דו"ח עם דבורה

  • נהיגה במהירות מופרזת + זימון לביהמ"ש
    איתי | 02/08/2010 16:32

    לפני מספר ימים במהלך טיול בצפון נעצרתי ע"י שוטר תנועה, רשיוני נשלל במקום וקיבלתי זימון לביהמ"ש. להלן הפרטים. מיקום, מצומת עין זיתים לכיוון הכניסה התחתונה לצפת (מאור חיים). כביש דו מסלולי ודו נתיבי. 2 שוטרים בניידת עומדים בשוליים, באורות כבויים (כל האורות באופן מוחלט). אני ברכב בנתיב הימני כשמאחריי במרחק מה נוסע חבר. אני מגביר מהירות אחרי צומת עין זיתים. כשאני במקביל לניידת אני מבחין שהשוטר הדליק את הקוז'אק והאורות הגבוהים, נכנס לנתיב הנסיעה ומהבהב לי באורות לרדת לשוליים. אני עוצר בצד ובמרחק ממני עוצר גם החבר שלי. השוטר קורא לי לניידת ומראה לי מהירות של 139 קמ"ש במקום שמותר לטענתו 80 קמ"ש. הוא שואל אותי מי הרכב השני שעצר - אמרתי לו שזה חבר שלי שנסע צמוד אלי. השוטר טוען "לא נכון, כשנעלתי אותך הוא לא היה בטווח". השוטר שואל אותי אם אני יודע למה הוא עצר אותי - השבתי שלא. הוא שואל אם אני יודע באיזה מהירות נסעתי, אמרתי שבטוח שלא עברתי את ה-90 - 100 קמ"ש. הוא מבקש את הרישיון, לוקח אותו, ונותן לי הזמנה לשימוע בפני קצין (בראש פינה) וכן זימון לביהמ"ש. למחרת הופעתי בפני קצין ששלל את רשיוני ל30 יום. למרות שאמרתי לו שאני מתחתן בעוד שבוע וזה הורס לי את כל ההכנות זה לא עניין אותו. ועכשיו לטיעונים. 1. למיטב הבנתי מדובר בדבורה. אני מסופק אם דבורה קולטת בשטח חשוך לגמרי, באופן טוטאלי. 2. היה איתי רכב נוסף בסמוך מאוד, איך אני יכול להוכיח שהיה רכב נוסף, משום שהשוטר סירב לרשום זאת בדו"ח למרות בקשתי המפורשת. 3. השוטר ניסה להכשיל אותי בדברים וכתב בדברי הנהג "אני לא מקומי, נסעתי 100 קמ"ש". כשהוא ביקש שאחתום אמרתי לו שאני לא חותם על כזה דוח שהוא משקר וביקשתי שיגיד לי מתי אמרתי כזה דבר, אז הוא הסכים שאמחק את זה. ואכן מחקתי את מה שהוא ניסה לכתוב , וכתבתי שוב שבטוח לא עברתי את ה-100 קמ"ש. 4. למיטב ידיעתי הדבורה חייבת להיות מופעלת רק שאין מכוניות בטווח 1200 מטר , ויש שם כביש סמוך במפלס העליון (המוביל לצפת - בכניסה הישנה). 5. צבע הרכב שכתב השוטר הינו כסוף, בעוד צילום רישיון הרכב והרכב עצמו מוכיח כי הרכב בצבע תכלת מטאלי. 6. השוטר לא כתב בדו"ח באיזה אנטנה (קדמית או אחורית) צולם הרכב. למרות שההוראות מחייבות זאת. 7. על פי חוברת הוראות ההפעלה של הדבורה, היא תופעל אך ורק בטמפרטורות שבין 30 ל - 60 !! ולא הרבה יודעים את זה. השאלה אם אפשר לפסול על זה את הדו"ח משום שנתוני השירות המטראולוגי שהוצאתי באותו יום מתחנת הבדיקה בצפת (הממוקמת ממש מעל הצומת) קובעת שלא היה באותו יום מעל 27 מעלות , גם לא ביום, והדו"ח נרשם בשעה 1 בלילה לערך. לסיכום העניין, יש לי עוד כמה טיעונים. אשמח קודם לשמוע את דעתכם החשובה בנושא זה. חשוב לציין שאני חייב את הרישיון בדחיפות, כי אני מתחתן עוד שבוע. וסתם כך האם הדו"ח תקף בכלל. בתודה מראש איתי

    • דו"ח עם דבורה
      עו"ד אנושי אלי | 02/08/2010 17:45

      איתי, נראה שהכנת שעורי בית - אבל חלק מהטיעונים שלך פשוט לא נכונים. העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך (בלי סיפורים ארוכים) זה לקבוע פגישת יעוץ אצל עו"ד המומחה לעניני תעבורה ולשבת איתו על מנת לבדוק אפשרות להשיב את רשיון הנהיגה שלך במהרה (שים לב שאנו בפגרת בתי המשפט) וכן להתכונן למשפט - אם באמת אתה רוצה סיכוי לזיכוי. בהצלחה, עו"ד אלי אנושי - מנהל פורום תעבורה. לתשומת לבכם, המידע המועבר בבהודעה נועד להשכלה בלבד, אינו מהווה חוות דעת משפטית ואינו תחליף לייעוץ מקצועי משפטי ולעו"ד מייצג.

      • תודה רבה על התגובה, בכ"א
        איתי | 03/08/2010 18:06

        אבל בכ"א אשמח לשמוע באופן ספציפי על המקרה הנוכחי . ומעבר לזה אשמח לשמוע על עו"ד טוב וחד שמבין את הטיעונים. + עלות מוערכת לסיפור. איתי

    • החלטת הקצין היא לא סופק פסוק.
      עו"ד אסף מירוז | 03/08/2010 01:21

      הוא נתונה לערעור בפני ביהמ"ש לתעבורה. מכיוון שמדובר בהחלטה מינהלית שהיא מעין שיפוטית, ביהמ"ש נוטה להתערב יותר בקלות בהחלטות הקצין. יש גם חשיבות גדולה לוותק שלך ולגליון ההרשעות שלך. בהנחה שאלה תומכים בך, ובשים לב לעובדות שתיארת, נראה לי שיש סיכוי סביר להשיב לך את הרישיון. לעתים ניתן גם במסגרת זו להגיע עם התביעה לעסקה ולסיים את התיק. בהצלחה וסע בזהירות.

      • תודה לך ,
        איתי | 03/08/2010 18:08

        אבל בכ"א אשמח לשמוע באופן ספציפי על המקרה הנוכחי . איך אוכל בכוחות עצמי להשיב את הרישיון במהירות. ומעבר לזה אשמח לשמוע על עו"ד טוב וחד שמבין את הטיעונים. + עלות מוערכת לסיפור. נ.ב. יש לי 4-5 הרשעות מתוכן 2-3 על מהירות, 1 פלאפון. וכן עצירה במקום אסור. איתי איתי

        • האפשרויות
          עו"ד אסף מירוז | 03/08/2010 19:09

          בתור עו"ד טוב כפי שביקשת, (סליחה על חוסר הצניעות), אני יכול להגיד לך שאף אחד לא יכול להבטיח להחזיר לך את הרשיון. ערעור על פסילה מינהלית אפשר להגיש או באופן עצמאי או באמצעות עו"ד. ברור שעם עו"ד הסיכויים עדיפים, אבל זה כמובן עולה כסף. לשיקולך. סע בזהירות ובהצלחה