וואי וואי, זה לא שם לי שורות חדשות - נסיון נוסף

  • שאלה על 28 ב', "אני לא כמו כולם"...
    אסף | 16/08/2010 13:31

    היום קיבלתי דו"ח משטרתי לפי תקנה 28 ב', שימוש בטלפון ללא דיבורית קבועה. קראתי בעיון רב (!) את השרשורים המופיעים בפורום בנושא, ואני יודע ש"שימוש" פירושו החזקה ולא בהכרח דיבור.אבל מה אם אני לא כמו כולם?אני לא החזקתי את הטלפון ביד. למעשה, במקרה, ישבתי עליו (הוא היה מונח על הכיסא ולא שמתי לב, מצאתי אותו שם כשניסיתי להראות לשוטר שאין שיחות יוצאות או נכנסות). יש לי דיבורית קבועה לרכב וכאמור, לא השתמשתי בטלפון. הדו"ח ניתן לי על ידי שוטר אשר תודרך על ידי תצפיתן שהיה מוצב 60 מטר לפני כן בקרבה לכביש. כל תיאור הנסיבות בדו"ח הן של השוטר מתאר איך הוא זיהה את הרכב לפי הוראות התצפיתן ועצר אותי בלי לנתק קשר עין. התצפיתן רשום כעד אבל "עדותו" לא מופיעה בדו"ח.---במקרה (אבל אל תתנפלו עלי, זה לא כדי להתחכם) מי שערכה את הדו"ח ומספרת על נסיבות המקרה היא שוטרת שהיתה בניידת ולא עצרה אותי, אבל היא מספרת בגוף ראשון על איך שהיא עצרה אותי - מי שעצר אותי היה השוטר שאיתה בניידת - אם היא תוזמן לעדות היא תשקר אם תאמר שמה שכתוב הוא מה שהיה. סתם מעניין אותי טכנית אם זו עילה לביטול דו"ח, כי חוץ מזה שבאמת לא עשיתי שום דבר, אני גם באמת לא מעוניין לשלם את הדו"ח וכל אמצעי יהיה מוצלח בעיני.---בכל אופן, עכשיו אני לא יודע מה לעשות. מצד אחד, לתצפיתן (לא ראיתי איפה הוא היה ממוקם) היה מן הסתם שדה ראיה טוב, כי זה היה מארב מכוניות מתוכנן לצורך תפיסה על עבירה זו (נעצרו בערך עשר מכוניות בזמן ה"חוויה" שלי). מצד שני, לא עשיתי כלום, הוא לא יכל לראות את הטלפון שלי ביד כי הוא לא היה ביד, הוא לא יכל לראות את הטלפון שלי על הכסא כי ישבתי עליו ואפילו לא ידעתי את זה, כך שגם אם זו עבירה, אין עליה שום עדות. יש לי דיבורית קבועה ברכב ולא השתמשתי בה כי לא היתה שיחה.מה עושים? אני מאוד מסכים עם החוק - בכל מקרה עם המטרה של החוק ועם העובדה שכנראה אין ברירה וחייבים להתייחס לכל החזקה של הטלפון כאל "שימוש" לצורך החוק. אני גם שונא את הבהמות שמדברים ומזגזגים בין אם הם עם דיבורית ובין אם הם בלי. אבל מבחינתי, מישהו הפיל עלי תיק של 1000 ש"ח סתם מהשמים, בלי שיש לאף אחד כוונת זדון, אבל שלא בצדק. איך אני יוצא מזה? לא בא לי להרכין ראש ולהגיד "מה לעשות, תפסו אותך אז תשתוק" כי לא עשיתי את זה - גם 1000 ש"ח וגם נקודות כי מישהו טעה? ואיך אני יכול להראות לבית המשפט שמישהו טעה - אנשים טועים, לא? אבל איזה כלים יש לבית המשפט להכריע אם יש כאן טעות אנוש, או שאני מצטרף לאותו עדר בהמות שצריך לשלם, לשתוק, ולהודות על המזל שהוא לא היה מעורב בתאונה??לגבי הרקורד שלי - הוא "כמעט" נקי - לא היה לי כלום בעשר השנים האחרונות *חוץ* מזה שתפסו אותי נוהג עם רשיון שפג תוקפו (כי שהיתי תקופה ארוכה בחו"ל) לפני כשלש שנים.אשמח לכל עצה!

