שלום ש'

  • שלום לכולם---אני רוצה לשאול אותכם שאלה לגבי ניבויי תוצאות העתיד
    ש.ל | 22/03/2008 18:13

    אני נכשלתי בבחינה האחרונה למדתי במחשבות-הייתיי מרוצה וכן אני לומדת איתם עוד פעם כעת. בבחינת האמצע קבלתי כ 70 בזמנו(וכאן צינתם שזאת תוצאה מצויינת לניבויי מעבר בבחינה) קבלתי בכול בחינות הלישכה שתרגלתי בספרים הסגולים מעל 70 ולעיתיים נשקתי ל80. כעת אני לומדת בשנית ושוב עברתי את מבחן האמצע ושוב אני מניחה שאקבל ציונים בן 70 ל80 בספרים הסגולים-מבחני הלישכה. אומרים במחשבות וגם כאן מנהלת הפורום ובחור בשם אייל כי זה מעיד על הצלחה בבחינה ותוצאות ניבויי טובות. אבל אני נכשלתי ...ולפי" הניבויי" הייתי אמורה לעבור(עברתי גם בציון יפה את מבחן סיום המרוץ) לכן אני שואלת מה בעצם מעידים תוצאות הללו שאני עברתי בפעם הקודמת ובכל זאת נכשלתי...אולי יש להגיע למסקנה שאי אפשר לנבא הצלחה בבחינה לאור הצלחה בתירגולים בבית ובבחינות בקורס. אני דיי מיואשת מהעובדה שאני יודעת שגם אז עברתי ועדיין נכשלתי ב 4- נקודות.מה עושים?.?.?.? אני לא רוצה להלחיץ אף אחד אבל אני מה שחשבתי שינבא הצלחה ניהיה כישלון. מה כעת אמור לנבא לי מעבר בבחינה???????????? אגב זה לא קשור לזה שלמדתי בחברה זו או אחרת אני עדיין מרוצה מהם

    • שלום ש'
      אייל | 22/03/2008 18:26

      קודם כל אני חייב לציין שלי אין מושג לגבי כושר הניבוי של בחינת האמצע ורק הגבתי לדברים שאיטה כתבה. שנית, לאחר שדיברתי עם הרבה אנשים שנגשו לבחינה במועד שלך, הבנתי שהקושי הגדול שהיה בבחינה הוא ההפתעה בשינוי בקושי הבחינה. תרגלתם המון מבחנים ברמה מסוימת ופתאום הביאו לכם מבחן ברמה גבוהה יותר. הייתי רוצה לשאול אותך האם יש מצב שהעובדה שלא עברת את הבחינה קשורה בקושי ההפתעתי? האם יכול להיות שהעובדה שלא עברת את הבחינה לא נבעה מחוסר הידע שלך, אלא בגלל שכשראית שהבחינה קשה יותר ממש שחשבת שתהיה, פשוט נלחצת ולא הצלחת לחשוב מספיק חזק בשביל לפתור את הבחינה כמו שצריך? עוד שאלה קטנה אם אפשר: האם את רואה שינוי כלשהו בספרים של מחשבות? לפי מה שהבנתי הם היו אמורים לשדרג את הספרים שלהם בעקבות הבחינה האחרונה. אני מאחל לך שתעבירי את הבחינה הזו במועד הקרוב. בהצלחה :-)

