יש

  • בחינות מאי 2008
    אמא ל-2 נבחנת אוטוטו | 17/12/2007 11:43

    שלום לכולם , אני בע"ה נבחנת במועד מאי 2008 , לומדץ במחשבות ללא קרס . אמא טריה לילדה 2. יש מישהו בפורום שהוא הורה ויש לו טיפ בשבילי על לימוד לקראת המבחנים ... תודה.

    • יש
      ד"ר ברגר | 17/12/2007 14:26

      ללמוד דיני אישות 20 דקות 5 פעמים ביום ובה בעת להניק. בהצלחה.

    • לאמא הטרייה, כאם ל - 2 ילדים יכולה להמליץ לך שתתחילי ללמוד מוקדם
      איטה | 17/12/2007 18:06

      יותר, כלומר כ - 3 חודשים לפני הבחינה. חשוב מאוד לקרוא פסיקה חשובה והלכות חשובות בכל תחום משפטי כמו לדוג' חבס נ/ חבס במשפחה, ברבי נ' ברבי, קובן וכדומה. לחלק את הזמן "למנות" שפויות של 5-6 שעות כל יום ורק בחודש האחרון ללמוד עד 10 שעות. לצערי אני סיימתי התמחות רק ב-15 לספטמבר ונאלצתי ללמוד 10-12 שעות כל יום כולל סופי שבוע + טיפול בשני ילדים וזה מתיש הן פיסית והן נפשית. חשוב גם לעבור על הספרים לפחות 4 פעמים (ולא מספיק רק פעמיים) כמו כן להקפיד על קריאת סעיפי החקיקה. כדאי לשים לב אם מצויין בספר פס"ד שתקירי את הסיפור של פס"ד כי בבחינה שלנו אוקטובר 2007 היו לא מעט שאלות פסיקה. זהו שיהיה המון בהצלחה.

      • איך עשית את זה איטה ?
        אנא ל-2 נבחנת אוטוטו | 17/12/2007 21:31

        איך עשית את זה?????????!!!!!!!!!!!!!!! הייתה לך עזרה? החזיקו לך את הילדים ? האמת אני מכניסה עכשיו את הגדול בן שנה ושמונה חודשים לגן ונשארת בבית עם הקטנה שבת חודשיים עוד כמה ימים ...אז יהיה לי יותר קל ללמוד ולהתרכז בקריאה ולא סתם לקרוא בלי להבין . שיווווו אני מקווה שיילך לי טוב .

        • לאמא הטרייה, לא הייתה לי עזרה וזה היה מאוד קשה, על כן הצעתי לך להתחיל ללמוד לפני כולם בגלל הקושי להי
          איטה | 18/12/2007 10:49

          אם תזדדקי לעזרה את מוזמנת ליצור קשר באמצעות המייל שלי ittyjac@gmail.com המון בהצלחה.

          • איטה את פשוט מלאך!!!!!!!!!!!!!!!!
            איה | 18/12/2007 23:23

            איטה כמו בעבר גם עכשיו- את מעניקה כוחות ואין אלא רק לומר לך: ישר כוח אישה יקרה!!!

            • איה תודה רבה, אני לא מלאך, רק בת כפר פשוטה שחולקת עם אנשים נהדרים כמוך וכמו
              איטה | 19/12/2007 16:49

              שאר הכותבים בפורים את ה"מסע" הפרטי שלה. בכל אופן איה תודה רבה רבה והמון בהצלחה.

      • איטה היקרה, הייתי מציעה לך לנתח את הסימוכין שניתן על ידי הוועדה
        איילת | 18/12/2007 10:09

        לפני שקופצים למסקנות נחפזות וכן, גם ממליצים על דרך לימוד. אם תשימי לב 10 שאלות בלבד היום על פסיקה נטו, כל שאר השאלות הם שאלות נטו חקיקה או מעט יותר מעורבות. תזכרי שהחוק הוא הבסיס לבחינה הזו ואי ידיעתו או לחילופין ידיעה חלקית מעמידה אותך בסימן שאלה גדול מאוד ואף מאפשרת לך ליפול כמו חברי בבבחינה האחרונה. המלצתי היא תתחילי ללמוד חקיקה בלימוד מוקדם באופן מסודר בכל דרך שתבחרי, אם תרצי המלצות בכיף ולא לשכוח לתרגל המון במיוחד במצב שבו את נמצאת. אין וזה לא ריאלי להגיד לאם שרק ילדה ללמוד 10 שעות ביום זה לא אנושי ואכזרי ויחד עם זאת, זה לא אומר שאת לא יכולה לעבור את הבחינה. עם לימוד מוקדם נכון את יכולה ללמוד שלוש שעות כבר מעכשיו ולאחר מכן 6 שעות ביום. זכרי: החלק החשוב ביותר הוא : חקיקה, לימוד ממוקד ותרגול הם שיביאו את הישועה. שיהיה בהצלחה ואני פה לכל שאלה.

