התנהגות השוטר לא מקובלת

  • דוח לא הוגן
    ציפי | 24/08/2010 22:59

    שלום לכולם בתאריך 6.11.08 נסעתי בכביש רהט- גבעות בר במהירות המותרת. עקפתי אוטו כאשר ממולי הגיע רכב ולכן האצתי את נסיעתי במטרה לחזור אל הנתיב שלי. כל זאת היה בכביש דו סיטרי עם קו מקוקו. לאחר הסיבוב שלפני הישוב,בעודי מאטה, עמדה ניידת מן הצד הנגדי (!!!) של הכביש, כאשר הבחנתי בדמות חוצה את הכביש. לאחר כמה רגעים הבחנתי שזהו שוטר והא עצר אותי בצד. הוא שאל אותי מדוע אני נוסעת מהר (112 קמ"ש לפני הפחתה) והסברתי לו את הסיפור. השוטר לא קיבל את הסברי בטענה שהוא לא ראה אותי עוקפת. הסברתי לו שלא היה לו שדה ראייה מכיון שזה היה בסיבוב והוא עצמו אמר שראה אותי בתהליך של האטה . הוא אמר שהוא לא מאמין ואיים עליי שאם אני חוזרת על גירסתי זו הוא לוקח לי את הרשיון. לאחר מכן שאל אותי מה יש לי לומר כדי שיוכל לרשום בדוח אז שוב חזרתי על דברי אז הוא טען שהוא לא ראה ולכן לא רושם את זה בדוח. בסופו של דבר הוא רשם , במקומי, בדוח שאני אמרתי ש"אין לי מה להגיד". בנוסף הוא לא אמר לי שאני לא מחוייבת לחתום על הדוח ולכן גם חתמתי עליו. מבירורים שעשיתי לאחר מכן: 1. אסור היה לו לעצור אותי כלל מהצד הנגדי של הכביש . 2. אסור היה לו לאיים עליי שייקח לי את הרישיון אם לא אשתוק. 3. אסור בהחלט היה לו לרשום תוכן שונה מדברי בעמודה של "דברי הנהג". בהתחשב שהיו לי עברות קודמות, האם יש לי סיכוי במשפט?

    • התנהגות השוטר לא מקובלת
      דוד, מתנדב בתנועה | 25/08/2010 00:31

      יחד עם זאת, הדו"ח לא ייפול בגלל ההתנהגות שלו. לידיעתך: את דברי הנהג את רשאית לרשום בעצמך.

    • דו"ח מהירות
      עו"ד אנושי אלי | 25/08/2010 00:42

      ציפי, על פי תאורך השוטר התנהג שלא כנדרש ונדמה שעשה הכל להבטיח את ההודאה באשם גם אם לא היה כזה... . אולם, מגיעים להוכחות בדיון משפטי רק עם אין ברירה אחרת או שבאמת את זכאית, על פי מה שכתבת יתכן והשוטר קלט אותך במהלך העקיפה ואז נכונה טענתו - אולם אם לא יכל כלל לראות אותך הרי שמשהו לא מריח טוב ונוסיף לזה את התנהגותו, יש חשש הדו"ח אינו במקומו. אני מסכים עם הקביעה שהתנהגות השוטר לבדה לא תוציא אותך זכאית - רק העובדות בשטח לגבי העבירה עצמה. בכל מקרה תחשבי לפני שאת פועלת ואם כן אזי רק עם עו"ד. בהצלחה, עו"ד אלי אנושי - מנהל פורום תעבורה.

      • תודה על התגובה המהירה
        ציפי | 25/08/2010 08:17

        האם אני יכולה להוכיח שהוא לא ראה אם אני אצלם את המקום ואביא אותו לבית המשפט? האם קבילה הטענה בבית המשפט שלמרות שיכול להיות שעברתי את המהירות המותרת, זה היה כתוצאה משיקול דעת של לעשות תאונה או להאיץ על מנת לחזור לנתיב שלי? אם כל האמור לעיל לא קביל, מה יקרה עכשיו, אחרי שנתיים וחודש לפני המשפט, אם אבטל את המשפט?

        • את במלכוד אמיתי
          אבי | 25/08/2010 09:48

          אם תאמרי במשפט כי היית צריכה להאיץ על מנת להמנע מתאונה את עלולה למצוא את עצמך מואשמת, על פי הודאתך, בנהיגה לא זהירה או לחילופין בעקיפה בדרך לא פנוייה. אני לא יודע מה יחשוב השופט ומה נחשב בעינו עבירה חמורה יותר. מה שכן את יכולה לשקול, הוא הודאה באשמה או חזרה מכפירה עוד לפני המשפט ולהגיע לאיזשהו הסדר טיעון עם התובע (הם אוהבים את זה מאוד כי הם נמדדים על הרשעות ולא על חומרת עונשים) שבה תסכימו יחד על עונש מינימלי של נגיד 750 ש"ח קנס ושלילה של חודש עד שלושה על תנאי (מהירות) לשנה אין לי תשובה יותר טובה לתת לך וזו כמובן לא עצה משפטית.

          • עוד שאלה
            ציפי | 29/08/2010 11:58

            אם מצאתי שבדוח השוטר רשם שהיה עד ראיה לדוח וגם שם של מישהו אבל בפועל לא היה אף אחד איתנו. האם ניתן לערער את אמינותו?

            • ממצאים חדשים!!!
              ציפי | 30/08/2010 20:09

              היום עברתי ליד המקום בו עצר אותי השוטר וגיליתי שהוא במרחק של בערך 20 מטר מקו מתח גבוה. מה המרחק המותר לניידת שעובדת עם דבורה להיות ממתח גבוה?