    • וואי וואי, זה לא שם לי שורות חדשות - נסיון נוסף
      אסף | 16/08/2010 13:36

      ראיתי שההודעה שלי יצאה בלי שורות חדשות והכל נראה מאוד מעורבב, אז אני מנסה שוב...היום קיבלתי דו"ח משטרתי לפי תקנה 28 ב', שימוש בטלפון ללא דיבורית קבועה. קראתי בעיון רב (!) את השרשורים המופיעים בפורום בנושא, ואני יודע ש"שימוש" פירושו החזקה ולא בהכרח דיבור.אבל מה אם אני לא כמו כולם?אני לא החזקתי את הטלפון ביד. למעשה, במקרה, ישבתי עליו (הוא היה מונח על הכיסא ולא שמתי לב, מצאתי אותו שם כשניסיתי להראות לשוטר שאין שיחות יוצאות או נכנסות). יש לי דיבורית קבועה לרכב וכאמור, לא השתמשתי בטלפון. הדו"ח ניתן לי על ידי שוטר אשר תודרך על ידי תצפיתן שהיה מוצב 60 מטר לפני כן בקרבה לכביש. כל תיאור הנסיבות בדו"ח הן של השוטר מתאר איך הוא זיהה את הרכב לפי הוראות התצפיתן ועצר אותי בלי לנתק קשר עין. התצפיתן רשום כעד אבל "עדותו" לא מופיעה בדו"ח.---במקרה (אבל אל תתנפלו עלי, זה לא כדי להתחכם) מי שערכה את הדו"ח ומספרת על נסיבות המקרה היא שוטרת שהיתה בניידת ולא עצרה אותי, אבל היא מספרת בגוף ראשון על איך שהיא עצרה אותי - מי שעצר אותי היה השוטר שאיתה בניידת - אם היא תוזמן לעדות היא תשקר אם תאמר שמה שכתוב הוא מה שהיה. סתם מעניין אותי טכנית אם זו עילה לביטול דו"ח, כי חוץ מזה שבאמת לא עשיתי שום דבר, אני גם באמת לא מעוניין לשלם את הדו"ח וכל אמצעי יהיה מוצלח בעיני.---בכל אופן, עכשיו אני לא יודע מה לעשות. מצד אחד, לתצפיתן (לא ראיתי איפה הוא היה ממוקם) היה מן הסתם שדה ראיה טוב, כי זה היה מארב מכוניות מתוכנן לצורך תפיסה על עבירה זו (נעצרו בערך עשר מכוניות בזמן ה"חוויה" שלי). מצד שני, לא עשיתי כלום, הוא לא יכל לראות את הטלפון שלי ביד כי הוא לא היה ביד, הוא לא יכל לראות את הטלפון שלי על הכסא כי ישבתי עליו ואפילו לא ידעתי את זה, כך שגם אם זו עבירה, אין עליה שום עדות. יש לי דיבורית קבועה ברכב ולא השתמשתי בה כי לא היתה שיחה.מה עושים? אני מאוד מסכים עם החוק - בכל מקרה עם המטרה של החוק ועם העובדה שכנראה אין ברירה וחייבים להתייחס לכל החזקה של הטלפון כאל "שימוש" לצורך החוק. אני גם שונא את הבהמות שמדברים ומזגזגים בין אם הם עם דיבורית ובין אם הם בלי. אבל מבחינתי, מישהו הפיל עלי תיק של 1000 ש"ח סתם מהשמים, בלי שיש לאף אחד כוונת זדון, אבל שלא בצדק. איך אני יוצא מזה? לא בא לי להרכין ראש ולהגיד "מה לעשות, תפסו אותך אז תשתוק" כי לא עשיתי את זה - גם 1000 ש"ח וגם נקודות כי מישהו טעה? ואיך אני יכול להראות לבית המשפט שמישהו טעה - אנשים טועים, לא? אבל איזה כלים יש לבית המשפט להכריע אם יש כאן טעות אנוש, או שאני מצטרף לאותו עדר בהמות שצריך לשלם, לשתוק, ולהודות על המזל שהוא לא היה מעורב בתאונה??לגבי הרקורד שלי - הוא "כמעט" נקי - לא היה לי כלום בעשר השנים האחרונות *חוץ* מזה שתפסו אותי נוהג עם רשיון שפג תוקפו (כי שהיתי תקופה ארוכה בחו"ל) לפני כשלש שנים.אשמח לכל עצה!

