לא ברור לי מה חדש פה...

  • עידכון לגבי תיקון חקיקה בתקסד"א
    המנוסה | 19/03/2008 22:40

    אני לא יודע אם זה הוכנס לספרים שלכם או לא, אבל תיקון מסוף אוקטובר 2007 קובע :\ עורך דין השולח כתב בי-דין בפקסמיליה יודיע לנמען בטלפון, בתוך 24 שעות משעת המשלוח, כי שלח לו בפקסמיליה את כתב בי-הדין וכי העתק ממנו מצוי במזכירות בית המשפט, ויערוך תרשומת על ההודעה הטלפונית, שתכלול את פרטי כתב בי-הדין, זמן השיחה ושמו של האדם שלו נמסרה ההודעה.

    • לא ברור לי מה חדש פה...
      אייל | 19/03/2008 23:14

      אני מכיר את התקנה הזו ואת התיקון הזה. נהגתי להמציא כתבי בי-דין בפקסימליה בדיוק לפי הוראות התקנה, ומלבד העובדה שהתיקון החדש חולק לסעיפים חדשים, לא ברור לי מה השוני בין הנוסח הישן של התקנה לנוסח החדש.

      • זה גם מופיע בחומר שלנו בסד"א..תודה בכל זאת, תמשיך לעדכן אותנו בתיקונים, זה מחדד את הזיכרון  לת
        ליה | 19/03/2008 23:27

      • המנוסה, להלן נוסחה הקודם של התקנה...
        אייל | 19/03/2008 23:52

        הוצאתי מנבו את הנוסח הקודם של התקנה וכפי שתוכל לראות, ההבדל השינוי היחידי בין הנוסח החדש של התקנה לנוסח הישן היא שבעבר ההוראה שהבאת הייתה ס"ק ב' ואילו כעת היא הפכה לסעיף קטן 6. אם אתה רואה שוני אחר, אני אשמח אם תוכל להאיר את עיני. להלן נוסחה הקודם של התקנה: (א) בית משפט או עורך-דין (להלן - השולח) רשאי להמציא כתב בי-דין בפקסמילה לעורך דין המייצג בעל דין (להלן - הנמען), ויראו אותו ככתב בי-דין שהומצא במסירה אישית לנמען ביום המשלוח, ובלבד שנתקיימו בו כל אלה: (1) כתב בי-הדין נשלח בין השעות 08.30 ו-13.30 בימים א' עד ה' בשבוע, שאינם ימי מנוחה כמשמעותם בסעיף 18א לפקודת סדרי השלטון והמשפט, תש"ח–1948, או ימי מנוחה שנקבעו בחיקוק; כתב בי-דין שנשלח ביום ו', ביום מנוחה או לאחר השעה 13.30, יראו אותו כאילו נשלח ביום החול שלאחריו; (2) מספר הפקסמילה של הנמען מופיע בכתב בי-הדין שהוגש לבית המשפט באותה תובענה או בנייר המכתבים? המשרדי של עורך הדין; (3) מספר העמודים של כתב בי-הדין אינו עולה על עשרה, ובסיום הכתוב בכל עמוד מופיעה חתימת השולח; (4) לכתב בי-הדין צורף "דף משלוח בפקסמילה", שבו צוינו פרטי התיק, פרטי השולח כולל כתובתו, מספר הטלפון ומספר הפקסמילה שלו, ומספר העמודים שנשלחו; (5) עורך הדין השולח כתב בי-דין בפקסימילה יודיע לנמען בטלפון, בתוך 24 שעות משעת המשלוח, כי שלח לו בפקסימילה את כתב בי-הדין וכי העתק ממנו מצוי במזכירות בית המשפט, ויערוך תרשומת על ההודעה הטלפונית, שתכלול את פרטי כתב בי-הדין, זמן השיחה ושמו של האדם שלו נמסרה ההודעה; (6) היה השולח בית משפט – ישמור בית המשפט אישור משלוח של כתב בי-הדין בפקסימילה. (ב) השולח יודיע לנמען בטלפון, בתוך 24 שעות משעת המשלוח, כי שלח לו בפקסמילה את כתב בי-הדין וכי העתק ממנו מצוי במזכירות בית המשפט, ויערוך תרשומת על ההודעה הטלפונית, שתכלול את פרטי כתב בי-הדין, זמן השיחה ושמו של האדם שלו נמסרה ההודעה. תודה מראש :-)

