אני אמנם לא בתוך זה אבל...

  • קריאה שנייה..
    ליה | 21/03/2008 22:22

    מחר אני מתחילה קריאה שנייה.. למי שכבר בתוך זה, האם ישנם טיפים מיוחדים..הארות..המלצות שיכול לנדה לי??? שיטת לימוד שניסה וצלחה.. שימוש בדרכים מסויימות לזכירה.. והאם מומלץ לערוך סיכומים?? אשמח לכל טיפ.. ערב נעים..

    • אני אמנם לא בתוך זה אבל...
      המנוסה | 21/03/2008 23:03

      לא יודע לגבי השאר, אבל סיכומים לא מומלץ לעשות. אם את מתוך הכרות עם עצמך יודעת שחומר נכנס לך לראש אם את כותבת אותו עדיף שתעתיקי את הקטעים הרלבנטיים, כי בסיכומים לפעמים מתוך הרצון לקצר מפספסים נקודות או ניואנסים חשובים. אמנם לא יצא לי לראות את ספרי מחשבות העדכניים וגם את הספרים של החברות שכן ראיתי לא ממש ישבתי לקרוא לעומק, אבל עד כמה שידוע לי הניסוח שם נעשה לרוב מתוך מחשבה (תמיד יהיו קצת טעויות פה ושם) איך לרשום את הדברים כדי שהם יכניסו לראש את הדברים החשובים ואתם לא בהכרח מודעים לאבחנה בין מה יותר חשוב ומה פחות. הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לך (כבר נתתי אותו בפורום) הוא שיטת הפתקיות על המקרר ובשרותים (לאור היותך בהריון את בטח מבקרת הרבה בשירותים) על הפתקיות לרשום את הדברים שבאמת אין דרך אחרת ללמוד אלא לזכור, כגון מועדים, הרכבים, חריגים וכל דבר אחר שאת מוצאת שלא נכנס לך לראש בכלל. כמובן לא להגזים. בכל ביקור בשירותים או במקרר לקרוא בזריזות את כל הפתקיות (לא לשנן אותן רק לקרוא בזריזות). הערה קטנה לא לעשות כפילויות מה שנמצא על המקרר שלא יהיה בשירותים, כי הזיכרון הוא גם אסוציאטיבי, ז"א זה יכנס למוח כעל המקרר רשום ולכן לא לבלבל את הראש ע"י כתיבה בשני המקומות. דרך נוספת להכניס דברים לזיכרון היא לקחת מסלול או רצף פעולות מאד שגרתי שאת עושה המון פעמים בדיוק באותה צורה (למשל סדר הפעולות בבוקר: יציאה מהמיטה, שירותים, רחיצת ידיים, ציחצוח שיניים וכו') ולהצמיד לכל פעולה פרט שרוצים לזכור, מומלץ לעשות זאת ויזואלית (לדמיין את הפרט שרוצים לזכור כאילו הוא מופיע על מה שרואים כשמבצעים את הפעולה השיגרתית.) אחרי כמה פעמים שמתרגלים את זה, זה אמור לעבוד נהדר. (לי אישית היה מאד קשה ליישם את זה, כי אין לי ולא היו לי רצפי פעולה כל כך שיגרתיים, אבל היה לי חבר שזכר ככה רשימות ארוכות להפליא של פרטים וגם לפי הסדר) בהצלחה, חג פורים שמח, ואמרו לי שהברכה הנכונה לומר לגבי הריון היא "בשעה טובה" אז קבלי את בירכותיי ואם יורשה לי להוסיף ברכת לידה קלה וקצרה.

      • תודה על הברכות..אני מקווה ש"השעה הטובה" לא תיפול לי על הבחינה..אומנם היא תתקבל בברכה רבה..
        ליה | 21/03/2008 23:35

        אשמח לקבל טיפים מאלה שכבר מתמודדים עם ה"חוויה"..