      • היי אייל
        ש.ל | 22/03/2008 19:15

        נכון,,לא הכינו אותנו בזמנו לבחינה כול כך קשה. אמרו לנו וניסו להרגיע אותנו כמו בעצם שאומרים עכשיו(גם בצוות מחשבות וגם כאן). היינו עוברים את בחינת האמצע והיינו עוברים לתרגל את כול מבחני הלישכה...ותמיד אמרו(אם עברתם בבית מעל ציון זה וזה...אתם עוברים את הבחינה ממש ככה.הם לקחו את המבחנים ובחינות האמצע והסיום למדד של ניבויי) אני אישית לא נלחצתי בבחינה ,באותו רגע שנבחנתי לא התיחסתי אליה לבחינה קשה.. חשבתי דווקא שעניתי דיי נכון(ההרגשה הייתה כמעט כמו בבית,הייתי מתרגלת בחינות לישכה ,בטוחב שנכשלתי ופתאום היי 75,עוד פעם בטוחה שנכשלתי ופתאום 76 בבחינה עצמה,הייתי בטוחה שיהיה בסדר שאני אעבור ,כמו בבית (הרגשה הייתה אופטימית מה,ידעתי שהיה קשה,אבל באותו רגע שאת עושה הבחינה ,את לא מודעת ממש לרמת הקושי,את מרגישה שהיא קשה אבל יודעת שבבית הייתה הרגשה דומה) שהגיעו התוצאות קבלתי הלם מוחלט--כי חשבתי שאני אאעבור למדתי טוב בבית,וחשבתי וקוותי לטוב. נכשלתי לא בגלל שלא אמרו לי שיהיה בחינה קשה ולא בגלל לחץ או גורם הפתעה.--למדתי טוב) נכשלתי כי הרבה שאלות שהיו לא ממש זכרתי את התשובה עליהם,הם היו ברמה מאוד גבוהה של בילבול והתשובות היו מאוד דומות.השאלות עצמם היו על ממש ממש ,אפילו לא חריגים ,הן היו על דברים שמעולם לא רק שלא תירגלתי ,לא שמו עליהם דגש...(אני מציינת שלא כול השאלות כמובן) התשובות כאילו היו פשוטות בבחינה ,אך מאוד איך אגיד \דומות ערמומיות ולא מובנות. לכן אני מתוסכלת ושואלת שנית...כעת גם הפעם אם אעשה הכול,אעבור את כול הבחינות והתירגולים אקבל תוצאות בסוף כול נושא בציון נחמד.....מה זה אומר?..לדעתי ממש ממש לא הרבה....לכן אני שואלת .את המטריה הכללית של החוק והחריגים ידעתי גם אז ועובדה לא עברתי... אגב.....הספרים ממש לא השתנו הרבה ...נוספו יותר שאלות לתירגול.עידכוני חקיקיה,...אולי יותר דגש על מיסויי מקרקעין..אבל לא משהו משמעותי

        • ש.ל. ערב טוב
          עו"ד איטה יעקבי | 22/03/2008 19:24

          ראשית את מוזמנת לפנות אלי אישית ואנסה לעזור כמייטב יכולתי וגם לתת הסבר מפורט יותר ועזרה -********** לגבי התוצאות: ראשית כל המבחנים לדוגמא שאתם מבצעים, אתם בעצם מוכנים אליהם, הרי כל חומר הלימוד מכוון מטרה, לכן המבחן בתרגול הרבה יותר קל מהמבחן האמיתי. תזכרו, שהחברות מבססות את תוכנית הלימודים שלהם רק על סמך בחינות העבר. הן מעבדות נתונים, בוחנות את מספר הנושאים הנשאל ביותר, ונותנות משקל לכל נושא ונושא. לכן הבחינה האמיתית קשה הרבה יותר ולכן אני כל הזמן אומרת חברה תנסו לפתח חשיבה משפטית ולא רק לדקלם. בבחינת אוקטובר 2007 הקושי נבע ממספר גורמים, ראשית המבחן מבחינה לשונית, שפתית גרידא היה מתחת לכל ביקורת, לא עשו הגהה, לא בדקו סמנטית ותחבירית את השאלות והתשובות ולכן לפעמים היה קשה להבין מה בעצם שואלים, ואמה הנושא ומה הנשוא, מעבר לכך במבחן הנוכחי היו הרבה שאלות איזוטריות, כאלו שגם עורכי דין מאוד מנוסים דולים מהכתובים, והיו הרבה יותר שאלות על פסיקה, אבל הם לא נתנו את הסיפור המוכר אלא שינו אותו ולא תמיד השינוי היה כזה שקל היה להזכר בפסיקה ולפעצים השינוי יצר מציאות משפטית חדשה. לכן לא נותר לי אלא לאחל המון הצלחה.

