מתי לדווח למשטרה

  • תאונה קלה
    ניר | 26/07/2010 10:07

    שלום. עברתי תאונת דרכים מאוד קלה כאשר רכב פגע בי מאחור בזמן המתנה ברמזור. אין לי כרגע כאבי גב ולא נגרם נזק לרכב. הבנתי שמומלץ בכל מקרה ללכת לקופת חולים עד 72 שעות למקרה ובעתיד יתפתח משהו מבחינת הכאבים ואז ניתן יהיה לקשור זאת לתאונה. האם זו באמת ההמלצה? באיזה מקרה צריך גם לדווח למשטרה?

    • מתי לדווח למשטרה
      עו"ד אנושי אלי | 26/07/2010 11:16

      ניר, בכל מקרה של תאונת דרכים עם נפגעים יש לדווח למשטרה. אגב, מוטב שתפנה לפורום נזיקין ליעוץ בנושא, אולם חשוב לדעת שכל חברת ביטוח תדרוש ממך אישור מהמשטרה על התאונה על מנת שיטפלו בתביעה ביטוחית שלך. דע שבתי חולים ומוקדים רפואיים יכולים להעביר דיווח למשטרה על אנשים שטוענים שנפגעו בתאונות דרכים - אבל גש בעצמך ודווח. יש גם כאלה שהוגשו נגדם כתבי אישום לאחר שדיווחו על תאונה שלהם למטרות ביטוח - אך זה כבר נושא אחר... . בהצלחה, עו"ד אלי אנושי - מנהל מקצועי פורום תעבורה.

      • דווח למשטרה - שאלה נוספת
        ניר | 26/07/2010 11:50

        כרגע אני לא מרגיש כאב, אך קראתי שמומלץ בכל מקרה לעשות בדיקה לגב מכיוון שלעיתים כאבים עלולים להגיע בעתיד. במידה ואני הולך לרופא בקופת חולים והוא אומר שאין נזק לגב, האם עדיין אני צריך לדווח על כך למשטרה? למרות שאין בפועל פגיעה.