מאיר, החלטת להישפט ? אולי תגיד מדוע ,

  • נוסח חדש."
    מאיר | 13/08/2010 10:07

    החלטתי להשפט- מאחורי הודעת הקנס רשום: "אם תבחר להשפט יחולו עליך סעיפים 62 63 לפקודת התעבורה וכן וכן הוראות עונשיות מחמירות נוספות בהתאם לנסיבות" מה זה אומר?? אני לא מבין. אני החלטתי להשפט אבל מה זו ההגבלה הזו? תודה.

    • מאיר, החלטת להישפט ? אולי תגיד מדוע ,
      מיקו | 13/08/2010 11:46

      לבקש להישפט ,זה לא עניין של מה בכך ,אולי אם תגיד מדוע ביקשת להישפט העזרה שלנו תהיה יותר רצינית ,מאשר שמישהו יסביר לך משפטית מה אומרים הסעיפים הנ"ל .אבל עצם הבקשה להישפט תהיה טעות ,,,,

      • כשהחלטתי להשפט
        מאיר | 13/08/2010 12:25

        אמר לי כאן ממש בפורום הזה עו"ד אחד: לך עם זה, אנשים מפחדים מבית משפט לא מאמינים שינצחו את המשטרה.. במילים דומות. החלטתי להשפטכי : לפני הרמזור 20 מטר לפני. הייתי בתהליך עצירה. צפה בי בעמידה שוטר עמד מ 15 מטר לדעתי והחליט שהחזקתי את הטלפון הנייד- נתן 1000 שקל קנס על החזקה. אני הכחשתי. באותו רגע הבלוטוס באוזן הייתה מופעלת על האוזן וגם יש לי דיברית ברכב. השוטר לא ידע לומר לי באיזה צבע הנייד שלי אני לא מוותר!!!! ועכשו לשאלתי הקודמת בבקשה.

