ובהמשך לשאלה

  • למה לצפות במשפט?
    נהג | 29/07/2010 15:07

    שלום, שוטר עצר אותי בטענה שהשתמשתי בטלפון נייד בזמן נהיגה, על אף שהדבר לא היה מעולם (לא דיברתי בפלאפון ואף לא החזקתי אותו ביד). קיבלתי קנס של 1000 שקל ו- 4 נקודות ואני רוצה לבקש להישפט. למה עלי לצפות במהלך המשפט? הבנתי שכדי לקבל מחברת הסלולאר פירוט שיחות/סמסים נכנסים, עלי להיות מגובה בצו בית משפט. האם זה אומר שעלי להגיע לדיון ראשון בבימ"ש, לקבל צו, לפנות לחברת הסלולאר, ואז להתייצב לדיון נוסף בבימ"ש? כמה זמן עשוי לארוך תהליך כזה? האם כדאי להצטייד בעו"ד? תודה!

    • ובהמשך לשאלה
      נהג | 29/07/2010 15:47

      בעיון נוסף בהודעת הקנס, שמתי לב לראשונה שצבע הרכב הרשום בהודעה אינו צבע הרכב שלי (כתוב "אפור" בעוד שצבע הרכב שלי הוא תכלת). האם זה אמור להספיק להוכיח שאכן לא ביצעתי את העבירה? או שסביר שיהיה צורך גם להביא פירוט שיחות וסמסים?

    • מה יעזור שתביא פירוט של השיחות ,אם הטענה היא
      מיקו | 29/07/2010 17:18

      לא שדיברת אלא שהישתמשת ,? מה כתב השוטר בנסיבות המקרה זה מה שחשוב. אם תגיד לנו מה השוטר כתב בנסיבות המקרה. מה הוא כתב בדברי הנהג ( דבריך,,) אז נוכל להגיד לך אם אולי יש סיכוי לעורר ספק ,בגלל הטעות הצבע הרכב .

      • נסיבות המקרה
        נהג | 29/07/2010 20:45

        נסיבות המקרה: נהגתי בניידת XXX שעמדה ראשונה ביציאה מ- YYY אל ZZZ וראיתי את הרכב הנ"ל חולף לאט בצומת הנ"ל על ZZZ ממזרח למערב, כשהוא בנתיב השמאלי ביותר וללא הפרעה ראיתי ממרחק כ- 10 מ' שהנהג הנ"ל אוחז בפלאפון גדול ואפור בכף ידו הימנית כשהפלאפון כ- 10 ס"מ לפני פיו באלכסון כך שחלקו העליון קרוב לפיו ואילו התחתון קרוב יותר לגלגל ההגה, ורק ידו השמאלית אוחזת בהגה. נסעתי מיד אחריו והשגתי אותו ב- WWW, כרזתי לו 4 פעמים לעצור אך עצר רק בפעם הרביעית. נהג לבדו, יום נאה, ראות טובה, ברכב פלאפון אפור בתא מימין לבלם יד שמימין לכסא הנהג ואין דיבורית. דברי הנהג: "לא דיברתי בפלאפון" הגיב והראה את הפלאפון כשהוא בולט מתוך התא שימין למעצור יד. הסיבה שעניתי "לא דיברתי בפלאפון" היא שכשהוא עצר אותי הוא אמר לי בע"פ שדיברתי בפלאפון. רק בהמשך הוא אמר לי ש"השתמשתי" ולא "דיברתי", אך לא נתן לי להגיב לאחר שכתב את הדו"ח. לדעתכם יש סיכוי במשפט, בהינתן שצבע הרכב שמופיע בדו"ח הוא שגוי, ובהינתן שתדפיס מחברת הסלולאר יאשר שלא דיברתי ולא שלחתי סמס?

        • בעייתי להביא תדפיס מהחברה הסולולר
          מיקו | 29/07/2010 21:56

          כי התדפיס יאשר רק שלא אתה יזמת את השיחה לכאורה , ומה עם שיחה שלא אתה יזמת ? ( אין סיכוי שתקבל את השיחות הנכנסות,אלא ע"י בית המשפט ) לדעתי הסיכוי שלך לעורר ספק ,זה שיכול להיות שהשוטר פשוט ראה מישהו ברכב אחר ,ועובדה שהרכב בצבע אחר ולא בצבע של הרכב שלך ועובדה נוספת שהשוטר כרז לך 4 פעמים ,ורק בפעם הרביעית עצרת ,אולי בגלל שהוא כרז למישהוא אחר ? כמו כן השוטר אומר שהוא היה ביציאה ( כניסה לתוך הכביש שאתה נוסע בו ) ואתה היית בנתיב השמאלי ביותר ,אולי תוך כדי השתלבות בתנועה ,נכנסו רכבים בניכם והוא איבד את הנהג העבריין ,ו"ננעל " עליך ? כמובן כל זאת בהנחה שלא דיברת בטלפון,,,,,,,

          • תדפיס שיחות נכנסות
            נהג | 29/07/2010 22:05

            אני מסכים עם הגישה שהצגת - זו נראית לי הסיבה הסבירה ביותר שגרמה לו לחשוב שדיברתי בפלאפון. כמובן שלא דיברתי, אחרת לא היה מועיל לי להביא תדפיס שיחות... ברור לי שתדפיס שיחות יוצאות בלבד הוא לא מספיק. בגלל זה שאלתי בהתחלה איך יתנהל המשפט בהנחה שאצטרך להביא גם תדפיס שיחות נכנסות. האם יצטרכו להתקיים שני דיונים (אחד בו יוצא הצו, ושני בו אציג את השיחות)? שאלה נוספת שאני מתלבט לגביה היא האם כדאי לשכור עו"ד לצורך כך (שמן הסתם יעלה יותר מגובה הקנס עצמו), או שיש לי סיכוי טוב גם לבד? תודה על העזרה!

            • ללכת עם עו"ד כמעט תמיד כדאי .
              מיקו | 29/07/2010 22:23

              כנראה שלא עמדת מול שופט במשפט תעבורה ,זה נראה כמו סרט נע ,אחרת לא היית אומר,שני דיונים ,יוצא הצו ,כיאילו אתה כבר בטוח שיוצא צו,,,,,, בקיצור אם אתה "חייב" לצאת זכאי ,קח עו"ד לפחות ליעוץ כדי שיחווה דעה ,בקשר לסיכוי.( עם יצוגו או בלעדיו )