          • איטה תודה
            ש.ל | 22/03/2008 19:34

            אני ממש מודה לך אני מעט מובכת להתקשר.... אבל אולי עוד אתקשר ממש ברגעי מצוקה אני מנסה לא לחשוב על הכישלון וללכת קדימה.... מקווה שאוליי הפעם לא ישאלו שאלות במגמה להכשיל.. ויבדקו ידע והבנה נכונה.ולא מי זוכר יותר טוב או כמו שאומרים למי היה יותר מזל.

        • טיפ קטן
          ש.ל | 22/03/2008 19:25

          לכם אולי הבחינה היא תראה קלה.כול השאלות מהמועד הקודם נדונו בכול פורום אפשרי.הספרים כמובן הדגישו כעת את כול הסוגיות שהיו בבחינה ב אוקטובר...ולכן מי שיפתור הבחינה ירגיש.שהיא לא קשה. אני מציעה....למי שיש זמן,בלי להלחץ כמובן שיסתכלו מעט עכשיו באופן כללי בבחינה האחרונה(כמובן שכרגע אתם לא יכולים לפתור הכול)אבל,תשימו לב לשאלות המעצבנות...מצד שני אולי זה קצת ילחיץ ואוליי זה יראה מוכר כי הכול כעת הריי רשום בספרים.... הלוואי שהייתי יודעת מה לעשות ומה מנבא הצלחה....

    • קראתי את ההודעה והתגובות ואני מסכים עם כולם. ועוד קצת
      המנוסה | 23/03/2008 00:49

