סעיף 169 לחסד"פ - זו שאלה שהייתה

  • בס' 169 לחסד"פ, האם הכוונה במילה " להשמיע", שהדבר צריך להיעשות בעל פה בלבד? או אפשר בכתב? כי כפי שיד  לת
    ליה | 03/03/2008 14:02

    • סעיף 169 לחסד"פ - זו שאלה שהייתה
      עו"ד איטה יעקבי | 03/03/2008 19:36

      למיטב זכרוני בבחינת אוקטובר 2007 . בכל אופן נאמר בשאלה האם לאחר הקראת כתב האישום לנאשם כלומר לאחר שנפתח משפטו בהסכמת הצדדים, האם לבקשת מזכירות בהמ"ש ניתן להגיש כתבי טענות (זו לא טעות כך נכתב בשאלה, אפילו שדובר על הליך פלילי ובו אין כתבי טענות הכוונה הייתה להטעות ולבלבל) בכתב וסיכומים ועל סמכם ייתן בהמ"ש הכרעת דין - התשובה של הלשכה הייתה שלילית. בחיפוש אחר פסקי דין והלכות לאחר שניסינו להשיג על שאלה זו לטובת אלו שטעו בה, לא מצאנו סימוכין (למרות שבפרקטיקה זה כן קורה) לכך שניתן לבצע זאת, כלומר הסיבומים הם בעל פה. והמקרים שכן איפשרו דובר על ערעור. מקווה שעזרתי

      • סיכומים
        גלית | 03/03/2008 19:47

        ככלל הטיעונים הם בע"פ. אך בהליכים פליליים נהוג לעיתים להורות לצדדים לסכם את טעונותיהם בכתב, בעיקר בתיקים פיליילים מורכבים ובעלי היקף רחב. הסיכומים בכתב לא נועדו לבוא במקום בסיכומים בע"פ. במידה והטיעונים מתקיימים בכתב בלבד (ללא טיעונים בע"פ), עשוי הדבר להביא לפסלות ההליך כולו. ראו פס"ד 11160/08 זכריא נ' מדינת ישראל.

        • הפס"ד שכתבתי- מדובר על רשות ערעור פלילי
          גלית | 03/03/2008 19:57

          רע"פ 11160/08זכריא נ' מדינת ישראל

          • רע"פ 11160/03 סלימאן זכריא נ' מדינת ישראל ולא 11160/08
            גלית | 03/03/2008 20:36

            מעיון בפס"ד זה ניתן לראות כי : סיכומים (או עיקרי טיעון) בכתב לא נועדו לבוא במקומו של הטיעון על-פה. מטרתם היא לאפשר לביהמ"ש להיערך כיאות לקראת הדיון שיתקיים בנוכחות הצדדים, ובדרך זו ניתן לנצל את מסגרת הזמן שיועדה לערעור ביעילות מרבית. לפיכך, אם השתרש בערכאה זו או אחרת נוהג לפיו הטיעון בערעור פלילי מתקיים בדרך של סיכומים בכתב בלבד, אזי מדובר בנוהג שאין לו אחיזה בחוק סדר הדין הפלילי, ועל כן יש להימנע ממנו כדי לא להביא לפסלותו של ההליך כולו.

            • אבל מסעיף החוק אפשר להבין בעל פה אך ורק...וזה עומד בסתירה עם ס' 181א לחסד"פ  לת
              ליה | 03/03/2008 23:59

              • לליה
                גלית | 04/03/2008 06:11

                בוקר טוב ליה, אני לא רואה שיש כאן סתירה. הסיכומים הם בע"פ, אך כפי שציינתי לעיל בהליכים פליליים נהוג לעיתים להורות לצדדים לסכם את טעונותיהם בכתב, בעיקר בתיקים פיליילים מורכבים ובעלי היקף רחב. הסיכומים בכתב לא נועדו לבוא במקום הסיכומים בע"פ. מכאן שאם בימ"ש מחליט שהצדדים יגישו סיכומים בכתב- על הצדדים להגיש סיכומים בכתב (ולא במקום סיכומים בע"פ- הסיכומים בע"פ הם חובה). בסעיף 181 א לחסד"פ מצוין כי מועד למתן הכרעת דין יהיה בתוך 30 ימים מיום שמיעת הסיכומים לעניין האשמה או מיום הגשתם. כתוב או מיום הגשתם במידה ובימ"ש יורה על הגשת סיכומים בכתב (בנוסף לסיכומים בע"פ).

                • תודה רבההההה...בהצלחה בבחינה  לת
                  ליה | 04/03/2008 08:42

                  • לליה
                    גלית | 04/03/2008 08:48

                    בכייף, בהצלחה גם לך.

                    • רע"פ זכריא נ' נד"י בדיוק הפס"ד
                      עו"ד איטה יעקבי | 04/03/2008 09:46

                      שהיה הנמקת הלשכה לתשובה השלילית. כלומר לעניין המבחן מבחינתכם סיכומים בע"פ!

                      • לאיטה
                        טלי | 04/03/2008 10:11

                        ע"פ המבחן (שאלה 74 גרסה 1) התשובה הנכונה שהתקבלה היא כי אין אפשרות לתת את הכרעת הדין על יסוד מסמכים וראיות בכתב, ללא קיומו של דיון בע"פ. גם ע"פ פס"ד זכריא נ' מ"י נאמר כי הסיכומים והטעונים יהיו בע"פ , אך ישנם מקרים שבהם בימ"ש יורה על הגשת סיכומים בכתב בנוסף לסיכומים בע"פ (בתיקים פליליים מורכבים). לא במקום סיכומים בע"פ. האם הבנתי נכון?

                        • בדיוק, סיכומים בע"פ בנוסף על בכתב במקרים מסוימים
                          עו"ד איטה יעקבי | 04/03/2008 10:23

                          השאלה נסתה לבלבל כי אמרו בפתחה כי הוגש בהסכמה. אבל אנו בהליך פלילי ולא אזרחי, ושם אין כתבי טענות . משפט פלילי נפתח בהקראה של כתב האישום לנאשם, כמו כן אין כתב הגנה, יש תשובת הנאשם לכתב האישום.

                          • לאיטה
                            טלי | 04/03/2008 10:27

                            באמת השאלה הייתה מאוד מבלבלת...ואני יודעת שהרבה טעו בה (לצערי גם אני...) עכשו זה יותר ברור לי. תודה ויום טוב, טלי.

                            • טלי בשמחה רבה  לת
                              עו"ד איטה יעקבי | 04/03/2008 10:37