למנוסה

  • לענין הפגרות בענייני בוררות
    המנוסה | 17/03/2008 22:07

    לאחר שקראתי את פסקי הדין הרלבנטיים וכן פסקי דין נוספים המאזכרים אותם. הגעתי לכלל מסקנה שההחלטה בענין אברמוביץ אכן עומדת בסתירה להלכה שנקבעה בפס"ד איזנברגר ושעליה חזר ביהמ"ש העליון פעמים מספר תוך שהוא מחזק את ההלכה הזו ואף מרחיב אותה על מקרים נוספים כגון תקנות ביהמ"ש לתביעות קטנות. בעוד בהחלטה בענין אברמוביץ אין כל איזכור להלכות אלו. לאור האמור לעיל ההתייחסות להחלטה בענין אברמוביץ היא כאל החלטה שגויה שהחילה על המקרה את דעתה של המשפטנית אוטולונגי הגם שהיא עומדת בסתירה להלכה של העליון וזאת מבלי להזכיר כלל את ההלכה של העליון. היות ולא זו הדרך לשנות הלכה (מצפים משופט שמשנה הלכה שיציין לכל הפחות את פסה"ד שקבע את ההלכה הקיימת עד אותו מועד) ההתיחסות בפסיקה מאוחרת יותר (של בימ"ש מחוזי) היא שאין לראות בהחלטה בענין אברמוביץ הלכה אלא החלטה לנסיבות המקרה הקונקרטי בלבד. (למרות שזה לא עולה מלשון ההחלטה בענין אברמוביץ) כל הבלגן הזה מסביר את חוסר התאימות בהנחיות של החברות השונות. פשוט אין החלטה חד משמעית לכאן או לשם ולכן יש עמימות לגבי מה נכון. לכן חשוב שתדעו את גם את הלכת איזנברגר וגם את ההחלטה הסוטה מההלכה בענין אברמוביץ. במילים פשוטות ככל הנראה לא ישאלו בבחינה הקרובה שאלה על מחלוקת זו ואם כן אז בחלופות תהיה רק אחת מהאפשרויות או לפי איזנברגר או לפי אברמוביץ ולא שתיהן כפי שהיה בבחינה האחרונה.

    • למנוסה
      גל | 17/03/2008 22:19

      תודה רבה על ההסבר! עכשו זה יותר ברור.

    • ואפשר גם להוסיף לזה גם את...
      אייל | 18/03/2008 20:11

      תקנה 2 לתקנות סדרי הדין בעניני בוררות שקובעת שתקנות סדר הדין האזרחי יחולו על סדרי הדין בבית המשפט בעניני בוררות במידה שאין בתקנות הבוררות הוראה אחרת.