בג"צ קורינאלדי

  • עתירה 1109/07
    ענבר זוהר קינו | 05/02/2008 12:36

    לידיעת כולם, בעקבות החלטת ביהמ"ש, אני מגישה בשבוע הבא בר"ע לעליון.

    • בג"צ קורינאלדי  לת
      רהב | 05/02/2008 12:53

      • רהב בנוגע לבג"ץ קורינאלדי 7505/98 נאמר שם:
        עו"ד איטה יעקבי | 05/02/2008 13:02

        "...בהמ"ש זה אינו יושב כוועדת ערעורים על הגוף שהוסמך עפ"י חוק לדון בבחינות מקצועיות, ואינו מוכן להחליט, במקומו של הגוף המוסמך, מהן התשובות הנכונות ואם הנבחן הצליח בבחינה. כך בתחום הרפואה ובתחום מקצועות אחרים בהם אין בידי בהמ"ש ידע מקצועי. הכלל הוא שבהמ"ש אינו נוטה להתערב בשק"ד של מי שהוסמך לבחון את הכשירות המקצועית, אלא אם הוכח לו כי שיקול הדעת לוקה בפגם של שיקולים זרים או בפגם אחר מן הפגמים שיש בהם כדי לפסול שיקול דעת מנהלי" בבג"ץ ותד 4904/04 ובג"ץ נהרי 5407/05 נקבע ש: " ...אין להוציא מכלל אפשרות מקרים חריגים ונדירים שבהם תהא התערבות גם בעניין נכונות השאלות כדי למנוע עיוות דין ולשם עשיית צדק..." לכן, כאשר מגישים עתירה כנגד לשכת עורכי הדין יש לשכנע את בהמ"ש כי קיימת עילת התערבות בשק"ד של ועדת הבחינות. זו נקודת התקיפה המשמעותית שבעטייה יתערב בהמ"ש בשק"ד המנהלי. בהצלחה.

    • מן הראוי שתתאמי עמדות עם עו"ד דוד צורי וכן תמתיני לראות אם בקשתו לפסול את השאלה אמנם תידון ביום ג' ה
      k64 | 05/02/2008 12:59

      אם העתירה לפסילת השאלה תיבחן - הוא יוכל להביא טעונים רחבים יותר להצדקת פסילתה מאשר עתירתך את, אשר הביאה את הסוגייה לבחינה ודיון משפטיים חלקיים (בכך שהצטמצמת בהשוואת 2 חלופות).

      • K64 מאוד מסכימה איתך. יש להמתין ולראות מה יגיד בהמ"ש
        עו"ד איטה יעקבי | 05/02/2008 13:13

        בעתירה של צורי ומה יוחלט בעתירה של עו"ד ***צוזר ע"י מערכת ***. יש 30 יום להגיש בר"ע. כדאי לראות לאן נושבת הרוח. יחד אם זאת, נראה לי, כי נכון יהיה להגיש בר"ע . אם בהמ"ש יחליט לדון אולי אפשר יהיה אחת ולתמיד לקבוע סטנדרטים ברורים ומוגדרים לבחינת הלשכה. בהצלחה

    • בג"צ קורינאלדי
      רהב | 05/02/2008 12:59

      לענבר וליתר העותרים לגבי שאלה 2. בבג"צ קורינאלדי דובר על חוסר האפשרות של בית המשפט להתערב בשיקולים מקצועיים של גופים בהם אין לבית המשפט מספיק ידע. בענייננו חייבים לטעון כי הנושא המדובר, עניין משפטי, הוא בתחום התמחותו של בית המשפט, ולכן אין להקיש מהבג"צ המוזכר כי אין להתערב בהחלטות וועדת הבחינות.

    • לגבי ההוצאות שנפסקו- 12.000 ש"ח שה' ירחם ועל מי שעתר לבד בפרט.  לת
      בהצלחה | 05/02/2008 15:50

      • בשביל "פרקטיס" זה כסף קטן. ואילו נבחן משלם מכיסו "רק" שליש.  לת
        כספי | 05/02/2008 15:56