היי, בואו ננסה לקיים דיון ענייני בנושא

  • צו חוסם- שימו לב
    אורן | 11/03/2008 09:57

    שופט ורשם שהוא שופט מוסמכים להורות על צו חוסם. חברים, אני לא רוצה להתסיס את הדיון שוב (כשם שהיה בנוגע לצו מניעה). אני מודע לכך שיש שוני בין מחשבות למתחה בעניין הזה. וכמו שכתבה איטה : לא תמיד יש אמת אחת מוחלטת. לדעתי, גם שופט וגם רשם שהוא שופט מוסמכים להורות על צו חוסם. שכל אחד יבחר במה שנראה לו כנכון ביותר. בהצלחה!

    • היי, בואו ננסה לקיים דיון ענייני בנושא
      אריאלה | 11/03/2008 10:29

      האם אתה יכול להגיד לנו מה כל אחד מהם חושב על מנת שנבדוק את המקורות וננסה לחזור עם תשובה והסברים לטובת כולם, כך נוכל להתגבר על המכשולים. ואני יותר ממאמינה שיש תשובה אחת נכונה, יש יותר מידי פרשנויות. מה שצריך לבדוק הוא האם ישנה שאלת לשכה על הנושא ולבדוק מהי תשובת הלשכה.

      • לאריאלה ולשאר המשתתפים בפורום בנוגע לצו חוסם וצו מניעה זמני- סעדים זמניים
        אורן | 11/03/2008 10:40

        ע"פ המתמחה- צו חוסם וצו מניעה זמני הינם סעדים זמניים כמוגדר בסעיף 1 לתקסד"א. ע"פ סעיף 360 תקסד"א- סעיף הגדרות- בימ"ש מוגדר כך - שופט ורשם שהוא שופט. על כן, בהקשר לסעדים זמניים, כאשר כתוב בית משפט- הכוונה היא לשופט ולרשם שהוא שופט. מכאן שגם שופט וגם רשם שהוא שופט מוסמכים להורות על צוחוסם ועל צו מניעה זמני. סעיף 75 לחוק בתי משפט הינו סעיף כללי. תקסד"א- סעיף 360 הינו סעיף ספציפי- סעיף הגדרות. לכן כאשר מדובר על סעד זמני, ומצוין- בית משפט- יש לראות גם בשופט וגם ברשם שהוא שופט כמוסמכים להורות על סעד זמני. ע"פ מחשבות- רק שופט מוסמך להורות על צו מניעה זמני ועל צו חוסם. מחשבות טוענים שיש להסתמך על סעיף 75 לחוק בתי המשפט בלבד! שבית משפט הכוונה לשופט. אני תומך בעמדת המתמחה. לדעתי התשובה הנכונה שגם שופט וגם רשם שהוא שופט מוסמכים להורות על צו מניעה זמני ועל צו חוסם. אבל כמו שכתבתי קודם- זאת דעתי ושכל אחד יבחר מה הנכון ביותר בעיניו. בהצלחה!

        • אורן, תודה על התשובה
          אריאלה | 11/03/2008 10:45

          בדקתי עם חברים שלמדו בשנים קודמות ובגירסא של שנת 2005, זה בדיוק מה שהיה כתוב במחשבות לגבי סעדים זמניים ולכן, אני מניחה כי רשם ורשם שהוא שופט הם הסמכויות. כפי שאמרת, כל אחד יבחר את התשובה ממנה הוא התרשם ךמרות שלדעתי כמו שאמרתי אין פה כמה תשובות, הסמכויות הם עניין מוחלט.

          • לאריאלה
            אורן | 11/03/2008 10:59

            גם אני חושב שצריכה להיות תשובה אחת נכונה בלבד. אגב, מחשבות טוענים שזה שופט בלבד- הם כתבו כך בספרים שלהם למועד הנוכחי - מאי 2008- ולא רק בספרים שלהם משנת 2005. אני לומד מהמתחה. הבנתי מדוע המתמחה טוענים שגם שופט וגם רשם שהוא שופט מוסמכים להורות על צו מניעה זמני וצו חוסם. ונראה לי שזו התשובה הנכונה.

            • לאריאלה, אייל ולשאר המשתתפים בפורום
              אורן | 11/03/2008 11:06

              חשוב ללמוד מספרים מעודכנים למועד הנוכחי. אין זה רלוונטי מה היה כתוב בספרים של מחשבות משנת 2005. ואם הם שינו את דעתם. מה שחשוב זאת השורה התחתונה- מה כתוב בספרים של מחשבות במועד הזה- מאי 2008. ושכל אחד יבחר מה שנראה לו כנכון.

