מבחינת החוק לא היית חגורה,

  • דוח על חגורת בטיחות(בגלל חגורה תחת בית השחי)
    רחל | 29/07/2010 20:21

    שלום לכם, קבלתי היום דוח תנועה בגלל "שלא הייתי חגורה" , הייתי עם חגורת בטיחות אבל את החלק האלכסוני שמתי מתחת ליד.. השוטר ראה זאת (גם ציין זאת בהערה בדוח שהייתי חגורה אבל החגורה האלכסונית לא על הכתף) רציתי לדעת אם נותנים דו"ח על חגורת בטיחות במידה והרצועה האלכסונית לא במקומה למרות שהאדם חגור ?(גם השוטר ראה שאני חגורה) ואם זה רק קנס של 250 ש"ח או שזה גם נקודות? (איך יודעים) תודה מראש רחל תודה מראש בברכה רחל

    • מבחינת החוק לא היית חגורה,
      מיקו | 29/07/2010 22:04

      בדו"ח כתוב כמה נקודות זה . אם אין לך עבירות ב10 שנים אחרונות ,נסי להמיר באזהרה .

    • אי-חגירה כראוי
      דוד, מתנדב בתנועה | 30/07/2010 18:28

      החוק קובע איך צריך לחגור אי-חגירה כראוי היא עילה מספקת לדוח. הסעיף הוא אתו סעיף של אי-חגירה. יש כבר קביעות של בימ"ש גבוה יותר לגבי הענין הזה יש עבירה בסעיף דומה שנקראת "התקן ריסון מתאים", אבל לצורך שלך זה אותו הדבר.

    • החגורה נועדה לעצור אותנו בעת בלימת חירום / תאונה
      גיא "אנשים באדום" | 31/07/2010 17:36

      חגורה מתחת לבית השחי משמעה כלום. אין לה כל תפקיד והיא לא תסייע לך בשעת הצורך כי היא לא תבלום אותך ואת כנראה תמצאי את עצמך "במקום אחר". אם היית הנהגת קיבלת 6 נקודות, אם היית נוסעת זה רק 2. מן הסתם השוטר לא קובע את גובה הקנס / הנקודות. יחד עם זאת יתכן ואת יכולה להמיר את הדוח לאזהרה ואלו הכללים לכך: להלן הסבר לגבי בקשה להמרת הדוח לאזהרה. קריטריונים לדו"ח אזהרה : הודאה בביצוע העבירה וותק רישיון נהיגה עשר שנים לפחות העבירה היא ברירת משפט (ולא הזמנה למשפט) אין לנהג שום דו"חות בחמש שנים האחרונות. נסיבות ביצוע העבירה ושיקול דעת של המשטרה. את הבקשה שולחים לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע בהתאם לכתובות הרשומות בגב הדו"ח. אם יעברו שלושה חודשים (הזמן המירבי לתשלום הדו"ח) מיום רישום הדוח ולא קיבלת תגובה כדאי מאוד לשלם אותו. בכל מקרה ניתן לפנות אלי בכל שאלה / בעיה / הצעה בתחום. דבריי כאן הם הצעות מתוך נסיון וכמתעניין בתחום. דבריי הם לא יעוץ משפטי ובאים מתוך כוונה ורצון להגביר את המודעות לנושא, ולסייע במקרים שונים ובהתאם לנסיבות. אם נפגעת מדבריי אני מתנצל על כך. נהג באחריות ותגיע למשפחה שבבית! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • קיבלתי דוח שחגרתי רק חגורה עליונה בלי המותן
        שלומי | 30/01/2022 19:38

        מעולם לא שמעתי על איסור כזה וגם בדקתי ובתקנות משרד התחבורה אין התייחסות לאופן חגירה נכונה וראיתי שבית משפט כבר דן במקרים דומים שחגורה עליונה לא הייתה כנדרש אבל אצלי היה הפוך את חגורת הבטן חגרתי כראוי