צו מניעה זמני

  • שאלה בנוגע לסעד זמני?צו מניעה זמני
    נירית | 07/03/2008 00:36

    אני יודעת לפי הספרים של במחשבות כי רק שופט מוסמך להורות על צו מניעה זמני(כנ"ל צו חוסם)ס 75 לחוק ביתי משפט בדיון עם חברה שלומדת אצל המתמחה היא טוענת שאצלם רשום שופט וגם רשם שהוא שופט (שניהם מוסמכים לתת צו מניעה זמני) שאלתי:מי מוסמך להורות על צו מניעה זמני לא יתכן שיש שני תשובות שונות מחכה לתשובה נטראלית תודה

    • צו מניעה זמני
      גלית | 07/03/2008 04:59

      ע"פ תקנות סדר הדין האזרחי, פרק כ"ח, הינו פרק העוסק בסעדים זמניים. סעיף 360 לתקסד"א הינו סעיף הגדרות. בית משפט מוגדר כך- לרבות רשם שהוא שופט. כך שהיכן שאתם רואים בימ"ש בהקשר לסעדים זמניים- הכוונה גם לרשם שהוא שופט. מכאן צו מניעה זמני יכול לתת גם שופט וגם רשם שהוא שופט.

      • לא מדוייק....
        אייל | 07/03/2008 09:13

        צו מניעה זמני אינו מוסדר בתקנות סדר הדין האזרחי ולכן לא כ"כ ברור שתקנות סדר הדין האזרחי חלות עליו, כלומר, לא ניתן להסיק בוודאות מתקנה 360 לתקסד"א כי גם רשם שהוא שופט מוסמך לתת את סעד המניעה הזמני. לשם המחשה, גם עניין הפגרות שמוסדר בתקסד"א לא מחייב אף הליך שאינו מוסדר בתקנות אלו (למעט אם צוין כך במפורש בחוק המסדיר את ההליך). לעומת זאת סעיף 75 לחוק בתי המשפט הוא סעיף שמחייב לגבי כלל הסעדים. אני מאוד אשמח אם מישהו/י שלומד/ת בחברת המתמחה יתקשר לחברה וישאל אותה בעניין הנ"ל ויעדכן אותנו.

      • זו טעות במחשבות
        אדי | 07/03/2008 09:18

        זו התשובה המלאה שקיבלתי. לפני התיקון שהיה בתקסד"א לגבי סעדים זמניים היה צו מניעה רק בסמכות שופט לפי סעיף 75 לחוק בתי המשפט, אבל התיקון שינה זאת וכים צו מניעה הוא גם בסמכות רשם שהוא שופט. מכאן נובעת הטעות. וזאת האסמכתא לכך: "סעד זמני" מוגדר בתקנה 1 לתקסד"א כדלקמן: "...לרבות צו עשה, צו לא תעשה..." "צו לא תעשה" הוא צו מניעה. "בית משפט" מוגדר בתקנה 360 לתקסד"א כדלקמן: "לרבות רשם שהוא שופט". מחיבור של שתי ההגדרות נובע כי גם רשם שהוא שופט מוסמך לתת צו מניעה זמני, כמו שכתוב במתמחה.

        • צו מניעה בסמכות שופט ורשם שהוא שופט
          שרון | 07/03/2008 09:27

          גם אני לומדת מהמתמחה. וזאת התשובה הנכונה, כפי שכתבתבו גלית ואדי - צו מניעה בסמכות שופט ורשם שהוא שופט.

          • כמובן שהתכוונתי לצו מניעה זמני- שהינו סעד זמני  לת
            שרון | 07/03/2008 09:30

      • *****גלית תגידי את מתחילה ללמוד מחמש לפנות בוקר או לומדת עד חמש לפנות בוקר??***********  לת
        נועה | 07/03/2008 15:02

        • לנועה
          גלית | 07/03/2008 16:27

          אני לא מהאנשים שלומדים בלילה. אני מהאנשים שקמים מוקדם ומתחילים ללמוד. היום במקרה קמתי מאוד מוקדם.. אבל כל אחד וההרגלים שלו ומה שנוח לו. שיהיה לך בהצלחה.

    • ומה אומרת הפסיקה?
      אייל | 07/03/2008 10:31

      טוב, הויכוח פה גרם לי לעשות חיפוש קטן לגבי פסיקה שתכריעה בעניין. ככל שאני מבין, המתמחה צודקים בויכוח הזה. להלן הערת אגב של השופט רובינשטיין מיום 23.4.07: "(2) שאלה לעצמה היא, באשר לסמכות רשם שהוא שופט בהליך זה. במישור הפורמלי, מאז תיקון תקנות סדר הדין האזרחי תשמ"ד-1984 בתשס"א (תיקון מס' 7), פרק כ"ח לתקנות סדר הדין האזרחי שעניינו סעד זמני מסמיך – בתקנה 360 – לעניין סעד זמני גם רשם שהוא שופט. מנגד, דומה שהמקובל בבתי המשפט הוא, כי צוי מניעה מטופלים בידי שופטים, ולכך כיוונה השופטת מזרחי באמרה, כי המדובר בהחלטה "שעל פי מהותה היא (החלטת – א"ר) שופט ולא החלטת רשם". ראו גם סעיף 75 לחוק בתי המשפט (נוסח משולב), תשמ"ד-1984, הנתפס כמקור הסמכות למתן צו מניעה (גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי, מה' 8, 501). נוטה אני להניח כי הסמכות הפורמלית לרשם בכגון דא קיימת, אך יש משקל גם למקובל."[רע"א 3457 אלדר נ' הלברט (מאגר נבו, 23.4.07)]. אני רואה את השגיאה הזו של מחשבות כשגיאה חמורה מאוד.

