ליה היקרה

  • מיסוי מקרקעין..
    ליה | 20/03/2008 18:33

    1) אני לא מצליחה להבין את המשמעות של שבח ריאלי ושבח אינפלציוני ? 2) מה זה איגוד מקרקעין? חברת חפציבה למשל? ומה המשמעות להקצאה אשר תרומתה שולמה במלואה לאיגוד ולא למי מחבריו, שמביאה אותה לכך שלא תיחשב לפעולה באיגוד לצורך מס? 3) מה ההגיון מאחורי כל התאריכים הרלוונטים ללסוגי המיסים? 7.11.2001, 1.1.1994,1.11997, 2003? האם צריך לדעת אותם בעל פה???

    • ליה היקרה
      עו"ד איטה יעקבי | 20/03/2008 19:34

      הניחי לשאלות הללו, אל תכנסי לזה, תתמקדי בסעיפי הפטורים, בייחוד שלהם, בדירת מגורים מזכה, בחברת גוש חלקה. בהצלחה, מצרפת את המייל שלי אם תרצי עזרה, או משהו אחר מהפורום: ittyjac@gmail.com בהצלחה

    • תשובות
      אייל | 20/03/2008 19:58

      היי ליה, בנוגע לשאלתך לגבי מס שבח ריאלי ואינפלציוני, כמו שאיטה ציינה, זה האבחנה בינהן פחות חשובה. אבל בגדול מדובר בשוני שחל בערך הכסף עם השנים. בנוגע לאיגוד מקרקעין, מדובר בחברה שכל נכסיה ורכושה הוא מקרקעין. איגוד מקרקעין הייתה אחת הדרכים בעבר להתחמק ממס שבח. כמו שראית, אדם מחוייב במס שבח/מכירה/רכישה אך ורק אם נמכר מקרקעין. במידה ולא נמכר מקרקעין לא ניתן לחייב אדם במיסויים הללו. כדי לעקוף את המיסויים הללו, בעל מקרקעין היה מקים חברה (הוא כמובן היה בעל המניות היחיד בה) שכל נכסיה הוא המקרקעין. לאחר מכן, כשרצה למכור את המקרקעין, הוא לא מכר את המקרעין אלא אך ורק את המניות בחברה. וכך למעשה לא נעשתה עסקה במקרקעין ואף אחד לא חוייב במס. היום החקיקה כבר לא מאפשרת את זה וקיימת הוראה שקובעת במפורש שמכירת מניות באיגוד מקרקעין היא עסקה במקרקעין.

      • אייל אתה מדהים
        עו"ד איטה יעקבי | 20/03/2008 20:02

        כל הכבוד על החריצות, הנחישות והדבקות במטרה. אפשר כמה שאלות הנובעות מסקרנות? היכן למדת? והתמחות באיזה תחום? האם זה התואר הראשון שלך? או הסבה? כמובן שאינך חייב לענות המשך ערב נהדר

        • אין יותר מילים בפי, לא נשארו גם מחמאות, את כולן כבר גרפת..ובזכות  לת
          ליה | 20/03/2008 20:24

          • לאיטה..תודה על האי מייל..  לת
            ליה | 20/03/2008 21:40

    • לליה ולאייל
      גל | 20/03/2008 21:50

      ראשית, בהזדמנות זו אני רוצה להודות גם כן לאייל על העזרה, התמיכה והמענה לשאלות החברים בפורום. כל הכבוד לך!! שנית, יש לי עוד כמה דברים להוסיף והם: איגוד מקרקעין הוא איגוד שכל נכסיו, במישירין או בעקיפין, הם זכויות במקרקעין (ע"פ סעיף 1 לחוק מיסוי מקרקעין). הרעיון, שעליו מבוסס החיוב במס על פעולה באיגוד מקרקעין, הוא עקרון הרמת מסך, לפיו מתעלמים מהאישיות העצמאית של האיגוד ורואים בבעלים של הזכות כאילו מכר מקרקעין ממש. בצורה זו מונע המחוקק כפי שציין אייל השתמטות ממס ע"י הקמת איגודי מקרקעין (חברות גוש חלקה) והעברת זכויות במקרקעין בדרך של הקצאת מניות לרוכש. בנוגע למס שבח ראלי וסכום אינפלציוני- יש להבין קודם כל מהו מס שבח- מס שבח הינו מס המוטל על המוכר במכירת זכות במקרקעין ובפעולה באיגוד מקרקעין. השבח הוא הסכום שבו עולה שווי המכירה על שווי הרכישה. רווח ההון שנוצר לנישום המוכר זכות במקרקעין או עושה פעולה באיגוד מקרקעין מכונה שבח. ז"א- ההפרש בין שווי המכירה לשווי הרכישה. הנישום ימוסה על הפרש זה (רווח הון). בנוגע לשבח ריאלי וסכום אניפלציוני- המס מוטל בנפרד על השבח הריאלי, שהוא ההפרש שבין שווי המכירה לבין שווי הרכישה בערכם הריאלי (ע"י הצמדת שווי הרכישה למדד המחירים לצרכן עד ליום המכירה) ועל הסכום האינפלציוני, התוספת לשווי המכירה הנובעת מעליית המדד. כמובן שכפי שציינה איטה מאוד חשוב לזכור מתי ניתן פטור ממס שבח. ופטור ממס שבח בדירת מגורים מזכה. בהצלחה.

    • אני כולי מסמיק :-)
      אייל | 21/03/2008 19:25

      תודה לכולכן על המחמאות. ותודה לכולכן על העזרה שאתן נותנות לי. כמו שכבר אמרתי, הפורום הזה הפך לי את התקופה הנוראית הזו, להרבה יותר נסבלת בזכותם. אז תודה רבה. איטה, לגבי שאלותיך, התמחתי ואני מתכנן להמשיך לעסוק בתחום הליטיגציה המסחרית/אזרחית. זה הוא התואר הראשון שלי, אבל מקווה שיהיה לי הכוחות להיות גם עו"ד וגם ד"ר :-) ושוב תודה על הדברים החמים, חממתן לי את הלב :-)