        • איילת היקרה אני מסכימה איתך, לא אמרתי שחלק הארי של הבחינה הינו פסיקה, אולם אם תביטי על הבחינה 10 שאל
          איטה | 18/12/2007 10:47

          בהתחשב בעובדה כי בלחץ באופן טבעי כ - 10 שאלות אנו עלולים לפספס ועוד חלק מהשאלות פשוט מנחשים אזי חשוב לקרוא פסיקה בנוסף לחקיקה שאין כל ספק שזה בהחלט חלק חשוב ועיקרי. יחד אם זאת יש לזכור כי קשה ללמוד את כל החוק הפרוצדוראלי של מדינת ישראל וכמו שהיה בבחינה שלנו שאלות מחוקים איזוטריים ביחס לחקיקה העיקרית. המון בהצלחה.

        • לאיילת -
          שירלי - אוטוטו נבחנת | 18/12/2007 13:22

          אני מתחילה ללמוד מעכשיו בין לבין הטיפול בילדים , קצת מוציא מפוקוס של הלימוד אבל אין מה לעשות זה מה שיש לי כרגע . בכל אופן את ממליצה לקרוא כל ספר 4 פעמים ?! ומה עם הספר הירוק של מחשבות ? כמה פעמים לקרוא אותו ?

          • תשובה לשירלי אוטוטו נבחנת..
            איילת | 18/12/2007 15:58

            הייתי מציעה קודם לרכז את הלימוד אחרת: הספר הירוק אמור לעשות קצת סדר מבחינת הלימוד המוקדם, מנסיון שלי הוא עשה לי נזק ולכן, נטשתי אותו שכן, ההפניה לסעיפי החוק התישה אותי לגמרי ולא היה לי כל כך הרבה זמן. למדתי את סעיפי החוק בלבד ותירגלתי במערכת גלימה עם תוכנית שהוכנה לכל מי שניגש לבחינה הקודמת עם לימוד מוקדם. אחרי שסיימתי את השלב הזה צירפתי את ערכת הלימוד עם הספרים האדומים עם הכחולים ויתרתי לאור המלצה של מלווה אישי (אחד על אחד) שלקחתי ועשיתי בשכל. המשכתי לפתור שאלות במערכת וכך הצלתי את עצמי מלימוד מיותר והקפתי המון חומרים שלא היו בערכת הספרים של מחשבות שרכשתי. התחלתי ללמוד כמעט 4 חודשים קודם ואני ממליצה בחום לכולם לעשות כן, זה חשוב ופחות מלחיץ מהלא נודע.

            • !!!!!!לאיילת
              שירלי | 23/12/2007 14:53

              אני רוצה להבין התחלת ללמוד את כל הספרים שנשלחו בכל דין ??? ואווווווו.....4 חודשים לפני הזמן ? סחטיין .תודה רבה נאמץ את הטיפ.

    • רציתי רק להגיד לך כל הכבוד. אני בחיים לא הייתי מצליחה לעשות את זה
      יעל | 17/12/2007 20:17

      במיוחד שעכשיו אני אמא ומבניה מה עובד עלייך.

      • יעל את תצליחי אין לי ספק, זה בהחלט בה על חשבון המשפחה, צריך הרבה סבלנות אורך רוח ולקחת את תקופת הבחי
        איטה | 18/12/2007 10:50

        כמשהו זמני שנגמר ועובר. בהצלחה.

    • מסדר האחיות
      ד"ר ברגר | 17/12/2007 21:04

      השבח לשם - בלימוד בלתי רצוף עם הפסקות הנקה קצובות - תנובת החלב אינה יורדת. ובאמת, אם תניקו עם סדר דין אזרחי - הילד הופך ליבש. ובסדר דין פלילי - להיפר-עקטיבי, ובחוק בתי המשפט - למרובע. על כן אין קוראין בשעת ההנקה למעט מזמור תהילי- השבח לאל - ובא הגואל.