מתי נלמד שבנהיגה לא מדברים בנייד?

  • נתפסתי מדברת עם הנייד ברמקול
    בתיה | 24/07/2010 22:49

    שוטר עצר אותי בגלל שדברתי עם הנייד ברמקול במרחק קצר מהראש, אין לי עבירות תנועה חוץ מדוחות חנייה לפני כ- 2-3 שנים ויש לי 16 שנה רשיון נהיגה, האם כדאי לשלוח מכתב שיבטלו לי את הקנס או לבקש המרה לאזהרה

    • מתי נלמד שבנהיגה לא מדברים בנייד?
      גיא "אנשים באדום" | 24/07/2010 23:49

      לבתיה ולכל הגולשים - סליחה על הדברים, אבל אני כאן כדי לקדם המודעות לסכנות שבכביש ולאו דוקא כדי לתת סיוע לנהג וגם את זה אני עושה מידי פעם בהתאם לנסיבות. כאשר אנו "על ההגה" אנו אמורים לנהוג בלבד! תוך כדי נהיגה אחראית במטרה לסיים את הנהיגה בשלום וללא פגיעה באף אחד. דיבור בנייד מסיח את דעתנו ומסיט את תשומת ליבנו מהנעשה בכביש. עבירה זו נחשבת לחמורה ע"י המשטרה ולא ניתנת להמרה לאזהרה. יחד עם זאת את יכולה לנסות והנה אני מגיש לך סיוע מתאים ופונה אלייך להפנמת המסר מדבריי. להלן הסבר לגבי בקשה להמרת הדוח לאזהרה. קריטריונים לדו"ח אזהרה : הודאה בביצוע העבירה וותק רישיון נהיגה עשר שנים לפחות העבירה היא ברירת משפט (ולא הזמנה למשפט) אין לנהג שום דו"חות בחמש שנים האחרונות. נסיבות ביצוע העבירה ושיקול דעת של המשטרה. את הבקשה שולחים לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע בהתאם לכתובות הרשומות בגב הדו"ח. אם יעברו שלושה חודשים (הזמן המירבי לתשלום הדו"ח) מיום רישום הדוח ולא קיבלת תגובה כדאי מאוד לשלם אותו. בכל מקרה ניתן לפנות אלי בכל שאלה / בעיה / הצעה בתחום. נהג באחריות ותגיע למשפחה שבבית! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com