איטה יקרה, לאורי גורן יש כמה מהדורות-איזו מהדורה את ממליצה?

  • לאילנית, שירי, א' וכל מי שניגש כעת לבחינת לשכה מאי 2008
    עו"ד איטה יעקבי | 10/02/2008 17:26

    ראשית תנשמו עמוק, הכי עמוק שאתם יכולים, תפסיקו להעצים את הפחד. תזכרו כי מדובר על למידה טכנית, יבשה, של כל החוק הפרוצדוראלי של מדינת ישראל. ברור כי אף אחד לא זוכר הכל, בחיי היום יום גם עורכי דין מלומדים ומנוסים דולים אותו מהכתובים כדברי כב' השופטת בדימוס דליה דורנר. כל אחד אמור ללמוד בקצב שלו. אישית למדתי כאשר בבית 2 בנים ובן זוג, בנוסף ההתמחות שלי הסתיימה רק ב 15 לספטמבר והבחינה התקיימה ב 31 לאוקטובר. נכון שהתחלתי ללמוד תוך כדי התמחות, ונכון שנאלצתי לשבת המון שעות כל יום בגלל קוצר הזמן, אבל אנא למענכן/ם קחו את זה בפרופורציות, עברתם מבחנים הרבה יותר קשים במהלך התואר. תזכרו כי כל החברות שמלמדות מתבססות על סטטיסטיקה, כלומר הם בונים את חומר הלימוד לפי הבחינות שכבר היו, ויחד עם זאת זכרו כי לא בהכרח בבחינה ישאלו על המוכר והידוע. לכן אם היו שינויי חקיקה חשוב מאוד להכירם, אם הייתה פסיקה חדשה שהינה הלכה חשובה חשוב להכירה. וכדאי וזו המלצה להכיר את לשון התקנה ולהבינה. לנשיא בהמ"ש מחוזי בת"א כב' השופט אורי גורן יש ספר נהדר בסד"א אשר מסביר את התקנות, מומלץ לקרוא העיקרים שבו. בהצלחה.

    • איטה יקרה, לאורי גורן יש כמה מהדורות-איזו מהדורה את ממליצה?
      אילנית | 10/02/2008 19:22

      הרי ברור שאל ניתן לקרוא את כל שמונה המהדורות. איזו מהדורה את ממליצה? האם כל מהדורה שונה ואחרת מוסיפה עליה או שרק מעדכנת את הקודמת ? נודה לתשובתך, איטה

      • רק את המהדורה האחרונה, זו המעודכנת. (תחשבי לפני שאת שואלת)  לת
        אורי | 11/02/2008 04:22

        • לאורי, ברור שהאחרונה מעודכת אך האם ייתכן שבקודמות נדונות סוגיות שבאחרונה לא כלולות, כי הוא כבר דן בה
          אילנית | 11/02/2008 12:15

          האם ישנה הנחה לסטודנטים לרכישת המהדורה האחרונה של אורי גורן. דומני, שהספר עולה כ- 800 - 700 ש"ח. האם מישהו יודע אם ניתן לרכוש זאת בהוזלה כלשהי

          • צהריים טובים אילנית
            עו"ד איטה יעקבי | 11/02/2008 13:13

            לדעתי אין צורך לקנות את הספר, אפשר לקרוא בספריה המשפטית בבית אריאלה בת"א, בכל משרד עורכי דין (כמעט) נמצא הספר, ניתן לבקש להשאיל, ניתן למצוא אותו גם בספריות המשפטיות המכללות ובאוניברסיטאות. הייתי בהשתלמות שהעביר כב' הנשיא אורי גורן לפני חודש היו הרבה תיקונים בסד"א, כך שבוודאי שצריך להכיר התיקונים וכדאי להבין מה אומרת התקנה. בנוגע לתקסד"א אין מנוס אלא לקרוא הכל. אישית חושבת שמיותר ללכת לימים מרוכזים זה סתם בזבוז זמן, כמו שאמר גיל, רק משמעת עצמית וזהו. בהצלחה

    • כל הכבוד לך איטה !
      שירלי | 11/02/2008 10:20

      לאמא עם שני ילדים בבית ובן זוג אני רוצה להגיד לך שכל הכבוד לך . שעם כל האחריות לילדים ,אחזקת הבית וטיפול בו , שמירה על יחסים עם בן זוג , ועברת את הבחינה . את יכולה להיות מאוד גאה בעצמך. אני יותר ויותר שומעת על בחורות צעירות בלי ילדים , בלי אחריות לבית , כשאין דבר היכול להטריד ולהסיח דעתם מהמרוץ לבחינה הגדולה , ולמרות כל זאת לא עברו , ויותר מפעם אחת .לקרוא את דברייך , ולהבין את התקופה שעברה עלייך בזמן הלימודים למבחן קצת מוריד מהפחד ונותן לי באופן אישי תקווה קטנה בלב שאני גם יכולה לעבור את הבחינה במועד מאי 08 . תודה איטה , באמת תודה !!!

      • שירלי, תודה רבה.
        עו"ד איטה יעקבי | 11/02/2008 13:15

        כמו שאמר גיל, רק משמעת עצמית. אפשר לעבור את הבחינה אפילו בציון טוב, זה לא נורא, החברות מאוד מלחיצות שלא לצורך. תתרכזי רק בחומר שמופיע בתקנה 18. המון בהצלחה.