הקנס מוכפל פי 4

  • קנס 2000 ש"ח (בגין סמל עבירה 6729 תקנה 34)
    חלי | 14/08/2010 09:00

    שלום , אתמול קיבלתי לתדהמתי קנס תעבורה על נסיעה בנתיב תחבורה ציבורית הקנס נרשם ע"ש המעסיק מכיוון שהרכב רשום ע"ש החברה בל מקרה הופתעתי מאוד מגובה הקנס (2000 ש"ח ) הקנס היה בגין נסיעה בנתיב תחבורה ציבורית בת"א (צומת הרחובות נמיר ויהודה מכבי) האם יתכן שיש טעות בסכום העבירה? חיפשתי במאגרים רבים ולא מצאתי פירוט לגבי העבירה שביצעתי לכאורה?

    • הקנס מוכפל פי 4
      דוד, מתנדב בתנועה | 14/08/2010 09:30

      הרבה נהגים הסתתרו מאחורי הגב של חברות ולא הזדהו. בכדי לתת לחברות "תמריץ" לאתר את נהג הרכב הקנס הוכפל פי 4 ברגע שנהג ייקח על אחריותו את הדו"ח הקנס יהיה רבע מחיר, כלומר 500 ש"ח והנקודות תירמנה על שמו.

      • נקודות?
        חלי | 14/08/2010 10:31

        האם יש נקודות לעבירה הנ"ל? ומה זה סמל עבירה 6279?

      • התלבלבת, אין נקודות כאן.  לת
        גיא "אנשים באדום" | 14/08/2010 13:36

    • שימוש בנתיב המיועד לרכב אחר
      גיא "אנשים באדום" | 14/08/2010 13:42

      הנהג היה בנתיב של תחבורה ציבורית ..... הקנס המקורי הוא 500 שח (ללא נקודות !) אולם בדוח נרשם סכום אחר כדי שהחברה תסב את הדוח על שם הנהג, ושלא יקרה מצב שהנהג יצא זכאי מדוחות עקב עבירות שהוא מבצע. לתשומת הלב, החשיבות של העניין היא (מלבד התשלום עצמו, אותו ניתן "לסגור" בין העובד לחברה) שהדוח יירשם על שם הנהג שביצע את העבירה. נהג באחריות ותגיע למשפחה שבבית! אם גם אצלך בוער נושא הקטל בכבישים וברצונך לתרום למען צמצום האסונות בדרכים, אני מזמין אותך להצטרף אלי לפעילות במסגרת עמותת "אנשים באדום" http://anashimbeadom.org/ גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • התדהמה שלך, היית בגלל גובה הקנס,
      מיקו | 14/08/2010 20:54

      או על זה שבכלל קיבלת קנס ?