      • מה אפשר לעשות?
        עו"ד אסף מירוז | 16/08/2010 19:00

        אסף שלום יש אפשרות לנהל את המשפט באופן עצמאי. הקושי בכך הוא שמי שלא יודע, עלול לשות טעויות ולהיות מורשע, אפילו אם הוא לא עבר את העבירה שמיוחסת לו. בכל מקרה תידרש להתייצב בבית הדין שבחומו בוצעה העבירה, פעמיים לפחות. ייצוג ע"י עו"ד יעלה הרבה יותר מגובה הקנס, ואי אפשר להבטיח תוצאה. מאידך, זה יכול לחסוך לך את הנקודות ואת הרישום של ההרשעה. יחד עם זאת, קח גם בחשבון שבכל מקרה שתורשע, ביה"ד לא כבול לקנס המקורי, והוא יקבע את עונשך לפי הטיעונים לעונש ושיקול דעתו. לשלם זו אפשרות מאוד מעצבנת עבור מי שבטוח שהוא לא עבר את העבירה. תחליט לפי שיקול דעתך. רצוי שבשלב ראשון תעלה לפורום או תשלח במייל סריקה של הדוח, בשביל שאפשר יהיה לתת הערכה ראשונית בלבד של הסיכויים. בהצלחה וסע בזהירות

        • אעלה סריקה בעוד כשעה וחצי
          אסף | 16/08/2010 19:08

          תודה על כל העצות עד כה!עו"ד מירוז - מה דעתך על מה שכתב דוד כתגובה? האם יש סיכוי לבטל במהירות ללא הגעה לבית משפט?בכל מקרה, אני מעדיף לשלם לעו"ד ולא למדינה, העו"ד לפחות יקבל את זה בצדק מסוים. ובנוסף, להיות מורשע במשהו שלא עשיתי בכלל לא מתאים לי. כמובן שהכל תלוי בפרופורציות (אם בכלל ניתן להעריך).

        • סריקת הדו"ח + טקסט
          אסף | 16/08/2010 21:19

          מצורפת סריקת הדו"ח מינוס קצת פרטים אישיים. אשמח לכל עצה. להלן הטקסט של הדוח שפיענחתי אחרי מאמצים, יחי נייר הקופי המשובח של משטרת ישראל! תיאור העובדות נהגת ברכב הנ"ל ובעת שהרכב היה בתנועה השתמשת בטלפון שלא באמצעות דיבורית בניגוד להנחיות סעיפים תקנה 28 (ב) לתקנות התעבורה סמל הסעיף 6577 נסיבות מיוחדות של המקרה: כשאני מחוץ לניידת מספר ------- כשאני במרחק של כ- 60 מטר מהתצפיתן כשאני מביט לעבר כלי רכב הנע לעברי מכיון צפון לדרום, עצרתי את הרכב מספר רשוי ------- כשהנוהג בו [השם שלי]. הרכב נעצר על פי הנחית התצפיתן [שם התצפיתן] שהיה מוצב כ-60 מטר ושמסר לי בקשר את מספר הרכב ואת צבעו ותיאורו וציין בפני שנהג הרכב השתמש בטלפון תוך כדי נסיעה. וידאתי עם התצפיתן שהרכב שעצרתי הינו הרכב שביצע את העברה והתצפיתן אישר. קשר עין רציף עם התצפיתן והרכב שנעצר. לבדו ברכב דברי הנהג: לא דיברתי בטלפון, תסתכלו בטלפון לראות את השיחות. יש לי דיבורית נייחת באוטו, לא יצאו ונכנסו שיחות בשעה וחצי האחרונות ואני אפילו לא יודע להוכיח לכם את זה. סתם תפסתם אותי ולא עשיתי שום שיחה

          • הדוח
            עו"ד אסף מירוז | 17/08/2010 11:51

            אסף שלום קראתי את הדוח (לפי הפענוח שלך), ונראה לי ממנו שמצבך לא טוב. בתגובת הנהג אתה אומנם מכחיש שדיברת, אבל אתה לא מכחיש שימוש. כידוע העבירה היא שימוש ולאו דווקא דיבור. בהנחה שבמזכר שכתב התצפיתן יש תיאור שהוא ראה אותך מחזיק את הטלפון ביד, נראה שהתיק די סגור נגדך. בתנאים אלה, גם לא תיוושע מכך ששוטר אחד ראה את העבירה ושוטר שני רשם את הדוח, כל עוד אין ספק בזיהוי, נשמר קשר עין וכו'. יחד עם זאת, ניתן לשקול אפשרויות נוספות עבורך. לצורך כך נדרש ייעוץ פרטני מעבר להתכתבות בפורום. בהצלחה וסע בזהירות.

