לעו"ד צורי

  • כמה ויכוחים במקום לבדוק לבד.
    עו"ד דוד צורי | 09/03/2008 19:26

    חבל שהייתי עסוק ורק עכשיו אני רואה את הויכוח הממושך לגבי סמכות למתן צו מניעה זמני. בלי קשר לאיזו חברה רשמה מה ומי צודק ולמה. בשביל מה למדתם משפטים במשך כ- 3 שנים וחצי ????????? אני באמת מאוכזב שאינכם בודקים את הדברים בעצמכם. אכן בסעיף 1 מוגדר סעד זמני ככולל גם צו אל תעשה = צו מניעה זמני. וסעיף 360 מגדיר בית משפט לצורך אותו פרק (שדן בסעדים זמניים) כשופט ורשם שהוא שופט. לכן הסמכות למתן צו מניעה נתונה גם לרשם שהוא שופט. לשופט יש מקור כפול לסמכותו בעניין זה גם התקנות וגם סעיף 75 לחוק בתי המשפט. לגבי טענה שחוק גובר על תקנות - אני חושב שבחומר של שנה א משפטים מלמדים שספציפי גובר על כללי ומאוחר גובר על מוקדם. וחוץ מזה ממתי העובדה שבחוק מוענקת סמכות מונע הענקת סמכות נוספת בתקנות. ולמבחן - למבחן חשוב מאד שתדעו לא רק את השורה התחתונה אלא גם את המקור הנורמטיבי (יש שאלות לפעמים גם על ענין זה עצמו)

    • לעו"ד צורי
      גלית | 09/03/2008 19:42

      תודה רבה!

    • צודק לחלוטין, מה הלך פה...
      עו"ד לי אלוני | 09/03/2008 19:56

      להלן המקור החוקי, השאלה הזו לטעמי גזלה מכם זמן רב מידי ובכל מקרה, שותפה לדעתו של חברי עו"ד צורי בעניין הצורך בהכרה של המקור הנורמטיבי שכן, אנו למודי נסיון רב שהלשכה מחליטה, לעיתים, לשאול שאלות על המקור הנורמטיבי וכך, תרוויחו פעמיים. מחד תשובה מקורית הצמוד לחוק ומאידך ידיעה של המקור הנורמטיבי להלן הסעיף לנוחיותכם: 360. הגדרות (תיקון: תשס"א(6)) בפרק זה – "בית משפט" - לרבות רשם שהוא שופט; "הפסקת תובענה" - לרבות דחיה ומחיקה של תובענה; "מחזיק" - אדם, זולת המשיב בבקשה לסעד זמני, אשר ברשותו מצויים נכסים שלגביהם נתבקש או ניתן סעד זמני; בהצלחה לכולם ובמידה ויש לכם שאלות אנא פנו לגורמים הרשמיים ללא קשר לערכת הלימוד שבחרתם.

    • לאדון עו"ד צורי היקר
      מתמחה חרוץ | 09/03/2008 19:58

      נכון למדנו 3 וחצי שנים עשינו התמחות וכעת אנו לומדים למבחני לישכה. הלכנו לחברות שמכינות אותנו למבחנים אלה ואויי וואווי טעות וחילוקיי דעות בשניהם מי מוסמך לתת צו מניעה זמני לנו:אין ההבנה והזמן לנבור בפסיקה ובמקורות אלה,רק בספרים שאנו סומכים עליהם וכמובן החוק.. הדיון כאן הוא כי האנשים שבדקו סוגיה זאת הגיעו למסקנות שונות ושני החברות עמדו בצידקתם לכאורה. אנחנו מבולבלים היינו וכמובן לא יודעים בדיוק מה ההלכה שנפסקה ולכן הצבנו זאת לדיון. תשובתך תמוהה היא,הרי בשביל מה אנחנו קנינו ערכה זאת או אחרת ,הרי ברור היא כי סוגיות אילו אמורות להיות רשומות באופן ברור בספר..ולא שתי תשובות שונות בשני ערכות למידה. הדיון כאן ניסה לעורר השאלה ,מי צודק ובעצם למרות שכולנו בדקנו את החוק היינו חלוקים בדעותינו. דבר אחד אני מסכים איתך,לא היית כאן הרבה זמן ולכן לא שמת לב למתרחש אני רואה בתשובתך ובלשונה,מעט יהירות ואפילו שחצנות...אבל היי מה אני יודע אני רק מתמחה שלמד 3 וחצי שנים

