אין סיבה לפאניקה !

  • יש לי שאלה חשובה (ומתסכלת אותי)למבני דבר.....מעניין אותי משהו לגבי הועדה הבוחנת
    המודאג | 15/03/2008 23:20

    אני קורא את דבריה של איטה.ואת דברי האחרים ומשתמע מכך שהלישכה שינתה מגמה ,והחליטה לשנות את מבחינה ברמת קושי השאלות ,במהות,ברמת הזיכרון שאנט נידרשים וכמו שאומרים נידרשים אנו לדעת את החריג של החריג של החריג שאלתי? האם אלה שבסופו של דבר מחברים את הבחינה הסופית ומחליטים אילו שאלות יהיו בבחינה....האם באמת הם חושבים שזה נורמאלי קרי אפשרי לזכור ולהבין כול כך הרבה,וברמה של כזאת לפרטים? אני לא מתממם,הרי הם יודעים שיש לנו כ חודשיים עד חודשיים וחצי ללמוד לבחינה והם יודעים שיש מידה מסוימת למה שמוחנו יכול לזכור ולהכיל... אז אם הם יודעים,,שקשה מאוד לשים לב לכול פרט(טעמים מיוחדים,מיוחדים שירשמו,טעמים שיפורטו,וכו'....) אז למה לעשות לנו את זה ולאמלל אותנו....ברמה כמעט בלתי אפשרית לזכור הכל...... שאלה מסכמת ,איטה איך בעצם הם חושבים שאנו יכולים לזכור הכול,בעקבות שינוי המגמה להקשות......(הרי הם יודעים שכולנו לומדים מחברה זאת או אחרת מתרגלים מבחנים וקוראים הספרים מקסימום 3 פעמים) תודה וכן אני באמת מודאג.אני רוצה לעבור...אני מרגיש שאני לומד טוב אבל מפחד שישאלו אותי על הבלתי אפשרי

    • אין סיבה לפאניקה !
      עו"ד דוד צורי | 16/03/2008 00:25

      אני מסכים לחלוטין עם האבחנה שהדרישות מבחינת הרמה ודרגת הקושי עלו. כמו-כן, ניתן לראות שנשאלות יותר שאלות על הדברים שנמצאים בקצה נושאי הלימוד. אבל למרות הכל, יש עדיין מספיק שאלות "נורמליות" כדי שאותם מתמחים שלומדים היטב יעברו. זה בערך כמו לקבוע שסף המעבר יעלה מ- 65 ל- 70 - אז כן יהיה קשה יותר לעבור וכן יהיו יותר כאלה שלא יעברו, אבל עדיין יהיו די הרבה שכן יעברו. לבסוף אני מוצא לנכון לציין שבינתיים מצבכם יותר טוב ממצבם של נבחני אוקטובר 07 היות והם לא ידעו על שינוי מגמה וכו' והתכוננו לבחינה רגילה כמו אלו שהיו לפניה (ועדיין יותר מ 50% עברו). חוץ מזה יכול להיות שלא מדובר בשינוי מגמה אלא במקרה חד פעמי (לא ממליץ לסמוך על אפשרות זו, אבל זה יתכן) ואז לכם תראה הבחינה דווקא קלה יחסית. או בקיצור כל מי שחושב שהיכולות שלו הן מעל הממוצע (של כל הנבחנים) אז הוא לא אמור להיות מודאג במיוחד, אלא רק ברמה שמדרבנת ללמוד כמו שצריך. חוץ מזה לעבור את הבחינות של ראיית חשבון יותר קשה והם שורדים, אז די לפחד ודי להתבכיין - שכל אחד ואחת מכם יעשו את המקסימום שהם יכולים ותהיו שלמים עם עצמכם שאתם את שלכם עשיתם על הצד הטוב ביותר. חוץ מזה ככל שהסינון (הבחינה) יהיה קשה יותר, ככה תוכלו להיות יותר גאים בעצמכם כשתעברו אותו.