מבקש יעוץ לגבי נסיעה על מעבר חציה ומצלמה שצילמה

  • מבקש יעוץ.מצלמה בנסיעה על מעבר חציה עם רכב דו"ג.
    תומר | 25/08/2010 10:53

    שלום שמי תומר בבעלותי אופנוע מספר שנים. כידוע ישנן צמתים בעיתיות שלא "קוראות" או "מרגישות" את משקל האופנוע והתוצאה שרמזור בצומת פשוט לא מתחלף. בתאריך24.8.10 בשעת לילה מאוחרת נאלצתי לעבור צומת ע"ג מעבר חציה (באור ירוק של הולכי רגל), בשעת לילה שאין כלל מכוניות בכביש ולכן הרמזור לכיוון נסיעתי לא מתחלף כלל. לאחר שניסיתי מספר מסלולים ללא הועיל החלטתי שהדרך הבטוחה ביותר שבאפשרותי לחצות את הצומת בבטחה שלא ברמזור אדום היא דרך מעבר החציה של הולכי הרגל. וזאת לאחר קרוב ל 15 דקות של נסיונות כושלים בנתיבים שונים. עברתי עם האופנוע בנסיעה איטית ע"ג מעבר החציה באור ירוק כמובן תוך זהירות מירבית. באחד ממסלולי התנועה היתה מותקנת מצלמת אור אדום, שלא פסחה עלי שנסעתי באיטיות על גבי מעבר החציה. נאלצתי לסכן את חיי ולנסות לעבור את הצומת בבטחה בלא שום ברירה אחרת! אנא תגובתכם לאפשרויות העומדות בפני. -- תודה מראש תומר לפיד

    • מבקש יעוץ לגבי נסיעה על מעבר חציה ומצלמה שצילמה
      תומרלפיד | 25/08/2010 11:01

      שלום שמי תומר בבעלותי אופנוע מספר שנים. כידוע ישנן צמתים בעיתיות שלא "קוראות" או "מרגישות" את משקל האופנוע והתוצאה שרמזור בצומת פשוט לא מתחלף. אתמול בתאריך24.8.10 בשעת לילה מאוחרת נאלצתי לעבור צומת ע"ג מעבר חציה (באור ירוק של הולכי רגל), בשעת לילה שאין כלל מכוניות בכביש ולכן הרמזור לכיוון נסיעתי לא מתחלף כלל. לאחר שניסיתי מספר מסלולים ללא הועיל החלטתי שהדרך הבטוחה ביותר לחצות את הצומת בבטחה שלא ברמזור אדום היא דרך מעבר החציה של הולכי הרגל. וזאת לאחר קרוב ל 15 דקות של נסיונות כושלים בנתיבים שונים וכיוונים שונים. עברתי עם האופנוע בנסיעה איטית ע"ג מעבר החציה באור ירוק של הולכי הרגל כמובן תוך זהירות מירבית. באחד ממסלולי התנועה היתה מותקנת מצלמת אור אדום, שלא פסחה עלי שנסעתי באיטיות על גבי מעבר החציה שנאלצתי לסכן את חיי ולנסות לעבור את הצומת בבטחה בלא שום ברירה אחרת! אנא תגובתכם לאפשרויות העומדות בפני.מה צפוי להיות...האם שופט בבית משפט יתחשב בנסיבות?

      • עליך להוכיח את טענתך בבית המשפט על מנת שיתחשבו בכך, כגון מה רואים בצילום ומצב החישנים.  לת
        עו"ד אנושי אלי | 25/08/2010 20:07

        • ואיך עושים זאת
          תומר | 25/08/2010 21:59

          הצילום יוכיח כי אני עברתי על המעבר חציה ויש מצב טוב שיראו כי אין מכוניות כלל.+ השעה.איך מוציאים ומאיפה את מצב החישנים?האם זה מחייב עו"ד?

        • ואיך עושים זאת
          תומר | 25/08/2010 22:00

          הצילום יוכיח כי אני עברתי על המעבר חציה ויש מצב טוב שיראו כי אין מכוניות כלל.+ השעה.איך מוציאים ומאיפה את מצב החישנים?האם זה מחייב עו"ד?

        • תשובה
          עו"ד | 26/08/2010 00:52

          במצלמה יש חיישן שמצא אחרי קו עצירה (בערך מטר), ברגע שאתה עולה, מתבצע צילום ראשון, כמה שניות לאר מכן מתבצע צילום שני שמראה שאכן נכנסת לצומת.

          • כן בודאי העניין שלא נכנסתצי לצומת
            תומר | 26/08/2010 09:21

            לא נכנסתי לצומת! ומה שיראו בתמונות זה נסיעה ע"ג מעבר חציה ממדרכה למדרכה.האם בכלל ישלח דוח במצב כזה?איך אם בכלל אני יכול להשיג הוכחה שהחישנים בצומת לא מזהים אופנוע והרמזור לא מתחלף?תודה.

            • תשובה
              עו"ד | 26/08/2010 11:54

              יש עבירה של נהיגה על מדרכה שלא לשם חצייתה, כמדומני 2 נק' ו 250 ש"ח, לשאלתך אם ישלחו דו"ח, אז תראה קודם על מה הדו"ח ואולי כדאי במצב כזה לשקול לקיחת עו"ד לתעבורה כמו שמציע החבר פה.

            • כל הכבוד לזהג הנהיר
              דוד, מתנדב בתנועה | 28/08/2010 06:23

              אם הייתי התובע במשפט נגדך הייתי עושה ממך קרקס. אתה מספר שהחיישנים לא גילו את האופנוע לצורך מתן אור ירוק אבל כן גילו אותו לצורך צילום איפה המצאת שטות כזאת? על מי אתה מנסה לעבוד? אח"כ אתה מספר שהדרך היחידה הבטוחה לעבור היתה על מעבר החציה ובאותו משפט אתה מספר שלא היו מכוניות נוספות בצילום כך שאין עדים שבכלל היית שם, פרט לצילום. אח"כ אתה רוצה שאאמין לך שהיית שם 15 דקות. אני מאמין שהיית שם כ- 15 שניות. אז בוא ואספר לך משהו: בנהוג הוא שרוכבי האופנועים חוצים צמתים על גבי מעברי החציה, לפעמים תוך התחזות להולכי רגל על ידי כך שהם מוליכים את האופנוע/קטנוע בהליכה לצידו. זו עבירה שדו"ח בצידה. אני מבין שאתה עדיין לא בטוח שצולמת. אם צולמת, שלם את הדו"ח, למד את הלקח ותבוא בטענות רק אל עצמך. דרך אגב, בבית המשפט לא כולם אידיוטים. אל תנסה לעבוד על בית המשפט.

          • מה העבירה המיוחסת פה?
            תומר | 28/08/2010 19:35

            מה צפי העונש הרי בצילומים יראו נסיעה ברורה ע"ג מעבר החציה.מה העבירה המיוחסת?האם שופט בבית משפט יתחשב בנסיבות?

      • אם אתה מעדיף להאבק בדו"ח ברצינות - פנה לעורך דין.  לת
        עו"ד אנושי אלי | 26/08/2010 08:52