            • "דברי הנהג"
              אסף | 17/08/2010 14:19

              תודה על המשוב, אסףאכן זה הציטוט שלי אבל דבר שצריך להביא בחשבון (ואין לי מושג איך בית המשפט יכול להעריך את זה) זה שהפעם הראשונה שהבנתי שמאשימים אותי ב"שימוש" בטלפון זה כשקראתי את הדו"ח. כאשר השוטר עצר אותי, הוא אמר לי שדיברתי בטלפון. כאשר השוטרת באה לקחת ממני רשיונות היא שאלה אותי אם אני יודע למה נעצרתי ועניתי שנאמר לי שדיברתי בטלפון, והיא אישרה. הניסוח של "שימוש" (שכולם מבינים שהוא בעייתי במיוחד) הוא דבר שבכלל שמתי לב אליו רק אחרי שקראתי על זה בפורומים. "דברי הנהג" היו כתגובה להאשמות שהוטחו בפני, אמרו לי שדיברתי, אמרתי שלא דיברתי, אם היו אומרים לי שהחזקתי הייתי אומר שלא החזקתי.וככלל, אין לי מושג איך בתי המשפט מתמודדים עם העובדה שיש חוק שמאפשר לשוטר להיות גם תליין בעבירה שיכולות ליפול בה אינסוף טעויות. שמענו על מקרים שמישהו החזיק טייפ מנהלים (שמה לעשות, החוק לא מתייחס אליו כמו טלפון - טפשי אבל נכון), על זה שמישהו שר לעצמו עם הרדיו, וכו' - אם אין לאזרח שום דרך להתגונן מפני טעויות של שוטר, השופט הופך לחותמת גומי, יש כאן טונה של בעייתיות. ובמקרה שלי, מה לעשות, עם זה אני צריך להתמודד.דרך אגב, היום הלכתי למקום התפיסה, ישבתי איפה שהתצפיתן ישב ותיצפתתי בעצמי על מכוניות - התצפיתן לא היה יכול לראות בשום אופן אם אני מחזיק משהו ביד, הדרך היחידה שהוא יכל לראות את הטלפון שלי היתה אם הוא היה צמוד לי לאוזן. אז בקלות הוא היה יכול לראות אותי מעביר הילוך ולהחליט שקראתי SMS. עוד בעיה.

              • לסיכום
                עו"ד אסף מירוז | 17/08/2010 21:54

                בית המשפט אינו חותמת גומי, ויש זיכויים, אם כי, לטעמי אחוזי ההרשעות גבוהים מידי. ככלל, לצורך הרשעה, על המשטרה להוכיח את העבירה מעבר לכל ספק סביר. אם למשטרה יש ראיות להוכחת העבירה, עליך לעורר ספק סביר על מנת לצאת זכאי. על מנת לבחון את המקרה שלך באופן פרטני, נדרשת שיחה בע"פ. אגב, איפה נתפתסת? הנצלחה וסע בזהירות.

              • עוד כמה מלים...
                עו"ד אסף מירוז | 17/08/2010 21:56

                בית המשפט אינו חותמת גומי, ויש זיכויים, אם כי, לטעמי אחוזי ההרשעות גבוהים מידי. ככלל, לצורך הרשעה, על המשטרה להוכיח את העבירה מעבר לכל ספק סביר. אם למשטרה יש ראיות להוכחת העבירה, עליך לעורר ספק סביר על מנת לצאת זכאי. על מנת לבחון את המקרה שלך באופן פרטני, נדרשת שיחה בע"פ. אגב, איפה נתפתסת? בהצלחה וסע בזהירות.

                • יעוץ פרטני
                  אסף | 18/08/2010 09:08

                  אני מניח שהבעיה האמיתית היא שמאוד קשה לעורר ספק סביר בכך ש"אין לך אחות" - השוטר אומר שראה שנגעת במשהו, ועכשיו אתה, כשבית המשפט יודע שאתה עם כל המוטיבציה בעולם להפטר מהדו"ח בין אם אתה באמת אשם או לא, צריך לעורר ספק סביר בכך שהשוטר ראה שנגעת. איך בכלל ניגשים לדבר כזה?בכל אופן, אשמח לשיחה בע"פ, אני לא יודע אם הפורום מיועד לכך אבל בגדול, אני מעונין בעזרה.נתפסתי בתוך הישוב בית יצחק אשר נמצא ליד נתניה.

                  • להמשך,
                    עו"ד אסף מירוז- צונזר ע"י המערכת!!!! | 18/08/2010 13:22

                    ****השארת פרטי התקשרות בניגוד לתקנון האתר***

    • רק שוטר שראה את העבירה יכול לרשום דוח
      דוד, מתנדב בתנועה | 16/08/2010 15:58

      שוטר אחר יכול להירשם כעד עצתי לך, קח עו"ד שבקיא בענייני תנועה שיפנה במיידי לאגף התנועה בכדי לבטל את הדו"ח ויפה שניה אחת קודם זאת משום שכעבור כך וכך חודשים אף אחד פרט אליך לא זוכר מי היה שם, מי רשם את הדוח וכיו"ב אם אתה תפנה בעצמך, השוטר שראה את העבירה ירשום מזכר, עדות, שתצורף לדוח ולא תוכל בשום מקרה להוכיח שהיא לא נרשמה ביחד עם הדוח או לפחות בו ביום אל תמשוך זמן, כי כל דחיה פוגעת בך