אי ציות לתמרור עצור

  • אי ציות לתמור עצור
    חסוי | 23/07/2010 02:30

    שלום! קיבלתי דוח על אי עצירה בתמרור עצור, נקנסתי ב250 שח+ 4 נקודות. יש לי רשיון כמעט 5 שנים, מעולם לא קיבלתי דוח/ אזהרה, כך שלצערי אינני מבינה בנושאי התעבורה. השאלה שלי היא כזאת, עצר אותי שוטר על אי עצירה לפי פניה ימינה, הסברתי לו כי לא ראיתי את השלט בזמן הנהיגה ולכן לא עצרתי,לאחר שהשוטר הראה לי את התמרור חזרתי לרכב וחיכיתי לדוח, השוטר שהגיש לי את הדוח הוא לא אותו שוטר שעצר אותי אלא שוטר אחר שישב בתוך האוטו שלא יכל לראות אותי לא עוצרת לתמרור, השאלה האם זה תקין ששוטר אחר מפרט את הדברים על הנייר או שזה חייב להיות אותו השוטר שראה אותי?? בנוסף האם ניתן לאפס את הנקודות שצברתי ?? תודה ולילה טוב..

    • אי ציות לתמרור עצור
      עו"ד אנושי אלי | 23/07/2010 08:12

      שלום לכותב החסוי... (זה לא בושה..) אין מניעה ששוטר ירשום דו"ח על סמך עדות של שוטר אחר שנוכח במקום ובלבד שהדבר מצויין בברור בדו"ח - מה גם שלא כל לובש מדים אכן מוסמך להגיש לנהג דו"ח - יש מתנדבים שלובשים מדים ללא סמכות והם מסייעים לשוטרים שאית, ולבטח אין מניעה שרק ימסור אותו לנהג.. בכל מקרה, לעניין הנקודות, אם מדובר בנקודות ראשונות, ולא תצבור עוד נקדות בשנים הקרובות (עד 4 שנים) הם ימחקו מעצמם. נהיגה בטוחה, עו"ד אלי אנושי - מנהל מקצועי פורום תעבורה.

    • ע-צ-ו-ר ! ! !
      גיא "אנשים באדום" | 23/07/2010 10:56

      לעניין העצירה, אני מניח כי את מבינה את הסיכון שנגרם וכי היית אמורה לראות את השלט, אלא אם הוא היה מוסתר. דרך אגב כאשר אני מגיע לצומת גם כשיש לי זכות קדימה אני מאט ומוודא שאני מקבל את הזכות. לעננין המרה לאזהרה, עבירה זו נחשבת כחמורה במשטרה, מה גם שבעל הרשיון אמור להיות בעל רשיון 10 שנים וחמש שנים ללא עבירות. לעניין מי ראה / רשם / מסר ....... יתכן שהשוטר שראה את העבירה רשם לך את הדוח וביקש מחברו שימסור לך אותו. אם את יודעת את השמות של השוטרים את יכולה להתלונן על כך, אם אינך בטוחה אני מציע לשלם, להפנים וללמוד את הלקח. בכל מקרה ניתן לפנות אלי בכל שאלה / בעיה / הצעה בתחום. נהג באחריות ותגיע למשפחה שבבית! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • המשך
        חסוי | 23/07/2010 14:27

        קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה.. בנוגע לרישום הדוח, ראיתי שמי שרשם את הדוח זה השוטר השני מכיוון שעמדתי ליד הניידת שלהם, ראיתי את השוטר שישב באוטו וממלא את הטופס, ואני אכן למדתי לקח ואשים לב בהמשך, אין בכוונתי לא לשלם את הדוח. שאלה נוספת אם אפשר, כשהשוטר הגיש לי את הדוח שאלתי אם אני היחידה שקיבלה אותו או שיש עוד אנשים שלא רואים אותו, הוא אמר לי שיש עוד הרבה דוחות שניתנים בפניה ספציפית זאת, אז שאלתי אם יש פה משהו לא תקין, לא הגיוני שיש הרבה אנשים שמפספסים את השילוט- אם כן כנראה הוא לא מוצב בצורה תקינה- לשוטר לא היתה תשובה בשבילי, וחבל שכך..האם יש משהו שניתן לעשות בנידון??

        • האם התמרור הוצב כחוק וכדין.
          עו"ד אנושי אלי | 23/07/2010 17:00

          נקודה מעניינת, אכן ניתן לבדוק האם התמרור הוצב במקומו כנדרש - ניתן לבדוק זאת במחלקת ההנדסה של העיריה. תשומת ליבך למאמר שכתבתי באתר זה.. בהצלחה, עו"ד אלי אנושי - מנהל מקצועי פורום תעבורה.

        • תקינות הדוח / התמרור
          גיא "אנשים באדום" | 23/07/2010 17:25

          אם היה עוצר אותי שוטר X והייתי מקבל דוח שנכתב ע"י שוטר Y ......... "אין מצב" שהייתי שותק על כך והייתי קובל בפני השוטרים על צורת עבודתם וודאי לא משלם דוח כזה. העובדה שהרבה נהגים מקבלים דוחות במקום זה אינה מעידה דוקא שהתמרור הוצב לא כחוק. לצערנו הרב נהגים רבים מזלזלים בחוק ולא מצייתים לתמרורים. יחד עם זאת יש לך את הזכות לפנות לועדת התנועה באזור מגורייך על מנת לבדוק את תקינות הצבת התמרור. עלייך לזכור שיש לשלם את הדוח תוך 90 יום מיום קבלתו. בכל מקרה ניתן לפנות אלי בכל שאלה / בעיה / הצעה בתחום. נהג באחריות ותגיע למשפחה שבבית! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com