מרגישה די דומה

  • שאלה
    לירון | 10/03/2008 18:25

    היי לכולם, אני לומדת בעזרת הקורס של חברת מחשבות, ועד כה, משתדלת להיצמד לתוכנית הלימוד למרות הקושיי. יש בי כל הזמן את הפחד שאחרי שלמדתי החומר נשכח מכיוון שזו מסה אדירה של חומר לימודי. האם זה קורה גם לכם? אני משתדלת לא לחשוב על זה יותר מידי כי זה רק מכניס לעוד יותר לחץ, אבל חשוב לי לדעת שאני לא לבד (לא שזה מנחם, אבל בכל זאת?)

    • מרגישה די דומה
      רוני | 10/03/2008 18:49

      גם אני לומדת עם מחשבות ועושה מאמצים אדירים לדבוק בתכנית. גם לי קשה נורא לזכור את כל המסה הזו של החומר, אבל אני חושבת שאת צודקת ושלא צריך להלחץ מזה. אני בטוחה שבקריאה השניה נזכור יותר ובשלישית הכל יתחיל "להתיישב" יותר טוב בזיכרון. מה שאני עושה בשביל להרגיש יותר בנוח עם השכחה, זה לפתור שאלות של הקריאה הראשונה במאמנ"ט. יש שם מקבצים של כמה שאלות לפי הנושאים ובחלוקה לכל פרק. אני לא פותרת באופן שיטתי, רק משהו כמו 15 שאלות ביום בנושאים שונים בשביל לא לשכוח לגמרי. בקיצור, לדעתי ההרגשה שלך היא מה שכמעט כולם מרגישים בשלב הזה וממש אין מה לדאוג.

    • גם אצלי זה ככה...
      אייל | 10/03/2008 19:23

      אבל כל עו"ד שיצא לי לדבר איתו, אמר לי אותו דבר - שאחרי הקריאה הראשונה עדיין לא נזכור יותר מידי, ורק בשנייה באמת נתחיל לזכור דברים. מה שיותר מפחיד אותי כרגע, זה העובדה שלא ברור לנו מה הולך להיות בבחינה שלנו. אם הייתי יודע שהבחינה שלנו הולכת להיות "שגרתית", הייתי עדיין רגוע. אבל ככל הנראה הבחינה שלנו הולכת להיות חלק ממגמת הלשכה להקשות על המעבר ומאחר והלשכה דיי עמומה בעניין הזה, אנחנו לא יכולים להכין את עצמו כמו שצריך, וזה הדבר הכי מפחיד. שאין לנו מספיק הבנה של איך הולכת להיות הבחינה, כדי להכין את עצמנו כנדרש... מתסכל.

    • צפירת הרגעה
      עו"ד דוד צורי | 10/03/2008 19:46

      לכל לנלחצים, וזה אומר לרוב הגדול מאד של המתכוננים לבחינה, אל תלחצו. החומר באמת רב מאד והלשכה שואלת על כל מיני דברים קטנים, אבל מי שעושה את המאמץ המקסימלי מבחינתו, לא צריך להלחץ. עם כל הקושי שהלשכה מציבה המבחנים הם עדיין עבירים בהחלט. הלו"ז של מחשבות ידוע מזה שנים רבות כלו"ז מלחיץ, אבל אפשרי. הלימוד אינו אפקטיבי באותה מידה אצל כל אחד ויש מי שזוכר יותר מקריאה סתם ויש מי שצריך לעשות מה שנקרא "קריאה אקטיבית" והצורה הפשוטה ביותר של זה היא מירקור שאני בטוח שכולם עושים. אבל אפשר למי שמתקשה לזכור לעשות יותר - לחלק מהאנשים יותר קל לזכור דברים אחרי שמבצעים עליהם הליך מחשבתי כלשהו, כמו למשל לנסות ולנסח את הדברים במילים פשוטות שלכם, אחרים יזכרו טוב יותר בעזרת חזרה ויזואלית (רישום פרטים שאתם ממש לא מצליחים לזכור, על פיתקיות דביקות ולמקם אותם במקום שאתם נמצאים בו הרבה, כמו למשל בשירותים ואז כל פעם שהולכים ל... קוראים את הפתקיות) הקריאה היא רק דרך אחת להכניס את הדברים לראש ואחרי קריאה ראשונה לא זוכרים ברמה של שלוף, ז"א חלק מהדברים כן נכנסו לראש אבל אתם עדיין לא יכולים לשלוף אותם כ"כ בקלות, זה בא עם הזמן ועם קריאה נוספת ותירגול. אין כל סיבה ללחץ. העמידה בזמנים פחות חשובה מהאפקטיביות של הקריאה (וזו לא נמדדת במיידי, אלא רק אחרי שהדברים קצת שוקעים) אז לא לקרוא סתם אלא לקרא כדי לדעת, מומלץ לנסות להבין את מה שאפשר. לידיעתכם אני מכיר לא מעט אנשים שעברו את הבחינה עם חודש לימוד בלבד ואף פחות מכך. גם אני אישית לא הגעתי לקריאה שלישית ולא קרה שום אסון. תשקיעו את המקסימום שלכם בשביל ליצור לעצמכם מרווח ביטחון מציון המעבר (אף אחד לא רוצה לעבור את הסיוט הזה פעמיים) אבל לא צריך גם להשתגע.