    • היי ליה...
      אייל | 22/03/2008 10:36

      איך הלכה לך בחינת האמצע? אולי מתישהו באמצע השבוע הבא (ביום שבו הלומדים לפי מחשבות אמורים לעשות את הבחינה) נפתח איזה שרשור שכל אחד ירשום דברים על איך הלך לו. לגבי שאלתך, אני עדיין חושב שזה אוידיווידואלי וכל אחד ילמד בדרך הנוחה לו ובלבד שפחות או יותר יעמוד בזמנים שהחברה שהוא לומד איתה הקציבה לכך.

      • לאייל..
        ליה | 22/03/2008 11:55

        קיבלתי 68 בבחינה..התבאסתי קצת..אבל עבר לי אחר כך..אלמד מעכשיו לשים לב לפרטים קטנים..כי מרוב זריזות..לפעמים לא קראתי את השאלה עד הסוף..השתוקקתי לראות את התוצאה.. איך היה איתך?? אתה מרגיש יותר הקלה בקריאה שנייה??או שזה מוסיף ללחץ?

        • כן, אני מכיר את ההרגשה...
          אייל | 22/03/2008 13:58

          גם לי היו קטעים שקפצתי ישר על תשובות ולא קראתי לעומק תשובות אחרות שבסופו של דבר התבררו כנכונות יותר. טעויות כאלה תמיד מעצבנות אותי. כי זה לא טעויות של חוסר ידע, אלא טעויות של חוסר סבלנות... עבורי הבחינה הייתה נוראית, כי היא גרמה לי להבין עד כמה אני לא מוכן לבחינה הזו ועד כמה מהר שוכחים את הכל. אבל יהיה בסדר (אני מקווה). הקריאה השנייה הרבה יותר מעיקה עבורי פשוט בגלל שעכשיו גם צריך לשנן את הכל (ברמה כזו או אחרת). אני מקווה שעד ה-5.5 הכל יהיה הרבה יותר טוב :-))

          • אייל
            עו"ד איטה יעקבי | 22/03/2008 14:17

            אני עוקבת אחרי הניתוחים וההסברים שלך, יש לך ידע ויותר חשוב מכך הבנה, גם אם לא צלחת את בחינת האמצע כמו שרצית זה לא נורא. תראה שבבחינה האמיתי אתה תהיה בשיא הריכוז ומיקוד הקשב. אישית לי היה מאוד קשה לסיים את הבחינות תוך כדי הלימוד, כי מאוד רציתי לדעת מה הציון שלי, רציתי סיפוק מיידי, ונורא חששתי מזה בבחינה, איך אני אצליח לשבת כל כך הרבה זמן בריכוז גבוה. בחברה שבה למדתי ממש לימדו אותי לעזור אחרי כל פרק כי הייתי מסיימת בחינות לשכה בשעה וחצי וזה בא לידי ביטוי בציונים הממוצעים, ורק אחרי שתירגלתי לעבוד לאט, הציונים שלי קפצו ל - 90 בבחינות לדוגמא. אז זה לא נורא. בהצלחה ותהנה מיום החופש שלך.

            • תודה על הדברים החמים
              אייל | 22/03/2008 15:09

              היי איטה, תודה על העידוד והדברים החמים. למען האמת, הציון שלי לא גרוע, אבל ההרגשה שאחרי הבחינה היא נוראית, כי למרות שקיבלתי ציון בהחלט מספק, אני לא מרגיש בטוח לקראת הבחינה. אבל בשביל זה יש לנו עד 44 ימים לחרוש :-) שוב תודה :-)

        • ליה זה ציון מצויין לקריאה ראשונה
          עו"ד איטה יעקבי | 22/03/2008 14:13

          מבחינת ניבוי סטטיסטי גרידא, אז כל מי שמקבל מעל 65 בבחינת האמצע עובר את הבחינה. זה פשוט הוכח סטטיסטית, אז נכון שיש לקחת בחשבון את סטיות התקן כי היו כאלו שעברו את הבחינה גם כאשר בבחינת האמצע קיבלו ציון נמוך יותר, אבל זה ממש ציון מצויין.

          • באמת?
            אייל | 22/03/2008 15:11

            אף פעם לא אמרו לנו מה המשמעות של הבחינה הזו ולא אמרו לנו מה כושר הניבוי שלה. תודה על הדברים :-)