משמעות בדיקת מאפינים במשפט שכרות

  • ינשוף - נהיגה בשכרות
    איתן | 25/08/2010 18:18

    עד כמה בדיקת מאפיינים תקינה יכולה לעזור במקרה של משפט תעבורה על נהיגה בשכרות? (המכשיר הראה תוצאה גבוהה בהרבה מהסף המשטרתי) האם אין עילה לספק סביר?

    • משמעות בדיקת מאפינים במשפט שכרות
      עו"ד אנושי אלי | 25/08/2010 20:03

      איתן, צר לי אבל בדיקת המאפינים כאשר יקיימת בדיקת ינשוף, הפכה לבדיקה שכל מטרתה להכשיל את החשוד, שכן איש לא מתיחס אליה החיוב ואם היא תקינה ואם היא בעיתית הרי היא תוספת לינשוף, במקרים בהם היא תקינה התביעה מצביעה רק על בדיקת הינשוף או בדיקת הדם. נכון שבמקרי קיצון גבוליים ניתן להשתמש בבדיקה להראות שהאשם לא היה שיכור או על בעיתיות במכשיר, אך הבדיקה כבדיקה אינה עומדת במישור שווה עם בדיקה מדעית והיא מקובלת פחות. אם אכן הינשוף מצא אותך שיכור העמד עו"ד והתכונן למשפט. בהצלחה, עו"ד אלי אנושי - מנהל פורום תעבורה.

    • תשובה
      עו"ד | 25/08/2010 20:04

      לצורך תשובה אני יתן לך דוגמא, נניח שנינו מגישים ראיות, אתה מביא בדיקת מאפיינים ואני לצורך העניין מביא בדיקה מדעית, ברור שמשקל בדיקה מדעית גבוהה יותר מבדיקה שלא מדעית, מקווה שענית לך על תשובה. אין להתייחס לאמור בתשובה זו כאל תחליף לייעוץ משפטי אצל עורך דין תעבורה

      • אך אם הבדיקה התבצעה שלא ע"פ הנהלים?
        איתן | 25/08/2010 20:20

        ביצוע בדיקת המאפיינים בוצע אחרי בדיקת הינשוף,בניגוד לנהלים. (הרי השוטר אמור להיות אובייקטיבי בעת ביצוע בדיקת המאפיינים ולא מושפע מתוצאות מכשיר הינשוף). האם במקרה כזה,מה גם שבדיקת המאפיינים היתה תקינה כאמור ישנו איזשהו פתח לפקפק באמינות המכשיר? (שגם ככה זה לא חדש שכל שני וחמישי יוצא פסק דין אחר לגבי אמינותו)