    • מצ"ב לשון החוק כפי שמופיע באתר חניה
      עו"ד אנושי אלי | 13/08/2010 12:42

      מדובר בסמכות בית המשפט להעניש את הנהג באם יורשע בפניו - אין הגבלה לקנס המקורי. וראה לשון החוק: פרק שביעי: עבירות ועונשין 62. עבירות (תיקון: תשכ"ה, תש"ם, תשמ"ג, תשמ"ד, תשמ"ה, תשמ"ו, תשמ"ז, תשמ"ט, תשנ"ג, תשנ"ו, תשנ"ח, תש"ס, תשס"ד, תשס"ו) העובר אחת העבירות האלה, דינו - מאסר שנתיים או קנס כאמור בסעיף 61(א)(3) לחוק העונשין, (להלן - חוק העונשין), ואם העבירה היא עבירת קנס שדן בה בית המשפט - קנס פי 1.25 מהקנס האמור בסעיף 61(א)(1) לחוק העונשין: (1) מפיר הוראה מהוראות פקודה זו; (2) נוהג רכב בדרך בקלות ראש, או ברשלנות, או במהירות שיש בה בנסיבות המקרה סכנה לציבור, אף אם היא פחותה מן המהירות המכסימלית שנקבעה; (3) הוא שיכור בהיותו נוהג רכב, או בהיותו ממונה על הרכב, בדרך או במקום ציבורי לענין זה, "שיכור" ו"ממונה על הרכב" - כהגדרתם בסעיף 64ב; (4) בהיותו נוהג רכב שדרך נהיגתו גרמה לעבירה הוא מסרב להגיד שמו או מענו או מגיד שם או מען כוזבים; (5) בהיותו בעל רכב או מחזיק רכב או מי שהרכב בשליטתו, אינו מוסר מיד, לפי דרישתו של שוטר, ידיעה שבידו למסרה והיא עשויה להביא לזיהויו ולתפיסתו של נהג הרכב שהיה מעורב בתאונה או שבדרך שימושו ברכב היה משום עבירה, אלא שאם נדרש למסור את הידיעה בכתב - עליו למסרה תוך 15 יום מיום הדרישה; (6) בהיותו נוהג רכב מנועי או ציבורי אינו מציג את רשיונו כשהוא נדרש לכך על ידי שוטר; (7) בהיותו נוהג רכב אינו עוצר בשעה שבגלל מציאות רכבו בדרך אירעה תאונה לאדם, או לבהמה או לרכב שאדם ממונה עליהם, ואינו מגלה, כשנדרש לכך, שמו ומענו שלו ושמו ומענו של בעל הרכב ואת תו הרישום או המספר של הרכב; (8) מפיר הוראת תמרור שבדרך או אות הניתן על ידי שוטר במדים; (9) מזייף כל סימן המשמש לזיהוי רכב או כל רשיון שניתן לפי פקודה זו, או שבמרמה הוא משנה אותם או משתמש בהם או משאילם לאחר או מניח לאחר להשתמש בהם; (10) משנה שלא כדין רישום של טכוגרף; (11) משבש את פעולתו התקינה של מיתקן מגביל מהירות שהותקן ברכב לפי הוראות סעיף 65א. 62א. מאסר בפועל (תיקון: תשל"א) נקבעה בפקודה זו לגבי העבירה שעליה הורשע הנאשם מאסר לתקופת מינימום, ובית המשפט החליט שלא להטיל מאסר בפועל, יפרש בפסק הדין את הנימוקים להחלטתו זאת. 62ב. עבודה בבית חולים (תיקון: תשנ"ה) בית משפט שהרשיע אדם בעבירת תעבורה, או שמצא שהוא ביצע עבירה כאמור ולא הרשיעו, רשאי לחייבו בצו שירות לבצע שירות לציבור, שיהיה, ככל האפשר, בבית חולים שבו מאושפזים פצועי תאונות דרכים; לענין זה, "שירות לציבור ו"צו שירות" - כמשמעותם בסימן ד1 לפרק ו' לחוק העונשין, התשל"ז1977-. 63. הדין כשיש עבירות קודמות (תיקון: תש"ם) העובר עבירה לפי פיסקאות (2), (3), (4) או (7) לסעיף 62 או לפי סעיף 10 - למעט נהיגת רכב על ידי אדם שרשיון הנהיגה שלו פקע - או עבירה על תקנה מהתקנות המפורטות בתוספת הראשונה או השניה ובשתי השנים שקדמו לאותה עבירה כבר הורשע על אחת העבירות המפורטות בסעיף זה, דינו - מאסר שלוש שנים אך לא פחות מחודש ימים, או מאסר וקנס מאה אלף לירות; אולם רשאי בית המשפט, אם ראה שנסיבות העבירה מחייבות זאת, שלא לפסוק מאסר מינימום מטעמים שיפרש בפסק הדין. בהצלחה, עו"ד אנושי אלי מנהל פורום תעבורה. אין לראות הכתוב מעל תחליף ליעוץ משפטי והוא אינו מחוייבלהיות עדכני ו/או נכון והעושה בו שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.

      • ראיתי לפני שבוע.
        מאיר | 13/08/2010 12:45

        את זה כבר ראיתי אבל מה זה אומר???שאם אני מסכים להשפט אז מה יחול עליי?אני לא מבין.

        • אם תצא זכאי יופי, אם לא העונש יקבע על פי חומרת העברה ועברך התעבורתי, יתכן שללא קשר לקנס המקורי.  לת
          עו"ד אנושי אלי | 13/08/2010 14:45

          • לא הבנתי
            מאי | 13/08/2010 14:50

            עד היום יש לי 10 עבירות האחרונה היתה אזהרה חגורת בטיחות תבשנת 2009 מאחורי הנהג. ככלל עבירות "קטנות" מה זה אומר שאם אפסיד אז המשטרה יכולה לבקש יותר "קנס" מוגדל? אפשר דוגמא? והם ניתן לערער על החלטת בית המשפט?

            • בעקרון אתה יכול לערער עד העליון
              דוד, מתנדב בתנועה | 14/08/2010 09:35

              ניתן לערער על פסיקת בימ"ש במדרג עולה עד העליון באופן מעשי לא עושים את זה אלא אם כן אתה דון קישוט. בברירת הקנס(ברירת משפט) שנרשמה לך היה רשום קנס בגובהמקורי. מרגע שהחלטת להישפט אתה מעניק לבימ"ש חופש פעולה. באופן תיאורטי אפשר לחטוף על עבירת חניה שלילהלצמיתות, הרבה שנות מאסר וקנס כספי גבוה. באופן מעשי, אם תצא בערכאה הראשונה לא תחטוף, בדרך כלל, יותר מכפל הקנס המקורי. הבעיה היא שאין כלל ואין יוצא מן הכלל.

