שאלה לענבר - בירור מול לשכת עורכי הדין

  • עתירה 1109/07
    ענבר זוהר קינן | 06/02/2008 11:12

    תחילה אני רוצה לאחל בהצלחה לעותרים ביום 13/02/08. לידיעתכם, בעקרון אותה ערכאה במקרה שלנו בימ"ש מחוזי, אינה יכולה לתת שתי החלטות סותרות ומכאן, שקיימת בעיה לעניין שאלה שנייה מאחר וכאמור כב' הש' עדיאל נמנע בסופו של דבר מלהתערב. בנוסף, לקובי וכל מי שהעלה טענות לגבי העתירה שלי, העתירה הוכנה והוגשה באופן מושלם. הוכחה לכך היא קביעתו של השופט כי התשובה הנכונה לשאלה שנייה היא א'. בנוסף ניתן לראות כי כב' הש' לא קיבל אף טענה של הלשכה לעניין גוף העתירה וזהו הישג בפני עצמו. לאור קביעה זו, נשקלת האפשרות לפתוח בהליך של המרצת פתיחה לקבלת סעד שיקבע כי התשובה הנכונה היא א' ולא ג'. האפשרות נשקלת ע"י מס' עו"ד - לידיעתכם. בנוסף, ביום שני בכוונתי להגיש בר"ע בעליון. צריך לשים סוף להלכה הכובלת את המתמחים בפני עתירות כנגד הלשכה. מהות הערעור יסוב גם כן סביב השאלה של מהו "מקרה חריג וקיצוני" בו בימ"ש יתערב שכן, אם לא במקרה בו הלשכה מפרשת חוק ככל העולה על רוחה וטועה ומטעה אז מהו מקרה קיצוני החורג ממתחם סבירות.

    • שאלה לענבר - בירור מול לשכת עורכי הדין
      עמית | 06/02/2008 11:58

      ענבר שלום, האם פנית ללשכה לברר איך בדעתם להתייחס להמלצתו של הש' עדיאל בסוף פסק דינו? (כוונתי להמלצה לפיה הלשכה תשקול שוב, משיקולים מוסריים, כיצד לנהוג במי שהשיב את תשובה א') עמית

    • ענבר, בטרם קבלת החלטה מציעה לך לעיין בפס"ד המצורף
      עו"ד איטה יעקבי | 06/02/2008 12:10

      הדגש צריך להיות חוסר סבירות קיצוני או פגם מנהלי. בהצלחה. עתמ (י-ם) 611/06 ד"ר מיכאל לוטן נ' לשכת עורכי הדין בישראל עד כדי כך מגעת הרתיעה מניצול ההליך השיפוטי לבדיקת נכונות בחירתה של הוועדה הבוחנת בשאלה או בתשובה מסוימת, שבפסק הדין המנחה בפרשת קורינאלדי (לעיל) בית המשפט העליון סירב להיכבד ולהיכנס לגופן של הטענות המפורטות שהעותרים הניחו בפניו – בין היתר בגיבוי של חוות-דעת מטעם מומחים שונים – במטרה לשכנעו כי הוועדה הבוחנת שגתה בקביעת הפיתרון הנכון לשאלות מסוימות בבחינה. "בהיעדר יסוד לומר כי שיקול-הדעת של הוועדה הבוחנת לוקה בפגם משפטי", אמר שם השופט זמיר (בעמ' 167), "לא נקבל על עצמנו לבדוק, לגבי כל שאלה ושאלה מן השאלות שהעותרים מציינים בעתירות, אם צדקה הוועדה הבוחנת כאשר קבעה כי התשובות שניתנו על-ידי העותרים שגויות".