בהצלחה רבה, כמה עיצות והצעה לתגמול חברי

  • בנוגע לעתירות. העתירה הראשונה ב 15.1.08.בים זה נכון לעכשיו תידונה 2 עתירות אחת מהן אני מייצגת בהתנדב
    איטה | 06/01/2008 18:17

    המייצגים שהם הגישו בקשה להקדמת הדיון בעתירה שלהם. אני מניחה שבסופו של דבר בהמ"ש ישאף לאחד את העתירות. מאחלת המון בהצלחה לכל העותרים.

    • בהצלחה רבה, כמה עיצות והצעה לתגמול חברי
      k64 | 07/01/2008 08:06

      א. במידה שהלשכה מנסה להתנער מהדיון או לגרום לביהמ"ש לא לדון - חשוב מאוד להיות מוכנה מעבר לטענות הישירות על השאלות בעתירה (שזה, כמובן, לב העניין) להיות מוכנה לסנגר בלהט על: (1) התנהלותה של הלשכה - באשר היא לא אימצה את המלצותיו הישירות של ביהמ"ש (בג"צ ומנהלי) להכין פתרון מלא של הבחינה ובשלב שלפני מועד הבחינה: מחדלה של הלשכה גרם לתחושת עוול אצל רבים. אם היו מכינים תשובות סדורות (ולא רק מראי מקום) - מן הסתם שהיו מטיבים לבדוק את עצמם ולהמנע מחלק מהשאלות הסתומות/דו-משמעיות/ לוקות בעריכת השפה ומקשות שלא בצדק על הבנת הנקרא. בנוסף, התנהלות ההשגות הייתה הרבה יותר ממוקדת ויעילה. ניתן להסיק מהתנהגותה של הלשכה בעניין: או שזו רשלנות ובמקרה שהייתה מכוונת - רצון לעמימות מטעמים של שליטה.מן הראוי היה שהלשכה הייתה נוהג בכבוד בהמלצותיו של בית המשפט (ולא בהתעלמות/שאננות/היענות מינימום). ב.יש לחשוב גם על ההשלכות השליליות של המצב המשפטי - גם בתיאוריה וגם במעשה - בפרקטיקה וב"חינוך" המתמחים - אשר נגרם כאשר תשובה לא נכונה סוטה מן הנורמה המשפטית. ג. במידת האפשר כדאי להכין חו"ד מומחה נקודתית לשאלה זו או אחרת. די בכך שהאמור במומחה לתחום (סד"א, פלילי, מס שבח וכיוצ"ב).אפשר להסביר שלא הוגשה קודם בגלל הרצון החיובי להמנע משיהוי וכד'. ד. בהשוואה לגופים בוחנים במקצועות אחרים, על לשכת עורכי הדין ועל ביהמ"ש בבוחנו את סדרי מקצוע עריכת הדין, לנהוג במשנה קפדנות: כי האמור במקצוע שנותן את הטון וקובע סדרי דיון ונוהל למחנה כולו. בנוסף, השופטים הם בבחינת מומחים (אין את הסרבול של הידרשות למומחים אחרים) וזחיחות הדעת בהסדרי עריכת הדין סופם שיפגעו גם ברמת השיפוט (אשר אף הוא מושתת על מקצוע זה) ולכן יש מקום להדרשותו של ביהמ"ש לדון. ה. במידה שלא מתאחדים עם העתירות המאוחרות - כדאי שמי מהעותרים יחשפו זה לזה במטרה לעזור את עיקרי טיעוניהם הרלוונטיים.(לגבי מועד העתירה הראשון - יש מקום להחליף מלים עם עו"ד בלושטיין לגבי הטענות המקדמיות של הלשכה בתגובתה). ו. פורום זה הוא אכסניה נכונה לגילוי סולידריות מצד חברים (כן ירבו) אשר יעברו את הבחינה בזכות העתירות מבלי שהיו שותפים ישירים להן - ודיה שמחה לשעתה.

      • בוקר אור, האם את יכולה לומר מה תפקידו של עו"ד בלושטיין? ומה הייתרון
        איטה | 08/01/2008 08:53

        היחסי שלו בכל הקשור לעתירה? האם תוכלי למסור גם את שמו הפרטי. תודה איטה.

      • לאיטה - עוד" ישראל בלושטיין מבעלי פרקטיס.
        k64 | 08/01/2008 16:35

        הוא עותר עם 2 מתלמידיו על 2 שאלות במס שבח מק': 86 (95) ו-88 (93). יש לו טענה די חזקה: בעוד שס' 18 מציין כי החומר לבחינה במיסוי מק' הוא בעקרונות כלליים, השאלות הן פרטניות (בעניין זה דווקא הספר של מחשבות נותן מענה מלא). הדיון שלהם שעתיים לפני שלכן. היתרון הוא בכל שאם הלשכה תשדל לשכנע את השו' עדיאל למשוך את ידיו מהתביעות (הנחת הלשכה, עפ"ר היא נכונה, ששופט יעדיף לחמוק מלדון בתביעות על שאלות בבחינה ולכן היא תנסה להושיט לא פתח לחמוק. מבחינה זאת תוכלי "לגבות ולעבות" את עו"ד בלושטיין (שכנראה "יותקף" ראשון) ואולי אף להוסיף עליו - באורך רוחך ובקריאה להגינות של מי שהיא נקייה מהאנטרס המסחרי (פסילת השאלות תקל מאוד על פרקטיס מול תלמידיהם). למשל, האם יש בידיך את המלצות ביהמ"ש ללשכה שלא יושמו (כפי שפרטתי קודם)? שופט עשוי להתרשם מהעמדה האישית שלך (אם תצליחי להגניב אותה בחן) של מי שכבר הוסמכה אבל חוותה את העוול זה מקרוב. צריך גם לחשוב ולהקנות חשיבות ומשמעות לליקויים של שאלות כמו אלו שאת מייצגת. לדוג', מה ההשלכות על המצב המשפטי ועל האתיקה וכו' - הן למצב עפ"י התשובה של הלשכה (כלומר, בעולם המשפטי של הטקסט) והן למצב בעולם של הבחינה (שרלטנות בניסוח שאלות, עמימות,.. ומכאן הדרך לנורמה של זילות, של פתח לעוולות, של כפל פנים וכד' (זה מעמד כמו בג"ץ, לא לפחד לעורר רגש וחמלה. לשופטים יש מצפון וצריך לשדר אליו, לא רק לראשם הממוסדר).בנוגע לשאלה 2, כדאי לשמוע/לקרוא את עתירתם של האחר/ים. וגם לנסות להשיג חו"ד של משהו מהאקדמיה או שופט במיל'... נו, קל לתת עצות...

    • גיטה - הטובה שבטובות
      שבחיה | 07/01/2008 08:44

      בזמן שעל הפרק היו הערעורים, הייתה חבורה שלמה. אחרי הערעורים - כמט כל מי שעברו התעטפו בגלימה ובשתיקה - ואילו גיטה לא רק הבטיחה להיות ב"סיפור" הזה עד הסוף. היא גם עושה. בראוו!

      • אוי, כוונתי ל-איטה, כמובן.  לת
        שבחיה | 07/01/2008 08:46