התכוונתי ש

  • גל תודה אבל עדיין לא הבנתי משהו ו
    השורד | 22/03/2008 17:09

    ס 129 (אחד בתנאים הכוללים)מדבר על צד מעוניין או היועץ המשפטי לממשלה. הסעיף השני שמדברעל המחיקה מציין כי (אפשרות 2) הרשם נוכח כי הצדדים המעוניינים הסכימו למחיקתה מה שלא הבנתי זה מהם אותם צדדים המעוניינים קרי-האם הכוונה גם ליועץ וגם לצד מעוניין לפי סעיף 129 לדו' היועץ ביקש לרשום הערה (לפי תנאי ס 129) אפוטרופוס (לצורך העניין צד מעוניין) ביקש למחקה כעבור זמן מה. האם במקרה זה מתמלאים התנאים למחיקה?קרי האם מספיק לרשם להיות נוכח ש האפוטרופוס הסכים למחיקה(ואז זה עונה לסעיף..."נוכח הרשם כי הצדדים המעוניינים הסכימו למחיקה")או בגלל שמי שביקש לרשום את ההערה הוא היועץ המשפטי לממשלה.אין הרשם רשאי למחוק רק לבקשת האפוטרופוס אלה,צריך הוא גם להיות נוכח שהיועץ המשפטי לממשלה הסכים. במובן מטפורי שאלתי היא מי צריך להיות במעמד העונה על הקריטריון ההסכמת הצדדים המעונינים? תודה גל על הסבלנות וסליחה שאני חופר

    • התכוונתי ש
      השורד | 22/03/2008 17:15

      אני מבין את עקרי הסעיף ואת שאר האופציות הנתונות לרישום וביטול ואני מתייחס כעת רק לאותו חלק שמדבר על הצדדים המעונינים מול צד מעוניין אני בעצם מנסה להבין אפשרות זאת מתוך הסעיף

      • לשורד
        גל | 22/03/2008 19:30

        אני אכתוב לך את מה שאני הבנתי מהדברים, אם אני טועה, אודה למי שקורא שיתקן אותי. כפי שכתבתי קודם, הרשם ירשום הערה על הגבלת כשרות, בהתקיים כל התנאים הבאים: 1. הוכח לרשם בצו של בית משפט או בתעודה ציבורית, כי כשרותו של בעל המקרקעין או בעל זכות במעקרעין נשללה או הוגבלה ע"פ החוק. 2. הבקשה לרישום הערה הוגשה ע"י צד מעוניין או ע"י היועץ המשפטי לממשלה. (דו' לצד מעוניין- הוא אפוטרופוס של אדם שאינו כשיר משפטית ע"פ החוק) אחת הדרכים למחיקת הערת אזהרה היא - הרשם נוכח כי הצדדים המעוניינים הסכימו למחיקתה. הצדדים הם בהקשר של מחיקה הם גם הצד המעוניין שהוא לדו' האפוטרופוס של אדם שאינו כשיר משפטית ע"פ החוק וגם היועמ"ש. אני אכתוב דו' על מנת להמחיש את הדברים- נניח אדם עובר תאונת דרכים קשה והוא הופך להיות אדם שאינו כשיר מבחינה משפטית ע"פ החוק. אותו אדם, שאינו כשיר מבחינה משפטית ע"פ החוק, מעוניין למכור את המקרקעין שלו, ולכן לאחר שמונה לו אפוטרופוס, האדם ימכור את המקרקעין שלו באמצעות האפוטרופוס שלו. האפוטרופוס שמונה לאותו אדם הוא צד מעוניין. נניח שאחרי כמה שנים האדם מבריא וחוזר לתפקוד מלא והוא כבר לא מוגבל ואינו זקוק לאפוטרפוס. האדם, באמצעות האפוטרופוס שלו, פונה לרשם ומבקש למחוק את ההערה על מוגבלותו של האדם. יש להוכיח כי אותו אדם אינו מוגבל עוד באמצעות מסמכים רפואיים. הצד השני הוא היועמ"ש, שגם הוא צד בעניין (צד מעוניין) יבדוק את המסמכים שהובאו בפניו באמצעות האדם או האפוטרופוס שלו (גם מסמכים רפואיים) ויחליט אם גם לדעתו אותו אדם כשיר מבחינה משפטית או לא. לכן, כאשר הצדדים, הן אפוטרופוס של אותו אדם והן היועמ"ש, מסכימים שהאדם בריא והוא כבר כשיר מבחינה משפטית, ומסכימים למחוק את ההערה- והרשם נוכח כי הצדדים המעוניינים הסכימו למחיקת הערה על מוגבלות האדם - ימחוק הרשם את ההערה.