לליה

  • לאיטה...אנא הצעתך
    ליה | 26/02/2008 00:02

    התחלתי ללמוד לפני שבוע מהיום, עוד לא סיימתי סד"א, אני בהיריון בחודש השביעי, ולא מצחליחה לשבת זמן ממושך, התוכנית שניתנה לי מתחילה ב 27.2, זאת אומרת יום רביעי הקרוב, עד אז אני אסיים את סד"א, בכוונתי להתחיל בתאריך המצויין לעיל ללמוד מההתחלה, ז"א סד"א ואר כך שאר הנושאים, כאילו לא התחלתי קודם, הכוונה היא לא להעמיס הרבה חומר ואחר כך בחזרה, לשכוח הכל, מה שאני מתכננת, לסיים פרק, וישר לעשות חזרה עליו, ואז להמשיך לנושא השני, רציתי לדעת אם את ממליצה לי לעשות כך, או שעדיף ללמוד הכל פעם אחת, ולעשות חזרה אחר כך, כפי שחברות ההכנה מציעים לנו??? עוד רציתי לדעת אם ידוע לך על הקלות מסויימות לנשים בהיריון? ביום הבחינה אני אהיה בשבוע 37 להריוני...אני מקווה לשרוד עד אז.

    • לליה
      תגובה | 26/02/2008 00:10

      נכון ששאלת את איטה אבל אם ברצונך בכלל לשמוע את דעתי תקראי הכל בבת אחת ואחרכך תחזרי כי בשלב יותר מתקדם מן החומר דברים יחזרו על עצמם ותתחילי להבין יותר ...לדעתי אם תקראי פעמיים כל פרק את סתם תבזבזי את הזמן...ואגב במחשבות יש תכנית אחרת שמתחילה ב17 לחודש ולא זאתי של 27 שחולקה ביום פתיחת מרוץ והיא יותר רגועה מומלץ להיכנס לאתר מחשבות...ותשמרי על עצמך ועל הילד שלך כל הכבוד לך זה ממש לא קל

    • ליה בוקר אור
      עו"ד איטה יעקבי | 26/02/2008 09:19

      בנוגע להקלות בבחינה עצמה. את זכאית לקבל הארכת זמן, הפסקות בין חלקי הבחינה. כדאי שתפני בדחיפות לרופא המטפל שלך ותדאגי לאישור רפואי, את האישור + בקשת ההקלות - יש לשלוח ללשכה. לאחר ששלחת אנא התקשרי ובידקי כי בקשתך התקבלה. כמובן שאת הבקשה יש להעביר למחלק מתמחים, אפשר בפקס. בנוגע לקיצורים נוספים אעדכן בהמשך. יום נהדר.

      • תודה לכם,איפה אתם בחומר?
        ליה | 26/02/2008 10:54

        מחר לכל היות אני מסיימת סד"א כולל פתרון 140 שאלות, אבל אני מכירה אנשים שכבר סיימו הוצל"פ, האם בקצב שלי אני לא אספיק את החומר? האם מומלץ להגביר את הקצב...אני לומדת לאט ועם הרבה הפסקות...

        • תלמדי לאט בקצב שלך
          עו"ד איטה יעקבי | 26/02/2008 11:08

          תתעלמי מאחרים, לא משנה לאן הגיעו, זה ממש לא חשוב. אתם לא במרוץ מי מסיים ראשון את הקריאה או מי נמצא באיזה פרק, אתם אמורים ללמוד את החומר, להבינו ולזוכרו. כל אחד יעשה זאת בהתאם ליכולותיו. בהצלחה.

        • תגובה
          חנה | 26/02/2008 12:46

          אל תשווי את עצמך עם אף אחד אם הם קוראים זה לא סימן שהם יודעים יותר היום התחלתי הוצל"פ והקצב שלי גם איטי אין מה לעשות תהיי אופטימית נספיק ונצליח בעזרת השם

    • היי ליה...
      אייל | 26/02/2008 11:25

      גם אני התלבטתי בעניין החזרה השנייה וגם אני כמוך דואג שמקריאה אחת של החומר בבאת אחת לא אלמד כלום והכל ישכח. לכן, החלטתי ללכת לפי התוכנית של מחשבות אבל בשונה מהתוכנית החלטתי שבכל סוף יום אני אלך למיטה שעה מוקדם מהרגיל ואעבור בשעה הזאת במהירות על הדברים שקראתי באותו היום. לא תמיד אני מספיק לעבור על הכל בשעה הזו, לפעמים אני מלכתחילה מחליט בשעה הזו לעבור על נושא אחד שהתקשתי בו במיוחד במהלך אותו היום. בצורה הזו את גם מתקדמת בקצב של מחשבות, וגם עוברת קצת על החומר פעם נוספת. איכשהו אני חושב שזה דרך נכונה. מקווה שעזרתי במשהו.