      קחו בחשבון שבבחינת האמת יהיו כמה שאלות שלא למדם, שאלות שהן מהחומר שסונן ע"י החברות שמלמדות. משיחות שניהלתי עם גורמים שמקורבים לענין, נרמז לי, שמחברי הבחינה מעיינים בספרי ההכנה ויודעים אלו נושאים הועברו ואלו לא. (זה לא חדש, בכל בחינה יש שאלות שלא נלמדות). השאלות האלה לא בהכרח קשות, אבל היות והן לא בספרי ההכנה נדרשת חשיבה משפטית כדי לפתור אותן (ולכן איטה מאד צודקת בהמלצתה). מעבר לזה ציון 70 למבחן האמצע הוא ציון יפה מאד אבל ממש לפני הבחינה יש לשאוף לציונים מעל 80 כדי להיות רגועים שיש לכם מרווח ביטחון מספיק גדול. לגבי הרגשה ביציאה מהמבחן - זו ההרגשה הכי לא אמיתית ומומלץ מאד לא להסתמך עליה, אלא אם ממש בטוחים שעניתם נכון על איזה 78 שאלות. (דרך אגב ההרגשה יכולה להיות לא נכונה גם בכיוון השני - שחושבים על כישלון ובעצם עוברים בגדול) אני לא רוצה להלחיץ אבל בתירגול שאתם עושים במהלך הקריאה השניה אתם אמורים להתחיל לראות שיפור בתוצאות ואם מישהו לא רואה שיפור אז שיקח את עצמו ביידים וילמד יותר טוב (אולי ינסה לשנות מעט, לאמץ טיפים ששמע ולא יישם וכו') לגבי מי שניגש פעם שניה, העבודה קשה יותר, כי אתם צריכים גם לנתח את הפעם הקודמת ולמצוא מה לא עשיתם מספיק טוב ואת זה לשפר, חזרה על אותו דבר עלולה להסתיים באותן תוצאות. עוד מילה על התירגול - אל תמהרו, תעבדו לפי זמנים אמיתיים, אחרת אתם מטעים את עצמכם. אני אסביר: אם אתם פותרים מהר בלי לקרוא לעומק את השאלות או את כל החלופות, אתם תפספסו שאלות, אבל יותר גרוע מזה, אתם תגידו לעצמכם "טוב אם הייתי באמת קורא כמו שצריך הייתי מוציא ציון יותר טוב." אז צר לי אך זה לא בהכרח נכון. וחוץ מזה, גם לקריאה המדוקדקת של השאלות והחלופות צריך להתרגל - גם זו מיומנות נרכשת וצריך לתרגל אותה והיא חשובה לא פחות מלזכור את החומר. יש בהחלט מוקשים, מסיחים ועוד כל מיני מכשלות שאינן קשורות בידיעת החומר ומאד חבל להפסיד נקודות על הדברים האלה. צריך לתרגל בפתרון התרגילים, לא רק את מציאת החלופה נכונה, אלא גם את הוידוא שזו אכן התשובה הנכונה ע"י אלימינציה. מומלץ לנתח גם את החלופות, לפעמים ניתן למצוא את החלופה הנכונה ביותר בלי לדעת את החומר בכלל, רק ע"פ ניתוח החלופות (וכשניתקלים בשאלה שלא זוכרים את התשובה עליה, זה מאד עוזר לעשות ניחוש מושכל במקום ניחוש סתם) (אני אנסה למצוא כמה שאלות מבחינות קודמות כדי להדגים לכם למה אני מתכוון). לענין זה אומר שדיברתי לאחרונה עם קולגות שלי שחלקם עברו את הבחינה בציונים שחבל"ז והם אמרו בצורה חד משמעית שלא רק ידיעת החומר העבירה אותם אלא העובדה שהם לא ניחשו סתם באף שאלה, בשאלות שהם לא ידעו אם צימצמו חלופות באלימינציה ואח"כ ניתוח את החלופות ורק אז הימרו על חלופה מסויימת. אחד מהם אפילו אמר לי שחמשת השאלות שבהן טעה היו דווקא שאלות שעליהן ענה מתוך "ידיעת" התשובה ואף אחת מהן לא היתה שאלה שבה ניחש בצורה מושכלת (באלו הצליח בכולן) (אז נכון שעם ציון כמו שלו זה לא ממש משנה, אבל בהחלט מומלץ להתאמן גם על זה) להזכירכם המטרה אינה לדעת את כל החומר, המטרה היא לעבור את הבחינה. אז תשקיעו בלימוד החומר, אבל תשקיעו קצת גם בלהתאמן איך לפתור את הבחינה וזה אומר להתרגל לעשות אלימינציה לתרגל ניתוח חלופות, לתרגל קריאה מעמיקה של השאלות. אני בטוח שאתם כבר עייפים, אבל אתם חייבים, חייבים לשמור על עצמכם וללמוד חזק (בריכוז ובפרודוקטיביות) ולגבי ה"ניבוי" גם מי שמוציא 85 שלא יהיה שאנן, כי סטטיסטיקה טועה לפעמים (מבחינה סטטיסטית היא טועה כל הזמן השאלה היא רק בכמה). חזקו ואימצו (השימוש בלשון זכר אבל אני בהחלט מתכוון לשני המינים) ובהצלחה.

      • מאוד מדאיג מה שאתה כותב פה
        אייל | 23/03/2008 07:36

        ואני מתכוון למשפט "נרמז לי, שמחברי הבחינה מעיינים בספרי ההכנה ויודעים אלו נושאים הועברו ואלו לא." זה לא סוג שקיימת טענה שלפיה חברת מחשבות "פספסה" הכי הרבה שאלות בבחינה האחרונה (הם מכחישים את זה כמובן). תמיד אמרתי חצי בצחוק שאם הטענה הזו נכונה זה רק כי הבוחנים עברו על הספרים ובחרו במכוון שאלות שהתשובה להן לא מופיעה במחשבות ומופיעה בספרים של המתחרים. עכשיו, אני לא כ"כ בטוח שזה לא נכון. לשכת עו"ד עושה עוול לחברים העתידיים שלה. ודווקא לאלו שבחרו לקחת כמה שפחות סיכונים ולבחור בחברה המקיפה ביותר. ואם כבר אני טוען טענות קשות, אני אוסיף שאם לשכת עו"ד חושבת שהמבחנים שלה כ"כ לא אפקטיבים שהיא מעיינת בספרי הלימוד כדי לבחור שאלות שלא מופיעות בספרים, הייתי מציע לה לשנות את הדרך שבה היא בוחנת אם המתמחים "ראויים" (איפה סבאנה?) להיות חברי הלשכה. נחזור ללמוד ונקווה שהפעם הועדה הבוחנת לא תעשה את השיקולים שעשתה בבחינה הקודמת...

