מילה של נהגת מול מילה של שוטר.

  • עצור
    קטי | 15/08/2010 20:51

    היום עצר אותי שוטר על אי עצירה בעצור.יש לציין שאני זהירה ויתכן שלא ממש עצרתי אלא הסתפקתי בנסיעה איטית כאשר אני מביטה ימינה שמאלה.ברכבי יש תו נכה .הראתי לו את התו,טענתי שכן עצרתי,אין מצלמות במקום ואמרתי לו שיהיה עליו להוכיח שלא עצרתי.לבסוף סירבתי לחתום ונאמר לי שזה מקנה לי 4 נקודות.מה אני עושה הלאה? אני בגיל 55 לפני שנה וחצי עברתי את הקורס הזה כשיש נקודות.מה עושים?איך בודקים?אני נהגת זהירה אבל כניראה לא מספיק.

    • מילה של נהגת מול מילה של שוטר.
      עו"ד אסף מירוז | 15/08/2010 23:14

      את יכולה להגיש בקשה להישפט. במקרה כזה, בדיון אחרי שתכפרי באשמה, תינתן לך הזכות לחקור את השוטר שרשם את הדוח ולנסות לערער את אמיניתו. אינך צריכה להראות שהוא משקר. מספיק שתראי ספק סביר שהוא טעה. לצורך כך, צריך לדעת היכן עמד השוטר. מתי הוא יצר קשר עין עם הרכב שלך, היכן היה ממוקם קו העצירה וכו'. די קשה לעשות זאת למי שלא מיומן בכך. לאחר מכן, את תעמדי לחקירה נגדית של התובע. מכיוון שאת כותבת שאת לא בטוחה שעצרת עצירה מלאה, אני בספק אם כדאי לך במקרה כזה ללכת למשפט. אם את שוקלת אפשרות כזו כדאי שתעלי/תשלחי במייל סריקה של הדווח. מהסיקרה ניתן יהיה לראות האם יש בדוח הודאה/ראשית הודאה. בהצלחה וסעי בזהירות.

    • את בעצמך מודה שלא עצרת
      דוד, מתנדב בתנועה | 16/08/2010 06:23

      חובת העצירה נמדדת בעצירה מוחלטת של ארבעת הגלגלים. גלישה איטית אינה עצירה. טי-חתימה על הדו"ח לא מעלה ולא מורידה בשום דבר וענין, אלא רק מצביעה על רוח של וכחנות ומרדנות. את סותרת את עצמך בהודאתך.

    • הכל " הבנתי " חוץ מ,,,
      מיקו | 16/08/2010 12:46

      " ברכבי יש תו נכה ,הראתי לו את התו " ,,,,,????