מענה לאילת

  • דוח תעבורה מסוג מסירה ביד
    אילת | 29/08/2010 10:29

    שלום, לפני 3 חודשים הגיע שליח לביתי ומסר לי בקשה לתשלום דוח מלפני 10 שנים. מעולם לא קיבלתי בדואר בקשות לתשלום הדוח המדובר ובשיחות ברור עם המרכז לגביית קנות בירושלים התברר לי שהכתובת שרשומה במחשבם שגויה. לטענתם מאחר ומדובר בדוח מסוג מסירה ביד אין המשטרה מחוייבת לשלוח לי תזכורות. מאחר ואני לא זוכרת את המקרה ביקשתי הוכחה לכך שאכן מדובר בדוח שנמסר לי ביד. המשטרה שלחה לי העתק של הדוח כאשר בחתימת המקבל רשום נמסר ביד ולא מופיעה חתימתי. מה עליי לעשות על מנת לפעול לבטול הדוח? תודה

    • מענה לאילת
      שולמית | 29/08/2010 19:35

      נכון שקשה שלחזר מה קרה לפני 10 שנים. דוחות שנמסרו ביד קשה לבטל . הייתי מציעה לך לבדוק אם הרכב שמספרו רשום בדוח היה בבעלותך או השתמשת ברכב זה בתקופה בה נרשם הדוח ואם המקום בו נרשם הדוח הוא מקום שסביר שהיית בו. אם המענה לשאלות אלה הוא בחיוב לא נראה לי שיש לך מה לעשות

    • הקנס התיישן,אלא אם הם יכולים להוכיח שנקטו פעילות
      אסף מירוז, עו"ד | 30/08/2010 00:38

      גביה אחת לשלוש שנים לפחות! לפי סעיף 10 לחוק סדר הדין הפלילי, עונש על עבירה מסוג זה מתיישן אחרי 3 שנים. לפי סעיף 229 (ח2),מי שלא שילם את הקנס עד המועד שנקבע, רואים אותו כאילו הורשע בביהמ"ש ונגזר עלין הקנס. לכן,ממועד זה מתחיל מרוץ ההתיישנות. המסנקה מאלו שבכפוף לאמור בכותרת הקנס התיישן. אין חשיבות אם חתמת על קבלת הדוח, או שהשוטר רשם שהוא מסר לך אותו ביד. בהצלחה וסעי בזהירות.

      • שאלה נוספת
        אילת | 30/08/2010 08:24

        תודה על תשובתך, העניין הוא שבמשטרה טוענים שדוח מסוג מסירה ביד אינו מחייב שליחת תזכורות ולכן לא חלה עליו התיישנות. זה לא נכון?

        • הוראות החוק הן ברורות
          אסף מירוז, עו"ד | 30/08/2010 16:45

          עבודת המסירה ביד של הדוח אינה רלבנטית. בכפוף למה שכתבי, הדוח התיישן אחרי שלוש שנים.

          • עוון או חטא?
            אילת | 30/08/2010 20:07

            האם לא חל תיקון שמגדיר את כל עבירות התעבורה כעוון ולא חטא ולכן תקופת ההתיישנות עליהם 10 שנים ולא 3? תודה

            • עבירות תעבורה הן חטא
              אסף מירוז, עו"ד | 31/08/2010 16:13

              ואפילו אם היו עוון, העונש בגינן היה מתיישן כעבור חמש שנים!

              • לעו"ד מירוז:מבקשת להפנות לתיקון 51 לפקודת התעבורה
                שולמית | 31/08/2010 22:27

                וגם לרע"א10200/07 מנצורי טחורש נ' מדינת ישראל. אשמח אם תוכל להבהיר

                • תגובה
                  אסף מירוז, עו"ד | 04/09/2010 11:43

                  תודה רבה על ההפניות. קראתי אותן. אכן, לפי הפסיקה (אומנם כאוביטר ולא כרציו) נחשבות עבריות התעבורה לעוון. יחד עם זאת, בשים לב לכך שהעבירה לכאורה נעשתה בסמוך לתיקון 51 לפקודה, יש לבדוק אם נעשתה לפניו או אחריו. אםנעשתה לפני שהתיקון נכנס לתוקף היא התיישנה. אפילו, אם נעשתה אחריו, ועדיין לא חלה עליו התיישנות ניתן לתקוף את המרכז לגביית קנסות ואגרות בעניין זה בטענות של חוסר תום לב בהליכי גבייה, הגנה מן הצדק/חוסר צדק וכו'. לפיכך, אני בדעה שדין דרישת תשלום זו היא ביטול (או לפחות הפחתה ממשמעותית), ושיש סיכוי סביר להשיג זאת.