מעצר, מאסר ומאסר על תנאי

  • ערב טוב, רציתי לדעת מה ההבדל בין מאסר, מאסר על תנאי ומעצר????  לת
    ליה | 02/03/2008 23:00

    • מעצר, מאסר ומאסר על תנאי
      גלית | 02/03/2008 23:36

      מעצר- שוטר מוסמך לעצור חשוד בביצוע עבירה ודרך כך לשלול את חירותו. מעצר הינו כלי יעיל העומד לרשות המשטרה בכדי לחקור אדם החשוד בביצוע עבירה, וזאת בכדי לאסוף ראיות, אשר באמצעותן ניתן יהיה להגיש כתב אישום. ישנה הבחנה בחוק סדר דין פלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים) בין מעצר ימים- שהינו מעצר חשוד לפני הגשת כתב האישום לבין מעצר עד תום ההליכים - שהינו מעצר הנאשם לאחר הגשת כתב האישום. לעומת זאת, מאסר- הינו עונש אשר מוטל על נאשם בשל ביצוע עבירה. מאסר על תנאי- במידה ובימ"ש הטיל עונש מאסר, רשאי הוא להורות בגזר הדין שהעונש, כולו או חלקו, יהיה על תנאי. תקופת התנאי תתחיל ביום מתן גזר הדין ואם הנידון נושא באותו זמן עונש מאסר - ביום שיחרורו מן המאסר.

    • לליה
      סטודנטית שנה ג | 02/03/2008 23:39

      חברתי..מאסר על תנאי זה סוג של מאסר..ישנם סוגים מספר של מאסרים: מאסר בפועל, מאסר על תנאי ומאסר המרוצה בעבודות שירות. מעצר , זה שני סוגים: מעצר ימים שזה מעצר של חשוד לרוב כדי להשלים חקירה בעניינו. סוג שני הינו מעצר עד תום ההליכים, וזה אפשרי רק עם הגשת כתב אישום, דהיינו כאשר מתגבשות ראיות לכאורה בעניין החשוד. לא כל שכן המעצר ימים שהוא רק אם ישנו חשד סביר לכך שהחשוד עבר עבירה. ראי לעניין זה סע' 13 לחוק המעצרים וכן סע' 21 לחוק הנ"ל. ההבדל העיקרי בין מאסר למעצר הינו..שמאסר הוא בא כעונש ז"א אחרי שלב הכרעת הדין ובעת גזירת הדין. המעצר אינו אמעצי עונשי אלא בא לקדם פני סיכון הנובע מהחשוד כגון סיכון הציבור, ביטחון המדינה, הדחת עד או אפילו חשש לכירסום בראיות.. מקווה שהצלחת להבין אותי

    • לליה-בנוסף לאמור בתגובות האחרות
      עו"ד צורי | 03/03/2008 04:38

      יש גם מעצר גישור וכדאי לדעת גם את ההסדרים המיוחדים שיש שם.

      • לעו"ד צורי
        גלית | 03/03/2008 06:12

        האם תוכל להסביר מהו מעצר גישור ובאיזה סעיף בחוק מצוין עניין זה? תודה.

        • תודה רבה, כאילו אם אני רואה שכתוב מאסר, הכוונה אחרי הגשת כתב אישום, מעצר, הכווונה לפני הגשת כתב אישו  לת
          ליה | 03/03/2008 10:44

          • לליה
            גלית | 03/03/2008 11:14

            היי ליה, מעצר הוא לאו דווקא לפני הגשת כתב אישום. כפי שכתבתי קודם, קיימת הבחנה בחוק בין מעצר לפני הגשת כתב אישום (מעצר ימים) ומעצר אחרי כתב אישום (מעצר עד סוף ההליכים). אגב, ישנם מעצרים נוספים..ראי פירוט בחוק. מאסר לעומת זאת- זהו עונש שמוטל על הנאשם (בגזר הדין) ע"פ החלטת בימ"ש.

          • מעצר גישור מעצר לפני אישום העולה על 30 יום מחייב אישואר יועמ"ש
            עו"ד איטה יעקבי | 03/03/2008 11:21

            ופרק זמן זה כולל "מעצר גישור" על פי הצהרת תובע לפי סעיף 17(ב) לחוק ולפי סעיף 17(ד) לא יעלה על חמישה ימים.

            • תודה  לת
              גלית | 03/03/2008 11:28

            • מעצר גישור
              דנה | 03/03/2008 11:42

              מעצר גישור הינו מעצר ביניים עד להגשת כתב אישום. כאשר נעצר אדם וחקירתו הסתיימה- הוא ישחורר ממעצר, אולם שופט רשאי להאריך את המעצר לתקופה של עד 5 ימים בהתקיים : 1. התובע הצהיר כי נראה שעומדים להגיש כתב אישום נגד אותו אדם (החשוד בדבר ביצוע עבירה). 2. בימ"ש שוכנע כי יש עילה לכאורה לבקש את מעצרו עד תום ההליכים. מעצר זה נועד לגשר על פרק זמן שבין סיום החקירה ועד להגשת כתב אישום.