ראשית אני מאוד מעריך את העבודה הרבה שאת משקיעה ורואים שאכפת לך

  • הערב טוב לכולם שבתי. כמה נקודות למחשבה, ראוי לציין כי זו הבעת דעה
    איטה | 19/11/2007 17:11

    אישית שלי, איש הישר בעניו יעשה, כל אחד שיפעל עפ"י שיקול דעתו, ואנא אל תתנפלו עליי. לעניות דעתי, יש מעט מאוד שאלות שיש להן "עמידה" אל מול הועדה. אני אפרט את השאלות ואת ההנמקות. גרסה 2: שאלה 13 -ההלכה שנקבעה חד משמעית בענייני בוררות ובין היתר בבקשה לביטול פסק בוררות תקופת הפגרה תבוא במניין הימים וזאת כאמור בפס"ד רע"א 7393/04 שנתנה ביום 27.12.05. שאלה 26 - בהסתמך על סעיף 8 לחוק יסוד נשיא המדינה. לא היה נתון בשאלה השלב בו נמצאת הליך ההצבעה אליו מתייחסת השאלה (שלב שלישי או מוקדם יותר) על כן בנוסח השאלה יתכנו 2 תשובות נכונות, א' אותה בחרה הועדה או ג' (זאת כאשר מדובר בהצבעה שלישית). שאלה 28 - לאור סעיף 68 לחוק בהמ"ש ולאור סעיף 70(ד), אף תשובה אינה מספקת חלופה נכונה ודין השאלה להפסל. שאלה 67 - מנוסח השאלה, אך תשובה אינה יכולה לשקף את המצב המשפטי הנכון, לאור ניסוח השאלה. לעניין זה ראו בג"צ 4587/06. שאלה 93 - מועד העסקאות אינו בדרור דיו ויש בו כדי להטעות ולבלבל, כמו כן לא ברור מנתוני השאלה האם מועד ביצוע העסקה השניה 5 שנים לאחר העסקה הראשונה ובמקרה שכזה עומד לו פטור של אחת ל - 4 שנים, ע"כ דין שאלה זו להפסל. זהו אלו השאלות עליהן אני משיגה, זאת לאחר עבודה קשה ומאומצת של בחינת שאלות השגה רבות (הרי קיבלתי 64 כך שהיה לי ה"כבוד" המפוקפק לעבור על כל שאלה בה כשלתי ולבחון אותה לגופה, מכל היבט אפשרי. מחר אני מוסרת את ההשגות שלי ומתחילה ללמוד לבחינה בע"פ, לא נותר לי לאחל לכולכם המון המון בהצלחה, וגם "טיפה" קטנה של מזל:-))). אני כאן לעזרת כולם, אשמח לענות לשאלות לסייע בהשגות.

    • ראשית אני מאוד מעריך את העבודה הרבה שאת משקיעה ורואים שאכפת לך
      יגאל | 19/11/2007 17:25

      מה בנוגע לשאלה 2 גירסה 1 (שאלה 19 גירסה 2) בעניין הפסקת יצוג ע"פתקנה 473 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד - 1984 לעניות דעתי אין חלופה נכונה אשר נוקטת הלשון של חובה להודיע לבית המשפט

      • מצטרפת להערכה הרבה  לת
        תיקי | 19/11/2007 17:33

        • יש סיכוי שנתראה מחר?  לת
          איטה | 19/11/2007 17:37

          • יש לי ספק רב- יש לי עוד שאלה באתיקה ועוד שאלות המיסוי... אח"כ ניסוח - זה ייקח זמן
            תיקי | 19/11/2007 17:43

            כמו השיר של סר ג'ורג' הריסון בתרגום חופשי- הולך לגזול זמן/הרבה זמן יקר/לעשות עבודה טובה כמו שצריך... אז נראה שאהיה כאן ואעבוד על הניסוח אבל- אני אתגעגע לכולכם מחר:)

            • כל כך גאה בך. אבל אמרי איך יכולים לעזור? תני מספרי שאלות נחפש פסיקה
              איטה | 19/11/2007 17:46

              מה שאת רק צריכה.

