא עסקה שכבר נרשמה ואז לא ניתן לערער עליה אלא ניתן לבקש סעד בגינה. המועד להגשת הערר יהיה 15 יום מיום שנמסרה לעורר ההחלטה בהתנגדות, או הגיעה לידיעתו, לפי תקנה 66 לתקנות הניהול והרישום. באם אני טועה או למישהו יש דעה אחרת..אשמח אם יתקן אותי..

      • למיטל ולליה
        גל | 24/03/2008 08:32

        בוקר טוב, ליה, זה נכון מה שכתבת שלא ניתן לערור בפני הממונה על אישור עסקה לרישום לאחר שנרשמה ושניתן לבקש סעד אחר בקשר לרישום. אבל חשוב לזכור שבימ"ש מוסמך לשנות זכות שנרשמה או לבטלה והוא בלבד. כמו כן חשוב לזכור את ההבחנה בין החלטות מינהליות של המפקח להחלטות שיפוטיות של המפקח. החלטה מינהלית היא החלטה שאינה שיפוטית. מה שקשור לרישום- זוהי החלטה מינהלית. ולכן ערעור על החלטה מינהלית של המפקח היא בפני הממונה על המרשם תוך 15 יום מיום ההחלטה של המפקח.

        • ולמי שמעוניין לדעת מהי החלטה שיפוטית של המפקח (לא קשור לשאלה של מיטל)
          גל | 24/03/2008 09:09

          החלטה שיפוטית של המפקח היא החלטה בקשר לסכסוך בבית משותף, ניתנת לערעור בזכות בפני בימ"ש מחוזי שבאזור שיפוטו נמצא הבית המשותף, תוך 45 ימים מיום ההחלטה של המפקח. בפני בימ"ש המחוזי , ידון בערעור שופט אחד. אך ישנו חריג- בערעור על החלטת המפקח בעניין הסגת גבול בבית משותף ידון בימ"ש המחוזי בהרכב של שלושה שופטים.

          • תיקון!!!
            גל | 24/03/2008 09:48

            סליחה כתבתי משהו שגוי. כפי שכתבה ליה, ע"פ סעיף 66 לתקנות המקרקעין (ניהול ורישום) התקופה לערר לממונה על החלטה מינהלית של המפקח היא חמישה עשר יום מהיום שנמסרה ההחלטה לעורר, ואם לא נמסרה לו - מיום שהגיעה לידיעתו. סליחה.

            • תיקון נוסף בנוגע לתקופה לערעור בפני בימ"ש מחוזי על החלטה שיפוטית של המפקח..
              גל | 24/03/2008 11:21

              ע"פ ס' 76 לתקנות המקרקעין- התקופה לערעור בפני בימ"ש המחוזי על החלטה שיפוטית של המפקח היא מיום 45 יום מהיום שבו הומצאה ההחלטה למערער. סליחה.

              • בנוגע- לתקופת הערעור על החלטה שיפוטית של המפקח-התכוונתי: 45 יום מהיום שבו הומצאה ההחלטה למערער.  לת
                גל | 24/03/2008 11:24