        • איפה הנוסח..הוא לא מופיע בתגובתך..אולי שכחת לצרף??  לת
          ליה | 19/03/2008 23:55

          • לא, לא שכחתי....
            אייל | 20/03/2008 00:03

            מוזר. זה משום מה לא מצרף לי את זה. אולי מאחר ומדובר ברבדים בחקיקה זה לא מעתיק את זה. מאוד מוזר...

        • נסיון נוסף לצרף את נוסח התקנה....
          אייל | 20/03/2008 00:01

          (א) בית משפט או עורך-דין (להלן - השולח) רשאי להמציא כתב בי-דין בפקסמילה לעורך דין המייצג בעל דין (להלן - הנמען), ויראו אותו ככתב בי-דין שהומצא במסירה אישית לנמען ביום המשלוח, ובלבד שנתקיימו בו כל אלה:(1) כתב בי-הדין נשלח בין השעות 08.30 ו-13.30 בימים א' עד ה' בשבוע, שאינם ימי מנוחה כמשמעותם בסעיף 18א לפקודת סדרי השלטון והמשפט, תש"ח–1948, או ימי מנוחה שנקבעו בחיקוק; כתב בי-דין שנשלח ביום ו', ביום מנוחה או לאחר השעה 13.30, יראו אותו כאילו נשלח ביום החול שלאחריו;(2) מספר הפקסמילה של הנמען מופיע בכתב בי-הדין שהוגש לבית המשפט באותה תובענה או בנייר המכתבים? המשרדי של עורך הדין; (3) מספר העמודים של כתב בי-הדין אינו עולה על עשרה, ובסיום הכתוב בכל עמוד מופיעה חתימת השולח; (4) לכתב בי-הדין צורף "דף משלוח בפקסמילה", שבו צוינו פרטי התיק, פרטי השולח כולל כתובתו, מספר הטלפון ומספר הפקסמילה שלו, ומספר העמודים שנשלחו; (5) עורך הדין השולח כתב בי-דין בפקסימילה יודיע לנמען בטלפון, בתוך 24 שעות משעת המשלוח, כי שלח לו בפקסימילה את כתב בי-הדין וכי העתק ממנו מצוי במזכירות בית המשפט, ויערוך תרשומת על ההודעה הטלפונית, שתכלול את פרטי כתב בי-הדין, זמן השיחה ושמו של האדם שלו נמסרה ההודעה; (6) היה השולח בית משפט – ישמור בית המשפט אישור משלוח של כתב בי-הדין בפקסימילה. (ב) השולח יודיע לנמען בטלפון, בתוך 24 שעות משעת המשלוח, כי שלח לו בפקסמילה את כתב בי-הדין וכי העתק ממנו מצוי במזכירות בית המשפט, ויערוך תרשומת על ההודעה הטלפונית, שתכלול את פרטי כתב בי-הדין, זמן השיחה ושמו של האדם שלו נמסרה ההודעה.

          • אם אתם מעודכנים אז יופי.  לת
            המנוסה | 20/03/2008 00:07

            • אני פשוט מנסה להבין אם יש משהו שאני לא ראיתי...
              אייל | 20/03/2008 00:20

              המנוסה, ראשית תודה על העדכונים שאתה מביא לנו. אני חושב שלא הסברתי את עצמי נכון. אני פשוט באמת מנסה להבין מה ההבדל המהותי בין הנוסח החדש של התקנה לנוסחה הישן.

              • בדקתי זה כבר עודכן בספרים שלכם, אז אין כל צורך בהתיחסות מיוחדת  לת
                המנוסה | 20/03/2008 18:06