              • תודה. השאלות מסומנות מטבלת הנימוקים: בסוגריים גרסה 2 ומחוצה להם- גרסה 1
                תיקי | 19/11/2007 17:50

                88(93) 86(95) 85(96) 84(97)

                • שאלה 93 גרסה 2 לתיקי, ראשית בחוק יש 2 הגדרות לדירת מגורים
                  איטה | 19/11/2007 18:14

                  האחת בסעיף 1 והשניה בסעיף 9. השוני העיקרי בהגדרות הוא בכך, שבהתאם להגדרת "דירת מגורים" בסעיף 1 לחוק, די בכך שהדירה תהיה מיועדת למגורים לפי טיבה. לעומת זאת הגדרת דירת מגורים בסעיף 9 לחוק איננה כוללת את המבחן "מיועדת למגורים לפי טיבה". משמע, המחוקק ביקש ליתן הפטור/הקלה רק לדירות המשמשות בפועל או מיועדות לשמש בפועל למגורים. במקרה "פרידמן" בהמ"ש עורך הבחנה בין ההגדרה בסעיף 1 לבין זו בסעיף 9, בעוד שההגדרב בסעיף 1 תיקבע לפי דירת יחיד, מבחן אובייקטיבי, אזי בסעיף 9 לחוק יש לבחון את הצד הסובייקטיבי - משמע האם הדירה אכן משמשת מגורים בפועל. בפרידמן בהמ"ש פסק כי הדירה אכן משמשת למגורים. בנוסף וע 1081/02 עזורי לילך יש סיכום יפה ומעניין בנוגע לסעיף 49ו הקובע תקופת צינון לדירה שהתקבלה במתנה. לגופה של שאלה, בבסיסה השאלה מבלבלת ומטעה, זאת משום שהנתון 5 שנים ניתן לפרשות אחרת מזו של הלשכה כלומר: אם הסב לאחר שנתן לנכד את הדירה במתנה וחלפו 5 שנים אזי לסב יש פטור לפי אחת ל- 4 שנים, פטור רגיל של דירת מגורים מזכה. לכן ניתן לקבל כאן את 2 החלופות, א' או ג'. בהצלחה

                  • תודה; מה כבר אפשר להגיד למי שהוא יותר מ-100% נהדר???  לת
                    תיקי | 19/11/2007 19:03

                • הי תיקי יש לך אולי חומר בנוגע לשאלה 85 גירסה 1?  לת
                  איה | 19/11/2007 20:26

                  • אני עדיין לא הגעתי אליה לעובי הקורה.כשאהיה שם - גם אעדכן אותך:)  לת
                    תיקי | 19/11/2007 20:37

                  • איה בוקר אור, מה המקבילה בגרזסה 2 אנסה לעזור  לת
                    איטה | 20/11/2007 09:23

      • אנסה להסביר, לאחר שבחנתי קרוב ל13 שאלות להשגות ולאחר שהעלתי את הטיעונים
        איטה | 19/11/2007 17:37