        • הבהרה
          המנוסה | 23/03/2008 10:54

          לא נרמז לי שהם ממש בוחרים שאלות שלא מופיעות, אלא שהם דואגים להיות מעודכנים בחומר שהחברות מצאו לנכון להעביר. לענין היקף החומר, אני יכול לומר שעברתי על הספרים של 2 החברות (שאני חושב שמובילות כיום) אמנם לא הספרים של מועד זה אלא של המועד הקודם, ואין הבדל משמעותי בהיקף החומר, אלא בניסוח ובאורך הדוגמאות וכדו'. לכבי טענות ושמועות כאילו הלשכה מכוונת את המבחן כדי לעזור לחברה מסויימת, צר לי לאכזב את המרכלים, אך באותה חברה היו מאד שמחים אם זה היה נכון, לצערם זה ממש לא כך. לגבי המגמה של הגברת הסינון, צר לי שזה נעשה בצורה שזה נעשה (זו לא הדרך הנכונה לדעתי) אבל העלאת הרף מבחינת איכות מקבלי הרשיון לעסוק בעריכת דין - זה מאד מתבקש לאור עורכי הדין שאני פוגש חדשות לבקרים בבתי המשפט (לא רק שידיעותיהם אינן ברמה המינימאלית אלא שגם התנהלותם היא חרפה. ובנוסף אני יכול לומר שגם הרמה של הסטודנטים, בעצם אני אתקן קיומם של סטודנטים בעלי רמה נמוכה מאד הופכת בשנים האחרונות להיות שכיחה יותר ויותר, לצערי אני פוגש את זה במכללות בהן אני מלמד.) בקיצור לדעתי יש לשנות מהיסוד את תהליך הסינון לקראת קבלת רשיון לעריכת דין, אבל כל זה אינו מענין אתכם כעת. עכשיו אתם צריכים להתרכז בלעשות את המקסימום כדי לעבור. לפי הדברים שכתבת בפורום אני התרשמתי שיהיה זה פיספוס מצער אם לא תעבור, חס וחלילה, את הבחינה, אז שנס מותנים ולמד טוב גם את הטריקים. בהצלחה.

          • תודה :-)
            אייל | 23/03/2008 12:24

            אני מצרף לסייפא של דבריך. בהחלט יש הרבה אנשים שלא מספיק "ראויים" לעבוד במקצוע הזה, מצד שני בחינות הלשכה רחוקות מלהיות האמצעי לסינון אותם אנשים. שוב תודה :-)

    • תגובה לש.ל.
      עו"ד לי אלוני | 23/03/2008 17:14

      הפחד מכישלון בבחינה השניה ויכולת הניבוי אכן מובנת אך העדיפות בבחינה הנוכחית היא להפיק לקחים על מנת לצלוח אותה על הצד הטוב ביותר ולא להתעסק בניבוי כזה או אחר, זכרי שכרגע, זה לא המקצוע שבחרת לעצמך ולכן, אין טעם להתעסק בכך:) ולכן לטעמי, ללא קשר לערכת הלימוד שבחרת שוב, עדיף שתתמקדי גם בקריאת החקיקה כפי שהיא מופיעה בהפנייה של הספרים, נסי לתרגל יותר שכן, חלק מהחומרים את בוודאות זוכרת. הצעתי היא לנסות ולנטרל ככל שניתן אלמנט של לחץ שאינו בריא כרגע, בחרת בערכת לימוד מסוימת ואין טעם להתעסק בכך עכשיו, נסי להפיק את המקסימום מכך. בהצלחה!