סליחה מראש של ערכתי הגעה לשגיאות בהקלדה...

  • הצעה אישית ללימוד לבחינה במאי 2008, המצ"ב-
    אפי | 23/01/2008 11:51

    לאלה שצריכים להבחן בבחינה הבאה, אני מציין מס' המלצות לשיקולכם: נוכחנו לדעת כי רק ידע אינו משקף הבחינה, נוכחנו עוד לדעת כי תרגול הבחינו בעבר אף יכולים לבלבל- הואיל ובעבר הייתה תשובה אחת נכונה- ציטוט של לשון החוק והפעם היה שונה בתכלית... אני מציע ואת זאת אני אומר מתוך שיחות עם מרצים שונים: יש ללמוד מתוך הספרים השינים של אוקטובר 2007 ואין צורך בקנייה נוספת הואיל ואין שינוי משמעותי. שנית יש לקורא הבחינה האחרונה שוב ושוב ולהבין את המלל שבשאלות ובתשובות, שלישית- רצוי לקרוא את ההשגות ואת העתירות ואת תגובת הלשכה ואת ההחלטות של ביהמ"ש כשינתנו. עוד אוסיף כי רצוי לעיין באר הלשכה בנושא מאמרים וכתב העת- הדנים בכל סוגיות הלימוד על סמך מאמרים הכוללים בתוכם עדכוני חקיקה והפסיקה הרלוונטית. עוד אוסיף כי יש לעשות הכנה מנטאלית כי לא תמיד ניתן ללמוד בכח, אלא להבין המהות. אני זועם על מחשבות שדחסו חומר, הפחידו, ערעור הבטחון של הלומדים ולעניות דעתי רק בכדי לשלם ולהצטרף לקורסים שלהם. עוד נקודה למחשבה עם בעייה אטית גדולה: לאלה שנכשלו והייתה להם חסר רק נקודה או שתיים הייתה המלצה של גלימה, מחשבותץ כי אין צורך לעתור, אלא לשלם ולהצטרף לקורס הבא- הניסיון מראה כי עו"ד המייצגים דואגים לאנטרסים של העותרים שלהם, יתכן כי היו שאלות נוספות שניתן היה לעתור אך לא היו נחוצות לעותרים הספצפיים. הגם שככל שינם עותרים רבים- כך ישנו ליבון מהותי של העתירות ובמיוחד לבחינה הזו. אני חושב ומאמין כי נבחן שעותר מרגיש וודאות גדולה יותר עם סיכוי לא מבוטל, כפי שקרה בהשגות. ואם בהשגות שנתקבלו בסה"כ על 6 שאלות, אזי קל וחומר בעתירות הפעם שלא כמו בעבר. כיום יש סיכוי לא מבוטל על 3 שאלות ואולי על שאלות נוספות בעתירה של עו"ד דוד צורי (שלי). אגב- ש.83 גרסה 1: באתר הלשכה פרסמו התייחסות לשאלה במאמר- אשר מקנה אפשרות להצלחה בעתירה (כי במבחן התשובה הייתה- כי ניתן לפתוח חיסיון באופן גורף באר לסכסיך עו"ד לקוח בעניין כספי ובאתר הלכה נטען אחרת ואף עם התייחסות להלכת ביהמ"ש בנדון כי לא ניתן לפתוח החיסיון באופן גורף וישנם 4 קרטריונים (כמו פיסקת ההגבלה) שביהמ"ש קבע עד להסרת חיסיון בצורה גורפת. לסיכום אומר כי הדיון במבחן, בעתירות בתגובות הלשכה, בהשגות מקנים בהירות ולימוד כשלעצמו. בהצלחה... אני אישית נחוש וגם אופטימי... על הדרך שלי שלא פחות חשוב מהתוצאה (שלמות עם עצמי)

    • סליחה מראש של ערכתי הגעה לשגיאות בהקלדה...  לת
      אפי | 23/01/2008 11:55

      • שלום אפי, אני מעריך את פתיחות הלב שלך בדברים שציינת לעיל אך..
        אלון | 26/01/2008 10:03

        הנסיון שלי היה שונה לחלוטין. למדתי עם המתמחה והגשתי השגות עם גלימה, קיבלתי 3 נקודות וחסרות לי כרגע 2. במאזן השיקולים הכולל החלטתי לא לוותר והגשתי עתירה מנהלית, לאחר לבטים רבים (כספיים בעיקר) וזה נזקף לזכותה של עו"ד בגלימה ששיכנעה אותי לעושת כן. אני, בניגוד לאחרים, לא תולה תקוות רבות בעתירות ואינני מבקש להיקלע למצב שבו אני אגיע לא מוכן לבחינה הבאה ולכן, התחלתי ללמוד עם גלימה והמתמחה- הובטח לי כי במידה ואני עבר את הבחינה אני זכאי להחזר מלא של הכסף ולכן, אני לא ממש מבין על איזה אינטרסים דיברת, אני יוצא נשכר מכל העניין. הערתי היא על מנת להבהיר כי מדבריך השתרברב כי גלימה נוהגת כמו מחשבות ובתור אחד שלמד במחשבות אני יכול להגיד לך שהאבחנה שלך נכונה לגביהם אך זו לא הייתה ההתרשמות שלי מגלימה. בנוסף, לדעתי האבחנה שלך לגבי הבחינה הבאה בפירוש אינה נכונה אבל זו החלטה אישית שלך. כמובן כל זה רלוונטי להתנסות סובייקטיבית- הכי חשוב בהצלחה!

        • לאלון מאפי- קראתי את שכתבת ואני מאחל לך הצלחה. לגבי השגיאות בהקלדה- בגלל שכתבתי מהר.... אכן בחירתך ע
          אפי | 27/01/2008 01:20

          חסרים לי 3 נקודות, ובנתיים אלה הנקודות שהסכימו לדון בהם (2- חלופה א', 35- חלופה ג', 86- פסילה. בעתירה שלי אוסיף את שאלה 83, 27, 73. בכל מקום אני לא משלה עצמי. סוביקטיבית קשה לי להתחיל ללמוד אלא- חודשיים לפני הבחינה.

      • עם כל הרצון, שגיאות הניסוח גורמות לבעיית הבנה.  לת
        חבל | 27/01/2008 00:31