        משני טעמים עקריים: האחד כאשר התייעצתי בנוגע לשאלות עם עורכי דין ידועים ובקיאים בתחומם וקיבלתי מהם הסברים והנמקות לפסילה/חלופה בשאלה נתונה וראיתי כי הננמקות מיירות את נימוקי הלשכה ומאיינות אותם, אזי צמצמתי את מס' ההשגות רק לשאלות שהבנתי כי אוכל לעמוד ולתקוף אותן גם בעתירה מנהלית, שנית, נתתי את הנוסח לקריאה לבעלי שהוא בעצמו עו"ד ותיק מאוד. ביקשתי ממנו לשמוע את דעתו והאם הצלחתי לשכנע אותו, בחלק מהשאלות שוכנע וחלק נתן לי הסבר משכנע מדוע נקודת המבט של הלשכה לא בטעות יסודה. על כן, החלטתי לאחר התלבטות רבה, להשיג על מעט שאלות, אבל בידיעה כי שאלות אלו בעלות סיכוי גבוה יותר להשגה וכן מכוונות את הלשכה לנושאים ספציפיים, ולא משיגה ומתפלפלת רק למען ההשגה. נקודה נוספת הינה העובדה כי הועדה יודעת כמה אנשים משיגים בסה"כ, לדוגמא הממוצע להשגות במחזור אוקטובר עומד על 350, עכשיו אם כל 350 ישיגו על 209 שאלות אזי הועדה תצטרך להחליט על אלו שאלות היא דנה. כלומר שאלה X שהשיגו עליה 80 משיגים יהיה קשה להתעלם ממנה, אז המטרה לרכז את השאלות שרובנו טעינו בהן, בכדי לתת סיכוי טוב יותר לקבלת ההשגה ולא להתבזר. אני רוצה להדגיש זו בחירה אישית שלי, זו ההנחה שלי, אני אמשיך לסייע לכל אחד בכל שאלה שרק יבקש. בהצלחה

        • התכוונתי ל - 20 שאלות, ושגיאה שנייה מייתרת. סליחה  לת
          איטה | 19/11/2007 17:39

      • 4 עורכי דין אמרו לי לגבי הנימוקים בשאלה זו כי ניתן לפרש ונראה כי התשובה של
        איטה | 19/11/2007 17:44

        הלשכה נכונה כי זו הפרשנות שלי בלבד = חייב, עו"ד אחר יכול לחשוב אחרת או שופט יכול לחשוב אחרת, כבר היו דברים מעולם, אני חושבת עדיין שיש מקום להשיג על שאלה זו, אך אני לא אעשה זאת. פשוט החלטתי לא להשקיע כל כך הרבה אנרגיה, זהו, את המסלול הזה סגרתי עתה אני אם הפנים לבחינה בע"פ. אמליח בהשגה אהיה מאושרת, לא אצליח פניי לעתירה מנהלית, המון בצלחה. PS אני כאן לעזור, המסלול שסיימתי היה רק לגביי כי אני כבר לא יכולה להתעסק בזה יותר ברמה האישית, אך אשמח לעזור לך ולאחרים.

    • איטה, היכן הגשת בסוף ערעורים ומה דעתך עליהם אם כבר הספקת לקבלם?  לת
      שרונה-אוקטובר 2007 | 19/11/2007 17:58

      • אני מגישה אותם לבד, מנסחת לבד, כותבת לבד, החלטתי בסופו של יום לעשות זאת בעצמי  לת
        איטה | 19/11/2007 18:15

        • לאור התגובות שהיו כלפיי החלטתי להמנע מהבעת דעתי כל כותבי ההשגות
          איטה | 19/11/2007 18:21

          לשאלתך, קיבלתי קראתי והחלטתי לכתוב בעצמי.

    • עמית/איטה, אני מאחלת לך ה צ ל ח ה . והמון תודה, על הכל, סייעת לי בכל תחום-רבות.  לת
      זיו | 19/11/2007 18:30

    • אני מאוד רוצה לשוחח איתך היום ולפני שאת נוסעת לכנס מחשבות.
      מוטי | 20/11/2007 08:37

      חיפשתי את הטלפון שזכרתי שרשמת. אך כנראה ש"שיגעו" אותך ומחקת את המספר. המייל שלי moti1383@012.net.il שוחחתי גם אם מחשבות בקשר לפגישה היום. ייתכן מאוד שחבל לך על הנסיעה. כמו"כ התייעצתי רבות עם שופט בימ"ש מחוזי בקשר לערעורים ובקיצור אני מאמין שיש לי מה לתרום ו/או לשנות כיוון חשיבה. ובהחלט אשמח לשתף אותך בהם. את בהחלט ראויה לכך. ע"כ שלא שמרתי את המספר שלך עכשיו אני משלם!!! אודה לך מאוד באם תשלחי לי במייל את המספר או!! את כתובתך ואמסור לך את המספר שלי. תודה מוטי