עם כל הכבוד לשופט

  • פס"ד עבורי בגין דו"ח חניה-קביעת מועד משפט להוכחות
    עומר לבון | 22/07/2010 15:04

    שלום, היום נתקבל לידיי פס"ד מאת השופט רמי חיימוביץ' (בימ"ש השלום בת"א) ובו ציין השופט כי יש לקבוע מועד לשלב הוכחות. פס"ד ניתן מפני שביקשתי להישפט על דו"ח חניה שקיבלתי ב- 05/05/09 ברחוב יהודה הלוי ליד בית מס' 43 בשעה 01:00 בגין עבירה 6-א-2 לחוק העזר העירוני העמדת הרכב והחנייתו בת"א. ככתוב בדו"ח, היערות הפקח היו "אדום-לבן". התביעה האשימה אותי בגין עבירה על תמרור ד-15. מכלל נסיבות המקרה ושלל הראיות שהוצגו לשופט, נתקבל לידיי המכתב "המכריע" שקיבלתי מאגף התנועה אשר טוען כי בתאריך הנ"ל לפי הדו"ח הנ"ל, התמרור שאושר כדין ע"י האגף הינו תמרור ב-29 אשר מורה "בתוקף בימים א'-ו' משעה 07:00 עד 15:00 פריקה וטעינה מותרת החניה במקביל למדרכה". כפי שמשמע מכך, הופתע השופט לגלות כי יש סתירה מהותית בין הדו"ח שניתן ע"י אגף החניה של העירייה לבין התמרור שאושר ע"י אגף התנועה. עיקר שאלתי היא האם האמור לעיל מהווה הוכחה נחרצת לאי-קבילות הדו"ח שבגינו הואשמתי וביטולו? האם יש צורך במתן הוכחות נוספות לדיון נוסף בביהמ"ש? האם יש מקום לתבוע סעיפי חוק נוספים לטובתי (ס' 80 לחוק העונשין, התרשלות בחובת הזהירות והאחריות של הפקחית, החזר הוצאות, עגמת נפש וכד')? אשמח לקבל את התייחסותכם בנדון.

    • עם כל הכבוד לשופט
      גיא "אנשים באדום" | 24/07/2010 13:12

      אני לא רואה כל סתירה לפי דבריך. המדרכה במקום נצבעה באדום-לבן, כלומר העצירה במקום אסורה. יחד עם זאת החליטה העירייה משיקוליה (אזור מסחרי וכד') לאשר במקום פריקה וטעינה בשעות מסויימות, ואף "חיזקה" את ה"אדום-לבן" בהוסיפה תמרור האוסר את העצירה במקום. בכל מקרה ניתן לפנות אלי בכל שאלה / בעיה / הצעה בתחום. נהג באחריות ותגיע למשפחה שבבית! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • הבהרת הבעייה
        עומר | 24/07/2010 17:03

        בהמשך לדבריך, חשוב לי להבהיר את הבעייתיות שבעניין שהוצגה לשופט ובכך אישר הוא את הראיות שכן תמרור ד-15 (אדום-לבן) הוצב במקום שלא כדין היות ואגף התנועה האמון על אישור הצבת תמרורים בעיר, אישר הצבת תמרור ב-29 בלבד עם שילוט "תנאים לחניה" אם תעמיק בדבריי, תראה כי התמרור שאושר כדין ע"י אגף התנועה מנחה כי בשעה שבה ניתן לי הדו"ח, החניה הינה מ-ו-ת-ר-ת ועל-כן יש סתירה מהותית בין כתב האישום (הדו"ח) לבין הראיות הנלוות (תמונות ומסמכים). לכן יש 2 סתירות; תמרור אדום-לבן שלא הוצב שם כדין ושעת החניה בדו"ח אשר נעשתה בסופו של דבר כחוק.

        • דברים לא ברורים
          גיא "אנשים באדום" | 24/07/2010 22:48

          אי חוקיות ה"אדום-לבן" נרשמת עכשיו, בידיעה הראשונה לא ציינת זאת. אם זה אכן כך אז אתה צודק. הסיבה למתן הדוח היא שהפקח לא יודע אם תמרור זה או אחר חוקי או לא ........ הוא רואה את התמרור ופועל בהתאם. אם האזרח בודק את העניין ........ אולי הוא יצליח במאבקו. אם האזרח לא בודק.......... הרשות מרוויחה. בכל מקרה ניתן לפנות אלי בכל שאלה / בעיה / הצעה בתחום. נהג באחריות ותגיע למשפחה שבבית! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com