      • ועוד משהו קטן...
        אייל | 07/03/2008 10:32

        מזל שיש אנשים כמוכם שעושים השוואות :-) תודה לכם :-)

        • לאייל
          גלית | 07/03/2008 10:41

          תודה שבדקת גם בפסיקה. שיהיה לך בהצלחה.

      • תודה אז אני מבינה ש.....
        נירית | 07/03/2008 10:37

        אני לפי הדיון כאן מבינה שרשם גם מוסמך אני העלתי שאלה זאת אתמול ולומדת עד עכשיו כי רק שופט מוסמך גם בתירגולים בספרים התשובות שלהם במחשבות זה רק שופט..... אבל לפי הדיון אני מבינה שחברה שלי במתמחה צדקה טוב אז תודה מקווה שאין עוד טעויות כאלה אחרת................

        • המתמחה צודקים - רשם אינו מוסמך אך שופט ורשם שהוא שופט מוסמכים  לת
          אדי | 07/03/2008 10:40

        • לנירית
          גלית | 07/03/2008 10:43

          שימי לב..מי שמוסמך לתת צו מניעה זמני הוא שופט ורשם שהוא שופט. ולא רשם רגיל (רשם שאינו שופט).

      • טעות מחשבות- ביג דיל...
        גיא | 07/03/2008 10:51

        זה לא כזה דרמטי. ממה שאני מבין הטעות של מחשבות מבוססת על מה שהיה פעם לפני מספר שנים, לפני תיקון מס' 7 לתקנות סדר הדין האזרחי. אז הם לא עדכנו בנקודה הזו.. ביג דיל... אני בטוח שגם בספרים האחרים יש טעויות וחוצ'מזה הם מעדכנים אצלם על טעויות באתר המעולה שלהם ואני בטוח שהם יעדכנו גם על הטעות הזאת.

        • ועוד איך ביג דיל...
          אייל | 07/03/2008 10:58

          נרשמתי למחשבות לא כדי שאני אצטרך לפחד שמה שאני לומד לא מעודכן ואצטרך לעשות בדיקות בפסיקה. הרי זו הייתה יכולה להיות השאלה שתכריעה אם עברתי או לא? וברור שהם יעדכנו את זה באתר שלהם, אבל רק אחרי שאני (או מישהו אחר) יעדכן אותם.

        • לגיא- זה ממש לא ביג דיל
          דורון | 07/03/2008 11:06

          חברת מחשבות הינה חברה אשר מכינה את הנבחנים שלה קראת בחינות לשכת עורכי דין והיא מפרסמת ספרים מעודכנים למועד הנוכחי- ואסור שיהיו לה טעויות כאילו! כאן,בפורום, אנחנו ניזונים מחברים שלנו וגם לומדים מטעויות של חברינו. וזה בסדר לטעות... כל עוד חברינו טועים...ואנחנו עולים על הטעות ומתקנים. אבל אסור לחברה שמכינה לבחינות לשכה לעשות כאילו טעויות!. נכון, חברת מחשבות מפרסמת עידכונים לקראת המבחן וכך עושה גם חברת המתמחה. אך העידכונים אמורים להיות- עידכונים שלא כתובים בספרים, קרי: נושאים חדשים שפורסמו בחוק או בפסיקה, לאחר שהספרים כבר פורסמו..ולא עידכונים על הטעויות שלהם...

          • לגיא- הכוונה היא- שזה בהחלט- ביג דיל !  לת
            דורון | 07/03/2008 11:08

          • זו דעתי
            גיא | 07/03/2008 11:26

            מחשבות יש להם ספרים טובים והם עושים כמיטב יכולתם. מה שאני בא להגיד זה שטעויות קורות, ואף אחד לא חסין מזה.אמנם זה תיקון שנכנס מזמן, אבל בגלל שהמצב החוקי היה אחר לפני התיקון אז אפשר להבין מאיפה באה הטעות.

            • בושה למחשבות...
              אבי | 07/03/2008 18:38

              אני התחלתי ללמוד לפני מספר ימים עם מחשבות וזה ממש מכעיס ובושה שחברה שמציגה את עצמה כמקצועית ובעלת ניסיון עושה טעויות של חוסר מקצועיות. הערה זו נכונה שבעתיים במיוחד לאחר שמחשבות נפלו בבחינה הקודמת והבטיחו שישפרו לקראת הבחינה הנוכחית...