    • לא מדוייק...
      אייל | 09/03/2008 20:08

      עד כמה שזכור לי, תקנה לא יכולה לסתור חוק ולא משנה עד כמה היא ספציפית. זוכר את המדרג הנורמטיבי? כאשר קיימים כללים מדרגים שונים, הכלל הקבוע במדרג הגבוה יותר הוא הקובע (בלי קשר עד כמה הוא כללי). כלומר, כאשר תקנה תסתור חוק, החוק יגבר ולא משנה עד כמה התקנה ספציפית. רק כאשר מדובר בשני כללים באותו מדרג, מתחיל לשחק תפקיד הספציפיות/כלליות הכלל. דהיינו, רק אם יש התנגשות של שני חוקים/תקנות נבדוק מה יותר ספציפי והוא יגבר. ואגב, זה גם נכון לגבי מאוחר ומוקדם.

      • לאייל
        מיטל | 09/03/2008 20:21

        בנוגע לסעדים זמניים, התקנה לא סותרת את החוק. בחוק בתי משפט סעיף 75 מצוין ששופט מוסמך. בתקסד"א בסעיף ההגדרות ס' 360 כתוב- בימ"ש לרבות רשם שהוא שופט. אין כאן סתירה. ישנה כאן הוספה. גם שופט וגם רשם שהוא שופט מוסמכים בהקשר לסעדיים זמניים. וזה כתוב בסעיף ההגדרות של תקסד"א ולא ניתן להתעלם מכך. כך שניתן לומר שגם שופט וגם רשם שהוא שופט מוסמכים להורות על צו מניעה זמני.

      • אמת
        עו"ד דוד צורי | 09/03/2008 20:30

        אכן תקנה לא יכולה לסתור חוק, אך במקרה הנדון החוק אינו שולל סמכות לרשם שהוא שופט ולכן התקנה אינה סותרת חוק. חוץ מזה יש דבר שנקרא "חזקת החוקיות" ויש לפרש חוקים ותקנות באופן שלא יסתרו האחד את השני. זה לא רלבנטי כאן היות ואין סתירה כלל, היות וסעיף 75 קובע סמכות כללית והקבוע בתקנות סד"א בפרק לענין סעדים זמניים הוא הסדר ספציפי המעניק במקרים הספציפיים מסכות גם לרשם שהוא שופט. לגבי הערה בדבר שחצנות - קיבלתי, אמנם אני חושב שלמי שיש כבר לא מעט נסיון מותר לחשוב שהוא קצת יותר מנוסה ולהזכירך, אני במצבך כבר הייתי וצלחתי את המשימה בהצלחה, כפי שאני מאחל לכל אחד ואחת מכם. בירור אי הבנות בלשון החוק היא דרך למידה מעולה ואני מאד ממליץ עליה. לגבי ספרי הלימוד שלכם - העבודה שהושקעה בהם ראויה להערכה ולהרבה כבוד (ואני לא מנוי על מחברי אף ספר) כולם, כולל כולם (אני אתם והם) חשופים לטעויות. הצפייה שלכם לקבל מוצר מוגמר ומושלם היא לגיטימית ושכל אחד יסיק את מסקנותיו באופן עצמאי בהמלצות שיתן לחבריו שיבואו אחריו, כך יתוגמל נותן השירות הטוב והלומדים העתדיים ירוויחו.