          • את בטוח שזה מה שהיה כתוב במהדורה של 2005 לגבי צו מניעה זמני וצו חוסם?
            אייל | 11/03/2008 11:00

            כי אם זה נכון, ובמהדורה של 2005 הם כתבו שיש סמכות כזו גם לרשם שהוא שופט, והיום הם רושמים שלגבי הסעדים הזמניים הללו יש סמכות רק לשופט, סימן שהם עשו בדיקה רצינית בעניין ורק לאחר מכן החליטו לשנות את עמדתם. מבחינתי זה רק מחזק את העמדה שלהם, כי אם עד עכשיו חששנו ש"מחשבות" אולי לא שמו לב לתיקון הנ"ל או לא הסיקו את המסקנות הנכונות מהתיקון, כעת ברור לנו שאחרי מחשבה ואולי קריאת פסיקה בעניין הם הגיעו למסקנה הפוכה מזו שהם פרסמו בעבר. לכן חשוב לי מאוד לדעת אם במהדורה של 2005 הם כתבו ששופט ורשם שהוא שופט יכולים לתת צו מניעה זמני וצו חוסם.

            • יש לי את הגירסא של הספרים ביד וזה מה שנכתב לגבי סעדים זמניים
              אריאלה | 11/03/2008 11:06

              לגבי צו חום במסגרת טען ביניים, טרם הגעתי לשם אעדכן בהמשך. אני לא מסכימה עם הלוגיקה שלך אבל לא מעוניינת לפתוח פה דיון יתר על המידה, למרותש הנושא מבחינתי חשוב מאוד שכן,אלו תשובות שיכולות להכריע את הכף.

              • רק הערה קטנה...
                אייל | 11/03/2008 11:32

                צו חוסם הוא במסגרת סעדים זמניים. לא קיים מושג של צו חוסם בטען ביניים. בטען ביניים קיים צו גודר.

      • רק הערה קטנה
        עו"ד דוד צורי | 11/03/2008 11:22

        תשובת הלשכה בבחינות הלשכה אינה מדד לנכונות - ראו שאלה 2 ממועד אוקטובר 2007 ששני שופטים קבעו שהתשובה של הלשכה שגויה והיא לא שונתה.

    • שופט ורשם שהוא שופט ע"פ המתמחה ואילו שופט בלבד ע"פ מחשבות
      והתשובה היא: | 11/03/2008 10:47

      בס' 75 לחוק בתי משפט רשום בית משפט. בית משפט הכוונה לרשם שהוא שופט או שופט , לפי סעיף 360 המגדיר בית משפט לצורך אותו פרק (שדן בסעדים זמניים) כשופט ורשם שהוא שופט. לכן הסמכות למתן צו מניעה נתונה גם לרשם שהוא שופט. מחשבות טועים בגדול. אגב יש לי את שתי החברות כי נכשלתי פעם קודמת עם מחשבות. בהצלחה לכולם.

      • שים לב להגדרה של אורן לבית משפט.  לת
        טל | 11/03/2008 23:20

    • האמת, כמו שזה נראה לי כרגע...
      אייל | 11/03/2008 10:54

      אם תהיה שאלה כזו בבחינה, אני לא אבחר בתשובה שאני חושב שהיא נכונה (כי כרגע אני לא בטוח באף תשובה), אלא בתשובה שהכי יהיה לי קל לערער לגביה במידה והתשובה שלי תחשב כלא נכונה.

      • הגדרת בית משפט
        אורן | 11/03/2008 11:21

        ע"פ חוק בתי משפט, מה שאני מבין הוא, שבכל מקום שנאמר בית משפט- הכוונה היא שהסמכות זו נתונה לשופט או למותב של שופטים. ולא לרשם או לרשם שהוא שופט. לעומת זאת, בתקסד"א- ישנו פרק ספציפי שעוסק בהגדרות בנוגע לסעדים זמניים. וכתוב במפורש- כאשר מדובר על סעדים זמניים- וכתוב בית משפט-הכוונה היא גם לשופט וגם לרשם שהוא שופט. כך אני מבין את העניין הנ"ל.

        • לעו"ד צורי
          שלומית | 11/03/2008 11:42

          האם אורן צודק בהגדרת בית משפט? האם סעיף 75 הכוונה לשופט או למותב של שופטים. (ולא לרשם שהוא שופט או לרשם רגיל? ) וסעיף 360 תקסד"א בית משפט הכוונה לשופט ולרשם שהוא שופט?

          • תשובה
            עו"ד דוד צורי | 11/03/2008 21:12

            בפשטות, כן. הכי פשוט זה לפתוח את סעיפי החוק הרלבנטיים ולקרוא אותם. זה מומלץ גם מהסיבה שעדיין יש שאלות בבחינה שהחלופה הנכונה היא פשוט לשון החוק. אמנם מספר השאלות שזה ככה הולך ומצטמצם אבל זה עדיין קיים וכדאי לעיין בחוק מידי פעם, לא צריך לבזבז על זה יותר מידי זמן, אבל עיון קצר כדי להיות בטוח בנקודה זו או אחרת יכול להתברר כהשקעה משתלמת בסופו של דבר.

            • לעו"ד צורי
              שלומית | 11/03/2008 21:21

              תודה