איך להמיר דו"ח באזהרה

  • איך להמיר דוח לאזהרה ?
    לימו | 28/07/2010 14:16

    קבלתי דוח על אי עצירה למתרור עצור . כשעצרה אותי השוטרת , הילד מאחור לא היה חגור . היא ויתרה לי על החגורה אבל על העצור היא לא הסכימה ,מה שגם אני אמרתי לה שאני חושבת שכן עצרתי . שלחתי מכתב ובקשתי לבטל ולתת לי רק אזהרה , כי אין לי שום עבר , קבלתי תשבוה שאני יכולה לבקש ללכת להישפט וזה מה שעשתי ,ועכשיו יש לי משפט שבוע הבא מה עלי לעשות ? איך אני מבקשת שיתנו לי רק אזהרה בלי נקודות ?

    • איך להמיר דו"ח באזהרה
      עו"ד אנושי אלי | 28/07/2010 15:01

      לימו(ר?), למעשה לפי התאור שלך משטרת ישראל דחתה את בקשתך להמרה באזהרה. לבית המשפט אין סמכות להמיר דו"ח באזהרה, וכל שנותר לך לבקש זה מהתובע שאולי ינסה לעזור לך ויקל מהעונש. איני יודע מה רשמת בבקשה שלך - אבל זה לא הצליח, אולי עקב ההחמרה בקריטריונים הנדרשים. בכל מקרה, בהצלחה בדיון. עו"ד אלי אנושי מנהל מקצועי - פורום תעבורה.

      • בהמשך לדברים של עו"ד אנושי
        עו"ד אסף מירוז | 28/07/2010 19:37

        כאמור, המרה לאזהרה היא בשיקול דעת המשטרה בלבד. ביהמ"ש יכול לזכות או להרשיע. חשוב להבן מה השיקול שלך. אם השיקול הוא רק כספי, אז אין טעם לנהל את המשפט, אפילו לא לבד. אם הבעיה זה הנקודות וההרשעה, זה כבר סיפור. אחר. אני לא יודע אם את יודעת איך מתנהל משפט תעבורה. בהתחלה מקריאים לך את כתב האישום ואת נשאלת אם את מודה או לא. אם בכוונתך להודות, אין טעם לנהל את המשפט. במקרה זה, אפשר לדבר עם התובע לפני. קשה לי להאמין שהוא יסכים להפחית לך את הקנס, או לשנות את הסעיף לסעיףללא נקודות, אבל אפשר לנסות. אם את לא מודה, השופט עשוי לבקש ממך לנמק ולהבהיר את אי ההודאה שלך. עלייך לתת בשלב זה תשובות לאקוניות ככל שתוכלי. הכלל הוא שקודם באה פרשת התביעה ורק אחר כך פרשת ההגנה. עם זאת, יש שופטים שמרגישים מחויבים לעזור לתביעה ומנהלים מעין חקירה נגדית כבר בשלב ההכחשה. זה שלב לא פשוט למי שלא מכיר ביהמ"ש וצריך להיזהר מלעור לתביעה. בהנחה שעברת את הכפירה בשלום, יקבע לך מועד להוכחות. (בד"כ עוד חצי שנה לפחות). בדיון תעיד השוטרת בחקירה ראשית, ואת רשאית לחקור אותה בחקירה נגדית. מטרת החקירה הוא להראות ספק סביר שאולי השוטרת טעתה. מספיק ספק סביר לטעות. אם מדוסר בשוטרת מקצועית, זה קשה מאוד. לאחר מכן (בדרך כלל) באה פרשת ההגנה (בה את מעידה ונחקרת בח"נ ע"י התובע) ולאחריה הסיכומים והכרעת הדין. אפשר לעשות את כל זה לבד, אבל זה קשה מאוד כשלא יודעים איך. רצוי שתסרקי ותעלי את הדוח שקיבלת, בשביל שאפשר יהיה להתייחס לסיכויים שלך. בהצלחה וסעי בזהירות.

        • אפשר אולי לבטל את בקשת נמשפט ולשלוח שוב מכתב ?
          לי | 29/07/2010 09:54

          אולי אני יבקש לבטל את המשפט וישלח שוב מכתב למשטרה שאני מודה ? לא אכפת לי הכסף , זה הנקודות , למעשה אין לי בכלל נקודות ופשוט לא בא לי לצבור עכשיו 4 נקודות , אולי לוותר ןלשלם וזהו ?

          • אחד התנאים לאזהרה הוא הודאה באשמה והבעת חרטה.
            יעקבי | 31/07/2010 00:22

            אם אכן תפני למשטרה ובמכתבך תביעי הודאה וחרטה ואם לא קיבלת דו"ח (קנס או אזהרה) בחמש שנים האחרונות ואם את בעלת ותק נהיגה מעל 10 שנים אזי את נכנסת לקטגוריה של "עונה לקריטריונים להמרה באזהרה". בהצלחה.

            • כבר פניתי בכתב
              לי | 01/08/2010 09:44

              פניתי כבר במכתב אבל לא באמת הודעתי רק בקשתי שיחליפו לי לאזהרה ותשובתם היתה שאני רשאית לפנות לבית משפט וזה מה שעשיתי עכישו אני מבינה שבית משפט לא יעזור לי , האם אני יכולה לבטל את המשפט ולשלוח שוב מכתב והפעם להודות ולבקש שישנו לי לאזהרה ? או שכבר מאוחר מידי ?