לאיטה..

  • שאלה קטנה שבאמת חשוב לי לדעת..
    ליה | 20/03/2008 01:44

    לא לשם השוואות או משהו.. אני לא מצליחה ללמוד הרבה שעות ביום, וזה מאוד יעודד אותי לדעת כמה שעות בערך אתם לומדים ביום?? באיזה שעה מתעוררים ומתי הולכים לישון?? כי אולי אני לא מנהלת את הזמן נכון..זה חשוב לי כיוון שכך אני אדע להכניס את עצמי למסגרת וגם שבכל פעם שאני מתעצלת או מנסה לחפף..אזכור שלכולם זה כך ולא רק אני זו שלומדת הרבה..זה באמת יעזור לי לדעת אם לא אכפת לכם.. תודה בכל זאת..ליה

    • לאיטה..
      ליה | 20/03/2008 02:14

      אני מפנה את השאלה גם כן אלייך..אם תוכלי להגיד לי את סדר היום שלך באותה תקופה..גם אם לא אאמץ את השיטה, אבל לפחות אדע איפה אני עומדת..ואיפה ניתן לשפר אם בכלל.. תודה לך

    • לליה
      גל | 20/03/2008 08:09

      היי ליה, בוקר טוב, אני יודעת שאת לא רוצה לעשות השוואות עם אחרים ובאמת את מעוניינת לדעת איך אחרים לומדים ומה המצב אצל אחרים, כדי לדעת איפה את עומדת. לדעתי, לא כדאי לך לעשות השוואות. את צריכה לעשות מה שנוח וטוב לך. יש כאילו שקמים מוקדם בבוקר ולומדים בשעות הבוקר כי הם הכי עירניים ומרוכזים בשעות אילו. יש כאילו שלומדים בלילה, כי הם הכי מרוכזים בלילה ויש להם שקט ואף אחד לא מפריע להם ללמוד. ויש כאילו שמתחילים ללמוד בשעות הבוקר המאוחרות, כי יש להם משפחה וילדים שצריכים לדאוג להם, להכין ארוחות , כביסות, קניות וכו'... כל אחד בוחר את התוכנית שהכי טובה בשבילו. כמו כן, מס' שעות הלימוד ביום, לדעתי גם שונה מאחד לשני. אחד ילמד 10-12 שעות ביום ואחר ילמד 7 שעות ביום. זה שלוקח למישהו הרבה שעות ולאחר פחות, לא צריך להלחיץ אותך. כל אחד בקצב שלו. את לא בתחרות עם אף אחד. הכי חשוב שתביני ותיישמי אח"כ מה שלמדת ולא כמה עמודים קראת ותוך כמה שעות. כך שבאמת את צריכה להיות שלמה עם עצמך ורגועה. כפי שסיפרת לנו בפורום את בהריון ואין לי ספק שלא קל ללמוד במצב זה וקשה לך לשבת רצוף וללמוד. אז אני ממליצה לך לעשות הפסקות מיידי פעם. זה בסדר. העיקר שתרגישי טוב ותשמירי על עצמך. הבריאות הכי חשובה. ואנחנו פה נשמח לעזור לך. תהיי חזקה, יהיה בסדר. בהצלחה! וחג פורים שמח :-)

      • בכל זאת היה חשוב לי לדעת, במיוחד שאני עומדת לקראת קריאה שנייה, אך אני מכבדת את הפרטיות של כולם..תודה  לת
        ליה | 20/03/2008 11:29

        • בכייף
          גל | 20/03/2008 12:10

          אני חושבת שכתבתי לך בכללי את האופציות הקיימות בקרב הלומדים למבחן לשכה. כל אחד והדרך שלו ללמוד למבחן. מה שמתאים לאחד, לא בהכרח מתאים לאחר. כל אחד בוחר את הדרך הלימוד הטובה לו ביותר. מתי ללמוד, כמה שעות ללמוד ביום ואיך ללמוד.

    • תעשי את המקסימום שלך
      המנוסה | 20/03/2008 18:50

      עזבי אותך מאחרים ואני אסביר: בתקופת הלימוד לבחינה היינו קבוצה של 4 חברים טובים מהלימודים שכל הזמן ידעו בדיוק מה קורה אצל האחר. אחד ישב ללמוד בבוקר לא קם עד שגמר את היומית שלו. השני עסק בענייניו עד הצהרים ואז קרא במהירות ובד"כ סיים עד הלילה. אני בד"כ מרחתי את הלימוד על כל היום, מבוקר עד ערב (לא יכול להתרכז יותר מדי בבת אחת) וחבר נוסף היה לומד בבלגן פעם עושה חומר של יומיים ביום ופעם כלום. כולנו השתדלנו בגדול לשמור על הלו"ז, אבל ארבעתנו בסופו של דבר לא הצלחנו לשמור על הלו"ז (לא היה לנו זמן לקריאה שלישית). כולנו עברנו את בחינת הלשכה. ומאז יצא לי להכיר גם מישהי שלמדה לבחינה רק חודש אחד וגם היא עברה. אז זה ממש, אבל ממש, אינדיבידואלי. לכן אני אומר פשוט תעשי את המקסימום שלך (דגש על "שלך") ויהיה בסדר. אני די משוכנע (על סמך נסיון העבר) שהבחינה שלכם לא תהיה כל כך קשה כמו זו שהיתה במועד הקודם.(גם באוקטובר 2004 היתה בחינה סיוטית ובמועד אח"כ היתה בחינה נורמלית).