              • אלך למשפט
                מאי | 14/08/2010 09:43

                אם אפסיד - אבקש מבית המשפט לערער על החלטתו. אבקש בנימוס. אגב הטלפון היה על הברך. אני לא החזקתי אותו. האם זו עבירה?

                • השתמשת בטלפון לא כחוק
                  גיא "אנשים באדום" | 14/08/2010 13:20

                  המכשיר אמור להיות בדיבורית / במקום קבוע, שהמכשיר לא יפול / יעוף משם. מן הסתם כאשר המכשיר על הברך / הכסא, הוא עלול לעוף ואז תתכופף להרימו / תחפש אותו, ואז המרחק קצר לאסון נוסף. הודעתך האחרונה מוזרה קצת ......... מה לא בסדר בכך שהוא צפה בך מ 15 מטר ? זה מרחק סביר לגמרי. ולמה ציינת שהיית במהלך עצירה לקראת רמזור ??? מה זה חשוב הרי לא החזקת במכשיר ......... סתם השוטר החליט לעצור אותך ? השופט מניח שאין לשוטר סיבה להתנכל לך, הוא לא מכיר אותך והוא לא צריך לעשות "מכסה". אני מאחל לך בהצלחה, ומבקש שתעדכן אותנו בתוצאות המשפט, אבל דע לך שכמו שהשופט עשוי לזכותך....... הוא עלול להכפיל ולשלש את העונש. לפני שאתה רץ לשופט בדוק את עברך התעבורתי, אם הוא "כבד" ........ תחשוב טוב על צעדך הבא. נהג באחריות ותגיע למשפחה שבבית! אם גם אצלך בוער נושא הקטל בכבישים וברצונך לתרום למען צמצום האסונות בדרכים, אני מזמין אותך להצטרף אלי לפעילות במסגרת עמותת "אנשים באדום" http://anashimbeadom.org/ גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

          • חומרת העבירה? אחזקת טלפון.  לת
            מאי | 13/08/2010 14:51

    • תשובה חלקית
      ג'ימי מינאוי עו"ד | 13/08/2010 17:30

      דע לך, כי משהחלטת להישפט, לבית המשפט יש את כל הסמכויות: להשאיר את הקנס בעינו, להחמיר איתך ואף להטיל פסילה גם אם לצידה של העבירה אין חובת פסילה, להפחית מהקנס ועוד. הכל תלוי בתיק, בחומר הראויות, אופן ניהול המשפט ועוד. אך יחד עם זאת, הכל תלוי גם בשופט. יש מחמירים בעונשים במידה ורואים שלא היה זה מוצדק לקחת מזמנו של בית המשפט. בקיצור קח הכל בחשבון

      • אני רוצה לראות שאני לא אצא זכאי.
        מאי | 13/08/2010 17:55

        איזה שופט בעולם יגיד לי שהוא ראה אותי מחזיק טלפון?? באוזן שלי בלוטוס וברכב דיבורית. וככשאלתי את השוטר ביזה צבע היה הטלפון הוא אמר לי זה לא רלוונטי. השוטר הזה "המציא" דו"ח. אני לא אקבל שום פסיקה מלבד זיכוי. ואם לא אני אערער אני לא תורם כסף למדינה .למרות שאני עובד מדינה. מה דעתך?

        • אני רוצה לראות שכן תצא זכאי
          דוד, מתנדב בתנעה | 14/08/2010 16:03

          לא תצא זכאי ולוא רק על סמך התיאור שלך . הטלפון היה על הברכיים. יפה מצידך. הטלפון לא היה במקום יציב, "כגון מחזיק כוסות או מאפרה" ולפיכך הדו"ח מגיע לך. דיבורים בנוסח של "אני רוצה לראות שלא אצא זכאי" הם בגדר טיעונים של גן ילדים. אם אתה נוהג, אתה צריך להיות בוגר בכל המובנים. אכלת אותה, נתפסת, חטפת דו"ח צודק. שלם אותו וסע לדרכך. עוד עצה אחת לקראת פרידה: לפני שתבקש להישפט לך ושב בקהל בבימ"ש לתעבורה, תראה איך העסק מתנהל ותסיק מסקנות לבד.

      • השוטר הזה צפה בי בעמידה מ -15 מטרים!!!!!
        מאיר | 13/08/2010 17:57

        הייתי במהלך עצירה לקראת רמזור. אני לא החזקתי בטלפון!!! השוטר הזה המציא דו"ח.