לליה- ברוך שובך

  • ערב טוב לכולם...התגעגעתי אז חזרתי
    ליה | 11/03/2008 20:05

    אני רואה שאתם עדיין עם שופט ורשם שהוא שופט..מקווה שבסוף לפחות יתייחסו לזה בבחינה, שכל הוויכוחים לא יהיו לשווא. ובכן, אצלי הכל בסדר כעת, חזרתי ללמוד קניין, ועל אותו שולחן שאני לומדת יושב לו גם בעלי, ולומד את נוסחאות המימון ומתמטיקה במסגרת תואר שני במנהל עסקים, אני מסתכלת עליו ומקנאת בעצמי, בפעם הראשונה, על זה שאני לומדת משפטים, אומנם מאמצת את הראש בלשנן בעל פה, אבל מפחיד פחות מכל הסימנים הלא מובנים שאני רואה בדף שלידי..מחייכת לי בממזרות וחוזרת ללמוד בעליזות. אך דיני הקניין, לא נותנים לי לשמוח להרבה זמן, ומתחיל הפרק של בתים משותפים, של הסדר מקרקעין, ושל מונחים כאלה שלא ידעתי שהם קיימים בשפה העברית, החיוך נמחק לי לרגע מהשפתיים, איך לעזאזל אני אמורה לדעת מה זה??? הזכרון החזק שהשתפר בתקופה הזו, מפנה אותי אליכם, חבריי היקרים, הן לבחינה, ובהזרת השם גם להצלחה.. אז אני פונה אליכם כעת, בבקשה שמישהו, יסביר לי מה זה " בתים משותפים", האם הכוונה לבניינים שמכילים דירות? והאם כל בניין כזה הוא מהסוג שראוי להירשם כבית משותף?? יש אפשרות להמחיש את הנושא?? ולגבי פירוק השיתוף, איך זה שבבעלות משותפת, אין לשום שותף חלק מסויים, ומנגד אומרים שכל שותף רשאי להעביר את חלקו, לעשות בו עסק, למשכנן אותו ואף להשכירו ? ומה זאת אומרת פירוק שיתוף בדרך של רישום בית משותף??? הם לא רצו לפרק? מה גרם להם לחזור להיות שותפים בבית משותף? מה ההגיון? ושאלה אחרונה, לגבי חוק הגנת הדייר..הסתכלתי על החוק, אך לא הצלחתי להבין על מי הוא חל? ומתי? ומה זאת אומרת שמי שהחזיק בנכס לא יהפוך לדייר מוגן בנכס עם פקיעת בעלותו??? סליחה אם שאלתי הרבה...אבל לא תיארתי לעצמי שהקניין יהיה כזה קשה עבורי, אם אפשר להמחיש את הדברים, לתת להם נגיעה של מציאות.. תודה והמשך ערב קל.. הערת מערכת:לקריאה נוספת: רישום מקרקעין

    • לליה- ברוך שובך
      גלית | 11/03/2008 21:17

      בית משותף הכוונה למבנה של קבע שיש בו שתי דירות או יותר הרשום בפנקס הבתים המשותפים. בכל לשכת רישום מקרקעין יתנהל פנקס בתים משותפים. דוגמאות לבתים משותפים- 1. בית שיש בו שתי דירות או יותר ואפשר לזהות כל אחת מהן כיחידה שלמה נפרדת. 2. שני בתים או יותר, שלכל אחד מהם יש דירה אחת או יותר והבתים הוקמו על חלקה או חלקות שאינן ניתנות לחלוקה באופן שכל בית יעמוד על חלקה נפרדת. 3. שני בתים או יותר שיש להם מתקנים משותפים. פירוק שיתוף במקרקעין- כל שותף במקרקעין משותפים זכאי בכל עת להביא את הבעלות המשותפת לקיצה. אך ישנו סייג- הבעלים המשותפים רשאים לערוך ביניהם הסכם השולל או מגביל את זכותו של שותף להביא לפירוק השיתוף. אם ההגבלה היא לתקופה של מעל 3 שנים, רשאי בית משפט, כעבור 3 שנים, לצוות על פירוק השיתוף, אם הדבר צודק בנסיבות העניין. בנוגע לחוק הגנת הדייר- ראשית יש להבין מיהו דייר מוגן דייר מוגן הוא מי שנקבע לו מעמד מיוחד בנכס עם כניסתו לתוקף של חוק הגנת הדייר בשנת 1972. דייר מוגן יכול להיות מי שנכנס לנכס לפני 20.8.68 כשוכר והפך בחסות החוק למוגן או למשל מי שמכוח הסכמה עם בעל הדירה, שכר נכס בדמי מפתח, כלומר שילם דמי שכירות שאינם דמי שיכרות רגילים. ישנה הגבלה בחוק הגנת הדייר על גובה דמי השכירות (ואלה נמוכים מאד ביחס למחירי השכירות הרגילים בשוק). הכוונה היא למי שמחזיק בדירה או בעסק ושילם עבורם דמי מפתח ולא הבעלים של הדירה או העסק. בנוסף, השכירות נמשכת ולא ניתן לפנות את הדייר ובני משפחתו, במשך כל חייו, אלא לפי עילות פינוי מיוחדות הקבועות בחוק. כמו כן, זכות הדייר יכולה לעבור לקרוביו (לאחר מותו או במקרים של פירוק התא המשפחתי - בהתקיים התנאים שקבועים בחוק). כמו כן, דייר מוגן שמבקש לעזוב את הנכס זכאי במקרים מסויימים לקבל חלק מדמי המפתח. מקווה שעזרתי. בהצלחה!

    • תשובה חלקית
      עו"ד דוד צורי | 11/03/2008 21:23

      בית משותף זה אכן הבנין עם הדירות. לפחות זו הצורה הפשוטה ביותר. בבית משותף כל בעל דירה הוא בעלים בחלק מסויים של הרכוש (הדירה) ובחלק לא מסויים של הרכוש המשותף (חדר מדרגות, גינה וכו') לגבי השאר אני מציע לך את שיטת "הפרד ומשול" תלמדי כל דבר בנפרד ואז הסיכוי שיווצר לך סלט יותר קטן. ואם זה לא עוזר אז אני מציע שתבקשי עזרה מהחברה שאת לומדת אצלה, זה בהחלט סוג הדברים שהם אמורים לעזור בו.

      • לעו"ד צורי
        גלית | 11/03/2008 21:31

        אני יודעת שזו לא התשובה המלאה, כתבתי את עיקר הדברים. יש לקרוא את שאר החומר כגון רכוש משותף וכו' בחוק ובספרי הלימוד.

        • התכוונתי שהתשובה שלי היא חלקית, שלך דווקא הרבה יותר מלאה.  לת
          עו"ד דוד צורי | 12/03/2008 08:00

          • לעו"ד צורי
            גלית | 12/03/2008 08:30

            אוקיי, תודה. יום נעים.